نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان با بیان برکات فردی و اجتماعی روزه گفت: هدف از روزه گرفتن، دست یافتن انسان به تقوی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام و المسلمین سیدعلی قاضی عسکر در آیین تواصی بحق در جمع نمازگزاران سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، از ماه مبارک رمضان به عنوان ماه پرفیض الهی یاد کرد و افزود: اولیاء خدا، پیامبر و ائمه معصومین (علیهم السلام) که عظمت ماه مبارک رمضان را درک کرده بودند درماههای رجب و شعبان به گونهای عمل میکردند که با ورود به رمضان از همه برکات آن استفاده کنند.
وی با اشاره به این فراز از خطبه رسول گرامی اسلام «قد أقبل إلیکم شهر اللَّه بالبرکة و الرَّحمة و المغفرة» گفت: پیامبر اسلام قبل از ورود به ماه رمضان خطبه خواندند و مردم را به آمادگی در این ماه سراسر رحمت و برکت فراخواندند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه جامعیت احکام نورانی اسلام را یادآور شد و افزود: برخلاف کسانی که به اسلام تک بعدی نگاه میکنند در قوانین اسلام یک سلسله دستاوردها و ثمراتی نهفته است که اگر انسان بتواند طبق نظر شارع به آنها عمل کند زندگی او را در دنیا و آخرت متحول میسازد.
وی تأکید کرد: احکام نورانی اسلام به گونهای طراحی شده است که انسان را به خداوند نزدیک و به قرب حق نائل کند.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به وجود روایات متعدد در تبیین ثواب و ثمرات و تأثیرگذاری روزه، گفت: روزه برکات فردی و اجتماعی دارد و سپری است که انسان را از آتش مصون نگاه میدارد.
وی با بیان اینکه خداوند به انسان در ماه مبارک رمضان توجه ویژهای دارد، افزود: با ورود به ماه مبارک رمضان خداوند حتی به امور طبیعی از جمله نفس کشیدن انسان پاداش میدهد.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر گفت: خواب یک خواسته طبیعی برای بشر است، اما در ماه رمضان خداوند به حدی درهای رحمت خود را بر روی بندگان میگشاید که حتی خواب انسان روزه دار، عبادت محسوب میشود.
وی سپس برخی برکات فردی ماه مبارک رمضان را برشمرد و افزود: در این ماه خواندن هر آیه قرآن ثواب یک ختم قرآن را دارد، شیاطین در غل و زنجیر هستند و خداوند در هر لحظه تعداد زیادی از بندگان را میآمرزد و در شبهای قدر به اندازه همه آنهایی که مشمول مغفرت الهی قرار گرفته اند یک جا میبخشد.
نماینده ولی فقیه با بیان برکات اجتماعی ماه مبارک رمضان گفت: طبق آمار در این ماه آمار جرم و جنایت کاهش مییابد و حتی کسانی که ایمان قوی ندارند یشترمراعات میکنند.
وی افزود: تقویت روح همبستگی و نوعدوستی در افراد از دیگر برکات اجتماعی ماه رمضان است و بارها در روایات توصیه شده است هر چه میتوانید در این ماه به دیگران کمک کنید.
وی گفت: این ماه ادب اسلامی را به ما یاد میدهد و در روایات آمده است در رمضان نسبت به بچهها رحم و شفقت داشته باشید و برای بزرگترها احترام قائل شوید.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به اینکه افطاری دادن در ماه رمضان توصیه شده است، افزود: اگر فردی توانایی دارد افطاری دهد و اگر نمیتواند به اندازه یک دانه خرما انفاق کند و اگر باز هم نمیتواند با یک لیوان آب از روزه داران پذیرایی کند.
وی با اشاره به این فرازها «اللَّهُمَّ أَغْنِ کُلَّ فَقِیرٍ، اللَّهُمَّ أَشْبِعْ کُلَّ جَائِعٍ» از ادعیه ماه رمضان گفت: این عبارات تمرین نوعدوستی را به ما یاد میدهد تا سعی کنیم شادیهای خود را با دیگران تقسیم کنیم و همه چیز را برای خود نخواهیم.
حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر عمل به این نکات را تمرینی برای زندگی صحیح اسلامی دانست و افزود: هدف اصلی درماه مبارک رمضان تقویت اراده، نزدیک شدن به خدا، پرهیز از ظلم و غلبه بر هوای نفس است و در عید فطر انسان این پیروزی را جشن میگیرد و با پایان رمضان دستاوردهای این ماه را در زندگی خود پیاده میکند تا در رمضان بعد نیز این تمرینها را یک بار دیگر مرور کند.
وی با اشاره به آیه ۱۸۳ سوره بقره «کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِن قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ» گفت: خداوند روزه را برای گرسنه و تشنه ماندن قرار نداده است بلکه هدف این است که انسان با روزه گرفتن به تقوی دست پیدا کند.
نماینده ولی فقیه افزود: در روایات متعدد آمده است در زمان گرسنگی و تشنگی دو نکته را در نظر بگیرید، اول اینکه به یاد گرسنگان و تشنگان بیفتید و حاضر شوید آنچه دارید با آنها تقسیم کنید و بالاتر از آن عطش و گرسنگی روز قیامت را بیاد آورید، روزی که یکی از عذابهای افراد گناهکار معطلی در صحرای محشر است.
وی گفت: در ماه رمضان توصیه شده است که انسان زبان خود را کنترل کند، به کسی سوء ظن نداشته باشد، همه وجود خود را به خدا بسپارد، ذکر خدا را بگوید و متوجه باریتعالی باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به اینکه علمای بزرگ برای روزه مراتب قائل شده اند، افزود: یک مرحله خوردن و نیاشامیدن است، مرحله بالاتراین است که اعضا و جوارح انسان روزه باشند و از آن بالاترلحظهای است که فکر انسان سراغ گناه نرود، مرتبهای که رسیدن به آن آسان نیست، ولی با تمرین امکان پذیر است.
وی در پایان حاضران را به استغفار و خواندن نماز شب در فرصت باقیمانده تا ماه مبارک رمضان توصیه کرد و گفت: تمرین کنیم تا با ورود به ماه مبارک رمضان خداوند برکاتش را برما نازل فرماید و وقتی نامه اعمال ما را به دست امام زمان (عج) میسپارند به نحوی باشد که از رفتار و کردار ما خرسند باشند و به داشتن چنین پیروانی افتخار کنند.