به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، به نقل از آسوشيتدپرس؛ سازمان جهانی بهداشت طرحی را برای حذف روغن های ترانس تا پنج سال آینده در سراسر جهان شروع کرده است.
اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکا سه سال پیش نیز مهلتی را برای تمام شرکت های تولید کننده تعیین کرد تا تولید روغن های ترانس را به صورت کامل از چرخه تولید خود حذف کنند.
پزشکان می گویند یک سوم مرگ و میر در سراسر جهان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با بیماری های قلبی و عروقی و سکته مغزبی مرتبط است که استفاده از روغن های ترانس از جمله عوامل ایجاد این بیماری هاست. همین امر باعث شده است سازمان جهانی بهداشت نیز دست به کار شود و تلاش ها برای حذف این ماده خطرناک را شروع و درخواست برای حذف کلی آن در سراسر دنیا را تا پنج سال آینده مطرح کند.
به باور کارشناسان راهبردی که سازمان جهانی بهداشت برای حذف روغن های ترانس در پیش گرفته است می تواند بسیار مفید باشد و نقشه راهی در مقابل کشورهای مختلف برای حذف مواد مصنوعی سمی و مضر از سفره غذایی شهروندان خود قرار بدهد.
روغن های ترانس باعث افزایش کلسترول خون می شود که از جمله عوامل ابتلا به بیماری های قلبی است. به گفته کارشناسان تغذیه، روغن های ترانس از جمله مضرترین چربی های مورد استفاده در غذا به شمار می آید.