مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به اینکه ۸ درصد مساحت اراضی ملی استان تهران بیابانی است، گفت: نیاز است تا طرح های بیابانزدایی در استان با تخصیص اعتبارات به سرعت اجرا شود.
وی افزود: گسترش این پدیدهکه حاصل عوامل طبیعی و غیرطبیعی (انسانی) است خطرات نگران کنندهای را متوجه زیست بومهای حیاتی مناطق کرده که استان تهران نیز متأثر از این موضوع است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت مساحت بیابانی استان و تأثیرات آن در ایجاد گرد و غبار گفت: هشت درصد مساحت اراضی ملی استان تهران بیابانی است که به دلیل تراکم جمعیت استان اهمیت زیادی پیدا کرده است.
کیان با بیان اینکه بیابان زائی در استان در تولید گرد و غبار نقش مهمی دارد افزود: سال گذشته حدود 70 میلیارد تومان برای تولید انرژی پاک با استفاده از اراضی بیابانی سرمایه گذاری شده است.
وی ادامه داد: 105 هزار هکتار مناطق بیابانی در استان تهران وجود دارد که بخش اعظم آن در شهرستانهای ملارد، ورامین، پاکدشت، ری و پیشوا است که از نظر پوشش گیاهی فقیر و مستعد فرسایش هستند.
این مقام مسئول تأکید کرد: در اثر استمرار خشکسالیها، فعالیتهای معدنی و بهرهبرداری بیرویه از عرصههای موجود در دهه اخیر و همچنین فعالیتهای انسانی بر شدت کانونهای بحرانی فرسایش بادی استان تهران افزوده شده که نیاز است تا اجرای طرح های بیابانزدایی در استان با تخصیص اعتبارات لازم سرعت گیرد.