رییس ایرانی این کمیسیون مشترک، از عزم دو کشور برای برداشتن موانع توسعه روابط و افزایش میزان تجارت به بیش از یک میلیارد دلار تاکید کرد.
عباس آخوندی افزود: در حوزه حمل و نقل، رویکرد کلی معطوف به حذف موانع و ارزان تر کردن ترانزیت است که مورد بحث قرار گرفت و همچنین درباره شبکه برق دو کشور جلسات سازندهای برای حل مسائل برگزار شد.
وی ادامه داد: علاوه بر مذاکرات بین بانک مرکزی ایران و بانک توسعه صادرات ترکمنستان، جلسات خوبی هم در حوزه گاز و سوآپ گازی در سطح وزرا برگزار شد.
رییس کمیسیون مشترک ایران و ترکمنستان با اشاره به کریدور چهار جانبه ایران، ترکمنستان، عمان و ازبکستان اظهار داشت: تعاملاتی برای فعال سازی بخش ریلی این کریدور انجام شده است که با راهاندازی بخش ریلی آن این کریدور فعال خواهد شد تا به عنوان متمم کریدور شمال به جنوب کشورمان باشد.
وی تاکید کرد: مذاکراتی در مسیر فعال سازی بیش از پیش کریدور آسیای میانه متشکل از کشورهای چین، قزاقستان، ترکمنستان و ایران برای اتصال به جنوب ایران و خلیج فارس انجام شد.
آخوندی با اشاره به مذاکراتی درباره حضور شرکتهای ایرانی در ترکمنستان برای ساخت آزاد راهها و بزرگراه های این کشور خاطر نشان کرد: جلسهای برای پیگیری این موضوعات تا حدود دو ماه دیگر در عشق آباد برگزار خواهد شد.
توافق نهایی توسعه روابط تهران عشق آباد تا 2 ماه آینده
معاون کابینه وزرا و وزیر خارجه ترکمنستان، ایران را در اولویت اول این کشور برای توسعه روابط اقتصادی برشمرد و خواستار استفاده از ظرفیت های دو کشور برای اثرگذاری در آسیای میانه شد.
رشید مردف در نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکمنستان با ابراز رضایت از برگزاری جلسات این هیئت با رئوسای قوای مجریه ، مقننه و مشاور امور بین الملل رهبر انقلاب و برخی وزرای ایران گفت: تلاش می کنیم تا 2 ماه آینده دور جدید کمیسیون ایران و ترکمنستان را در عشق آباد برگزار کنیم تا تفاهم های صورت گرفته عملیاتی شود.
وی با اشاره به حجم روابط دو کشور به ارزش بیش از یک میلیارد دلار در سال 2016 افزود: با وجود ظرفیت های دو کشور این میزان پایین است و باید با افزایش آن از توان دو کشور برای تاثیرگذاری در منطقه آسیای میانه استفاده کرد.
معاون کابینه وزرا و وزیر خارجه ترکمنستان توسعه روابط نفت و گاز، حمل و نقل و جاده ای را از برنامه های دو کشور برشمرد و تصریح کرد: البته بعضی اقدامات اجرایی شده و امیدوارم پیشنهادهای جدید نیز عملی و نتایج توافقات را شاهد باشیم.
وی در خصوص مباحث تجارت دو کشور در دیدار با وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان افزود: دو طرف با درک مشترکی در زمینه واردات و صادرات درباره تهیه لیستی از اقلام مورد نیاز جهت تامین از سوی طرف دیگر و همچنین ایجاد یک منطقه آزاد در مرز دو کشور پیشنهادهایی مطرح کردند.
رشید مردف درباره مذاکرات در خصوص حل مسائل برق بین دو کشور نیز افزود: تجربه سالها تامین برق مورد نیاز کشور ایران را داریم و انتقال برق از سرخس پروژه دیگری است که پیشرفت های خوبی در این زمینه داشتیم.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی خشک دو کشور پیشنهاد تشکیل یک کمیسیون مشترک در مسائل آبی را مطرح کرد.