بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با شعار «قرآن؛ چلچراغ هدایت» با حضور ۲۶ مهمان خارجی از ۷ کشور جهان ۲۹ اردیبهشت تا ۱۴ خرداد در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.
عبدالهادی فقهی زاده از فعالیت و اجرای ۱۲۰ طرح و برنامه در این نمایشگاه خبر داد و افزود: رونمایی از چندین کتاب و نشریه از جمله شماره نخست نشریه ماهانه قرآنی شبنم که با فعالیت کمیته کودک و نوجوان صورت گرفته است، همچنین رونمایی از اپلیکیشن بازی واقعیت مجازی «چلچراغ هدایت» و رونمایی از ترجمههای قرانی به زبانهای خارجی از جمله این برنامه هاست.
وی با اشاره به حضور رئیس جمهور در مراسم تجلیل از خادمان در این دوره نمایشگاه گفت: این مراسم ۱۵ ماه رمضان با حضور آقای روحانی در نمایشگاه قرآن برگزار خواهد شد.
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به تشکیل اتاق فکر نمایشگاه قرآن افزود: آنچه در نمایشگاه پیشروی همگان قرار میگیرد حاصل کار کارشناسی و دقیق است و تلاش برای خروج از روزمرگی و حرکت از انفعال به سمت فعالیت موثر قرآنی است که در ۷ بخش و کمیته محتوایی، بین المللی، تبلیغ و هنر، رسانه و فضای مجازی، پشتیبانی و دستگاهها و نهادها پیگیری میشود.
فقهی زاده از برپایی نمایشگاه در فضایی به وسعت ۵۰ هزار متر مربع خبر داد و گفت: رویکرد امسال تقویت بیش از پیش بخشهای محتوایی نه فروش محصولات است و در این خصوص ۳۰ هزار متر مربع به بخش محتوایی و ۲۰ هزار متر مربع به بخش فروش اختصاص یافته است.
۵۰ هزار متر مربع فضای نمایشگاه شامل ۳۳ هزار متر در شبستان، ۷ هزار متر نیم طبقه و ۱۰ هزار متر در دو رواق شرقی و غربی خواهد بود.
امسال بخش محتوایی و هنری نمایشگاه قرآن پر رنگتر است
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سعی کرده ایم نگاه به نمایشگاه بین المللی قرآن کریم فقط نمایشگاهی نباشد بلکه محتوایی باشد، زیرا معتقدیم نمایشگاه قرآن، تماشاخانه نیست.
فقهی زاده افزود: ما در صدد هستیم در این دوره از نمایشگاه بخش محتوایی و هنری را نسبت به دیگر بخشها پر رنگتر کنیم و از نهادها و مؤسسههای دولتی و مردمی زیادی برای برپایی نمایشگاه بهره بردهایم.
وی با اشاره به حضور ۲۰ مؤسسه بین المللی قرآن کریم در این نمایشگاه گفت: برگزاری ۲۶ دوره از نمایشگاه در کنار کلان طرحهای دیگر را میتوان یک رویداد دینی و مورد توجه در مأموریتهای وزارت ارشاد دانست، زیرا بیست و ششمین نمایشگاه قرآن در واقع جشنواره ملی و سراسری است که به چند روز محدود نمیشود بلکه برآیند جشنواره عمومی است که سعی شده است تا همه مؤسسهها و نهادهای دولتی و مردمی در آن نقش آفرینی کنند.
فقهی زاده با تأکید بر لزوم مشارکتهای گسترده مردمی و تشکلهای صنفی در برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم افزود: لزوم اعاده حیثیت در جنبه بینالمللی از اقتضائات نمایشگاه قرآن است ضمن اینکه تقویت حوزه عترت در ابعاد گوناگون به ویژه در موضوع غدیر، عاشورا، امام رضا (ع) و حضرت مهدی (عج) با ایجاد پایگاههای متعدد میتواند نوید بخش آرمانهای انقلاب اسلامی مد نظر است.
معاون قرآن و عترت با بیان اینکه از مفاخر ملی و انقلابی در نمایشگاه قرآن تجلیل خواهد شد، گفت: امسال به علت تقارن با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی برخی از فعالیتهای نمایشگاه متوجه این رویداد تاریخی خواهد شد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با تأکید بر محتوایی بودن نمایشگاه قرآن افزود: در بسیاری از نمایشگاه ها، جنبه فروش بر جنبههای علمی و فرهنگی غلبه دارد، اما در نمایشگاه قرآن موضوع و محتوا بر بخش فروش غالب است.
فقهی زاده درباره دیگر برنامههای نمایشگاه گفت: ۱۲ نشست تخصصی و علمی را در این دوره از نمایشگاه برپا میکنیم و در صدد هستیم در این دوره از نمایشگاه به موضوع غدیر، امام رضا (ع) و مهدویت به طور ویژه پرداخته شود و در کنار این ۵۰ نشست نیمه تخصصی قرآنی برپا میکنیم همچنین اکران فیلم، مراسم انتخاب خادمان قرآنی و چندین رونمایی از جمله برنامههای نمایشگاه خواهد بود.
در پایان این نشست از پوستر بیست و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم رونمایی شد.
بیست و ششمین دوره نمایشگاه از ۲۹ اردیبهشت (سوم ماه مبارک رمضان) تا ۱۴ خرداد (شب بیستم ماه مبارک رمضان) در مصلای تهران از ساعت ۱۷ تا ۲۴ برگزار میشود.