دو حزب سياسي ضدسيستم و اروپاگريز "جنبش پنج ستاره" و "اتحاديه" براي به دست گرفتن قدرت در ايتاليا آماده مي شوند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري فرانسه از رم، دو حزب سياسي ضدسيستم و اروپاگريز "جنبش پنج ستاره" و "اتحاديه" براي به دست گرفتن قدرت در ايتاليا آماده مي شوند.
جنبش پنج ستاره و اتحاديه که در انتخابات پارلماني اخير ايتاليا نتايج خوبي به دست آورده اند براي تشکيل دولت جديد توافق کرده اند و قرار است به زودي نخست وزير جديد ايتاليا را که سومين قدرت اقتصادي منطقه يورو به شمار مي رود، معرفي کنند.
قرار است لوئيجي دي مايو رهبر جوان جنبش پنج ستاره و همچنين متئو سالويني رئيس حزب راست افراطي "اتحاديه" روز دوشنبه در کاخ رياست جمهوري ايتاليا حضور يابند و جزئيات مربوط به توافق خود را براي تشکيل دولت آتي ارائه دهند.
هفتاد روز از انتخابات پارلماني ايتاليا مي گذرد. در اين انتخابات هيچ جناحي نتوانست در پارلمان اکثريت قطعي را به دست آورد. اما رهبران دو حزب جنبش پنج ستاره و اتحاديه در رايزنيهاي اخير خود به اتفاق نظرهايي دست يافته اند تا اولين دولت ضدسيستم را در ايتاليا و حتي غرب اروپا تشکيل دهند.
خبرگزاري AGI ايتاليا به نقل از منابع آگاه در دو حزب پنج ستاره و اتحاديه اعلام کرد دي مايو روز يکشنبه در تماسي تلفني با دفتر رياست جمهوري ايتاليا اعلام کرد با سالويني درباره مسايل مختلف از جمله نخست وزير آتي کشور توافق کرده و آماده است جزئيات برنامه خود را روز دوشنبه اعلام کند.
نخست وزير جديد ايتاليا بايد ابتدا به تاييد سرجيو ماتارلا رئيس جمهور اين کشور برسد. انتظار مي رود انتصاب نخست وزير جديد امروز يا فردا صورت گيرد.
رئيس جمهور ايتاليا دو هفته پيش تصميم گرفت براي تشکيل يک دولت ائتلافي برخاسته از انتخابات پارلماني چهارم مارس که هيج جناحي به اکثريت دست نيافت، رايزنيهاي جديدي انجام دهد. در آن زمان لوئيجي دي مايو در پاسخ به سوالي درباره ضرورت تغيير سيستم انتخاباتي ايتاليا پيش از فراخواندن شهروندان به پاي صندوقهاي راي، تاکيد کرد اين کار غيرممکن است چرا که به گفته وي احزاب سياسي ايتاليا بايد براي اين کار سالها وقت صرف کنند. همچنين رئيس جمهور ايتاليا امکان برگزاري انتخابات را مطابق با درخواست جنبش پنج ستاره در ماه ژوئن منتفي دانست و مخالفت خود را با تشکيل يک دولت جديد به منظور تصويب بودجه سال دو هزار و نوزده پيش از دسامبر آينده اعلام کرد.
دي مايو روز يکشنبه در شهر ميلان در پايان دومين روز از رايزنيهاي خود با متئو سالويني همتاي خود در جناح راست افراطي و همکاران اصلي وي اعلام کرد نخست وزير جديد ايتاليا يک سياستمدار خواهد بود نه يک تکنسين.
يکي از نمايندگان جنبش پنج ستاره ايتاليا در گفتگو با خبرگزاري فرانسه اعلام کرد لوئيجي دي مايو مايل است خودش اطلاعات مربوط به برنامه آتي دولت و نام رئيس دولت جديد را به رئيس جمهور اعلام کند.
طبق گزارش رسانه هاي ايتاليا ، انتظار مي رود نامزد تصدي سمت نخست وزيري ايتاليا "فرد ثالثي" است که نه به جنبش پنج ستاره و نه به حزب اتحاديه تعلق ندارد. همچنين طبق اعلام اين منابع، پيش بيني مي شود نخست وزير آتي ايتاليا فردي باشد که در عرصه بين المللي از اعتبار لازم برخوردار باشد و توانايي آن را داشته باشد که سازگاري لازم را ميان لحن اروپاگريز دستگاه اجرايي آتي ايتاليا و سياستهاي بروکسل به وجود آورد.
در هر صورت ترديدي نيست که دولت آتي ايتاليا اولين دولت ضدسيستم است که در اين کشور و حتي در منطقه غرب اروپا روي کار خواهد آمد.
رسانه هاي ايتاليا روز يکشنبه نامهاي متعددي را براي اداره دولت جديد مطرح کردند: گوئيدو تابليني اقتصاددان شصت و دو ساله، اليزابتا بلوني ديپلمات پنجاه و نه ساله که در حال حاضر دبير کل وزارت امور خارجه ايتاليا است، ميشل گراسي پنجاه ساله که به عنوان استاد اقتصاد در دانشگاه نيويورک شانگهاي تدريس مي کند و همچنين جيامپيرو ماسولو شصت و سه ساله رئيس شرکت ساخت و ساز دريايي فينکانتيري.
طبق قانون اساسي ايتاليا وزراي دولت اين کشور توسط رئيس جمهور اما طبق پيشنهاد نخست وزير منصوب مي شوند. در ايتاليا رويه معمول اين است که نخست وزير منصوب ابتدا مسئوليت پيشنهادي با کمي ترديد و ملاحظه قبول مي کند اما پس از يک رشته رايزنيها به منظور تشکيل کابينه، به کاخ رياست جمهوري مي رود تا به طور رسمي به سمت نخست وزيري منصوب شود.
مسئولان جنبش پنج ستاره و حزب اتحاديه پس از بررسي دقيق مسايل مختلفي در نهايت بر ضرورت اصلاح قانون بازنشستگي و عقب انداختن تدريجي سن بازنشستگي به اتفاق نظر دست يافتند. سن بازنشستگي در ايتاليا در حال حاضر شصت و شش سال و هفت ماه است اما قرار است در سال دو هزار و نوزده به شصت و هفت سال برسد.
اما مهمترين و حساس ترين مسئله فعلي براي تشکيل دولت جديد ايتاليا مسئله مهاجرت است چرا که به نوشته روزنامه کوريره دلاسرا مسئولان حزب اتحاديه رويکرد بسيار سختگيرانه اي در اين زمينه دارند.
همچنين دو حزب جنبش پنج ستاره و اتحاديه براي تشکيل دولت جديد بايد سهم خود در کابينه مطابق با نتايجي که در انتخابات به دست آورده اند، توافق کنند. جنبش پنج ستاره در انتخابات پارلماني گذشته بيش از سي و دو درصد آرا و حزب اتحاديه هفده درصد آرا را به دست آورد.