آنگلا مرکل گفت اعلام خروج آمريکا از توافقنامه هسته اي يکي از مناقشاتي است که اوضاع را ملتهب تر مي کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ صدراعظم آلمان گفت: اعلام خروج آمريکا از توافقنامه هسته اي يکي ديگر از مناقشاتي است که اوضاع را ملتهب تر مي کند. ما تنش ها ميان ايران و اسرائيل را دنبال مي کنيم و براي حل نزاع ميان ايران و اسرائيل تلاش مي کنيم.
صدراعظم آلمان افزود بعد از دو جنگ جهاني ويرانگر در جهان، برخورداري از يک اروپايي که آينده اي صلح آميز داشته باشد تنها زماني ممکن است که اراده انجام يک همکاري تنگاتنگ و اشتراکي (در اروپا) وجود داشته باشد؛ اراده اي که امروز نيز بدان نياز داريم. ما اين را هم مي دانيم که سالهاي سال است اروپاي ما بعد از اجراي پروژه اروپا همچنان اروپايي تقسيم شده باقي مانده است.
مرکل افزود: زماني که گمان مي کرديم بعد از پايان جنگ سرد، بالاخره صلح و آشتي به اروپا باز مي گردد اما در عوض شاهد بوديم در دهه نود ميلادي در کشورهاي منطقه غرب بالکان، جنگهاي هولناک و نقض وحشتناک حقوق بشر در اين کشورها رخ داد . کشتار سربرنيتسا که بزرگترين جنايت جنگي اروپا بعد از جنگ جهاني دوم به شمار مي رود، منجر به قتل عام هشت هزار دختر و پسر و مرد مسلمان اين شهر شد.
همه اين جنايات در واقع به ما هشدار مي دهند که صلح و آشتي تا چه ميزان مي تواند شکننده باشد.
مرکل در ادامه گفت حتي اروپاي امروز نيز در صلح و امنيت زندگي نمي کند. الحاق شبه جزيره کريمه اوکراين به خاک روسيه، واقعا يک مقطع زماني دشوار به شمار مي رود. مساله ديگر، مناقشاتي است که در شرق اوکراين همچنان ما را به خود مشغول کرده است.
وي گفت ما به عنوان آلمان و فرانسه تلاش مي کنيم در قالب گروه چهارجانبه نرماندي، مشترک با توافق مينسک که ميان اوکراين و روسيه منقعد شده است، اين توافق را عملياتي کنيم. با اين حال حقيقت مساله آن است که ما هر شب شاهد موارد نقض آتش بس در اين منطقه هستيم و تقريبا هر روز نيز مردم آنجا جان خود را از دست مي دهند.
مرکل به مسئله سوريه اشاره کرد و گفت در مجاورت ما يعني در سوريه، يک تراژدي بزرگ انساني در زمانه ما در حال شکل گرفتن است. هفت سال است که در آنجا جنگ است که بر اثر آن تاکنون نيمي از جمعيت بيش از بيست ميليون نفري سوريه از کشورشان گريخته اند. نيم ديگري در درون اين کشور زندگي مي کنند و نيم ديگر در ترکيه، لبنان و اردن و همين طور در کشورهاي عضو اتحاديه اروپا از جمله در آلمان سکني گزيده اند. اين مردم به چراغ اميد نياز دارند که البته در زمان حاضر، چنين روشنايي ديده نمي شود. اين يعني آنکه ما به لحاظ سياسي بايد تلاش مضاعفي را به خرج دهيم.
صدراعظم المان گفت تنها زماني موفق هستيم که آمادگي توسعه بيشتر اتحاديه اروپا را به واسطه حرکات اشتراکي داشته باشيم. چون يک کشور به تنهايي نمي تواند کاري از پيش برد. به همين خاطر است که بايد با هم همکاري داشته باشيم. شمار پناهجويان امروز هرگز به اندازه پناهجويان و آوارگان دوران جنگ جهاني دوم نبوده است. اکثر اين افراد از قاره آفريقا مهاجرت مي کنند و اين همان چيزي است که ما اروپايي ها هم اکنون در حال تجربه اش هستيم. به همين علت است که وظيفه بزرگي در تداوم و زنده نگاه داشتن صلح و دوستي بر دوش داريم و بايد تلاش کنيم به کمک همسايگانمان براي مشکلات، راه حل پيدا کنيم.