مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: یک درصد مشترکان دیماندی تهران در بخشهای خانگی، صنایع و ادارات، ۴۰ درصد برق این شهر را مصرف میکنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حسین صبوری در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران افزود: 99 درصد دیگر مشترکان تهران 60 درصد برق این شهر را مصرف می کنند.
وی گفت: پیش بینی می شود اوج (پیک) مصرف برق در سال جاری به 5 هزار مگاوات برسد که این رقم در سال گذشته 4 هزار و 700 مگاوات بوده است.
صبوری با اشاره به اینکه خشکسالی و کمبود بارش موجب شده تولید نیروگاه های برقی حدود 4 هزار مگاوات در سراسر کشور در تابستان امسال کاهش یابد افزود: 350 مگاوات از تولید نیروگاه های برقابی محدوده برق تهران بزرگ کاهش می یابد.
وی گفت: با توجه به رشد سالانه 5 تا 6 درصدی برق در نظر داریم قبل از تابستان شبکه برق را پایش کنیم و 30 میلیارد تومان طرح در حال اجرا در محدوده توزیع برق تهران داریم که تا پایان اردیبهشت اجرای این طرح ها به پایان می رسد.
صبوری افزود: یکی دیگر از اقدامات تابستان امسال ، کاهش اوج مصرف است و بر این اساس هزار و 100 تفاهم نامه با مشترکان پرمصرف بستیم تا میزان مصرف را در حد 4 هزار و 500 مگاوات نگاه داریم.
وی اضافه کرد: در بخش صنعت 100 مگاوات، در بخش چاههای آب 25 مگاوات، بخش تجاری 38، اداری 36 و استفاده از مولدهای خود تأمین 160 مگاوات و سرجمع 350 مگاوات مدیریت مصرف خواهیم داشت تا تابستان را با کمترین مشکل سپری کنیم.
صبوری با تأکید بر اینکه اوج مصرف برق در کشور 200 تا 300 ساعت است افزود: این میزان مصرف در ماه های تیر و مرداد و حد فاصل ساعت های 12 تا 16 و 19 تا 23 یعنی ساعت پیک مصرف روز و شب اتفاق می افتد که برای تأمین آن، سرمایه گذاری کلانی هر سال نیاز است و برای ساخت هر مگاوات نیروگاه جدید یک میلیون دلار هزینه نیاز داریم.
وی گفت: در شهر تهران همزمان با روشن شدن وسایل سرمایشی (کولرهای آبی و اسپیلت ها) 2 هزار مگاوات برق مصرف می شود در حالیکه هم اکنون میزان مصرف برق در شهر تهران 2 هزار و 700 تا 800 مگاوات است.
صبوری تأکید کرد: با استفاده نکردن از لوازم پرمصرف در ساعات اوج مصرف و کاهش یک یا دو درجه ای لوازم سرمایشی می توانیم هم در اقتصاد خانه و هم با کاهش مصرف برق به اقتصاد کشور کمک کنیم.
وی افزود: تعرفه برق سه قیمت دارد؛ تعرفه ساعات پیک مصرف (حد فاصل 12 تا 16 و 19 تا 23) که دو و نیم برابر قیمت ساعت عادی محاسبه می شود، تعرفه ساعت 11 شب تا 7 صبح با یک چهارم قیمت تعرفه عادی و از ساعت 7 صبح تا 7 شب با کسر ساعت پیک روز (12 تا 16) با قیمت عادی محاسبه می شود.
صبوری گفت: میانگین قیمت فروش برق به مشترکان 65 تا 70 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است که این رقم بنا به مصرف در ساعت های مختلف متفاوت محاسبه می شود.
وی افزود: الگوی مصرف برق در تابستان یعنی 15 خرداد تا 15 شهریور 250 کیلو وات برای هر مشترک در نظر گرفته شده در حالی که در روزهای دیگر سال ، الگوی مصرف برای مشترکان تهرانی 200 کیلو وات ساعت به ازای هر مشترک است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: 50 درصد مشترکان الگوی مصرف را رعایت نمی کنند و میزان صرف آنان بیش از الگو است که تعرفه برق آنان به صورت پلکانی محاسبه می شود.
صبوری افزود: 25 درصد مشترکان برق تهران شامل مشترکان نظامی، اداری و شهرداری ها هستند که 50 درصد میزان مصرف سرمایش را به خود اختصاص می دهند.
وی تأکید کرد: 85 درصد مشترکان برق خانگی برای یک دوره دو ماهه کمتر از 50 هزار تومان قبض پرداخت می کنند.
صبوری گفت: سالانه 300 میلیارد تومان در شبکه توزیع تهران برای بهره برداری و نگهداری سرمایه گذاری می کنیم و سالانه 120 هزار مشترک جدید به مشترکان برق تهران اضافه می شود.
وی افزود: شرکت توزیع برق تهران در زمینه کاهش تلفات برق رتبه اول را در کشور دارد و تلفات برق در سال 95، حدود 3/7 درصد بود که این رقم را در سال 96 به 6/93 درصد کاهش داده و در نظر داریم تا پایان امسال کاهش تلفات را به 6/4 درصد برسانیم.
صبوری همچنین گفت: کنتور برق 50 درصد مشترکان تهرانی دیجیتالی است و 50 درصد دیگر را در نظر داریم در سال های آینده از مکانیکی به دیجیتالی تبدیل کنیم.
وی افزود: مدت خاموشی به ازای هر مشترک در سال 95، حدود 250 دقیقه در سال بود که این رقم در سال 96 به 160 دقیقه رسید و در نظر داریم امسال مدت خاموشی به 130 دقیقه به ازای هر مشترک در سال برسد.
صبوری گفت: 20 درصد شبکه توزیع برق تهران عمر بالای 30 سال دارد ولی هنوز در مدار هستند و هر سال برای تعمیر و نگهداری آنها 300 میلیارد تومان سرمایه گذاری می شود.
وی از تحقق نیافتن مابه التفاوت قیمت تمام شده و قیمت فروش برق ابه این صنعت انتقاد کرد و افزود: این موضوع صنعت برق را برای سرمایه گذاری دچار مشکلات زیادی کرده است.
صبوری گفت: در حال حاضر 400 میلیارد تومان از مشترکان برق، طلب داریم که بخش عمده ای از آنها بخش های دولتی و شهرداری ها هستند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: درآمد سالانه ما از فروش برق دو هزار و 700 میلیارد تومان است که 70 درصد آن را دریافت می کنیم و بقیه جزو طلب ما از مشترکان باقی می ماند.
صبوری گفت: هزینه تمام شده برق بدون هزینه سوخت 100 تومان است در حالیکه میانگین فروش برق به مشترکان به ازای هر کیلووات ساعت 65 تا 70 تومان محاسبه می شود.