ظاهرا آمريکا سعي مي کند از واکنش نظامي دمشق به حملات روز پنج شنبه رژيم صهيونيستي براي پيشبرد پروژه شکست برجام بهره برداري کند.
ظاهرا آمريکا سعي مي کند از واکنش نظامي دمشق به حملات روز پنج شنبه رژيم صهيونيستي براي پيشبرد پروژه شکست برجام بهره برداري کند. اين در حالي است که واکنش نظامي دمشق به حملات جنگنده هاي صهيونيستي از منظر دفاع مشروع ارزيابي مي گردد و حق طبيعي مردم و دولت سوريه است.
کاخ سفید در واکنش به عکس العمل نظامي دمشق به حملات رژيم صهيونيستي با انتشار بیانیه ای مدعی شد رفتارهای ایران تهدیدی برای امنیت و صلح منطقه ای است.
به گزارش امروز پایگاه اینترنتی کاخ سفید؛ در این بیانیه آمده است: این اقدامات بیش از پیش نشان می دهند که اقدامات ایران تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه ای به شمار می آید. زمان آن رسیده است که کشورهای که آنها را مسئولیت پذیر توصيف کرد به ایران فشار بیاورند تا این رفتار خطرناک را تغییر دهد.
احتمالا منظور اين بيانيه از کشورهاي مسئوليت پذير همان کشورهايي است که داعش را در منطقه سازماندهي و تجهيز کرده اند و پس از آن نيز به صورت مضحکي در زمره کشورهاي عضو ائتلاف ضد داعش قرار گرفتند.
حتي به نظر مي رسد اروپا نيز تلاش مي کند از واکنش مشروع دمشق به اين حملات براي توجيه عهد شکني احتمالي خود در برجام در آينده يا لااقل اعمال فشار بر تهران - با حفظ برجام - بهره برداري کند.
کاخ سفید همچنين اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در تماسی تلفنی با ترزا می نخست وزیر انگلیس صحبت کرد و دو طرف آنچه آن را «حملات راکتی ایران به اسرائیل از سوریه» خواندند محکوم کردند.
به گزارش امروز خبرگزاری رویترز ترزا می نخست وزیر انگلیس همچنين با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا توافق کرد گفتگوهایی برای مشخص کردن نحوه تاثیر تحریم های آمریکا بر شرکت های فعال در ایران لازم است. در عین حال، وی بر حمایت خود از توافق هسته ای ایران تاکید کرد.
سخنگوی ترزا می گفت: «نخست وزیر انگلیس مساله تاثیر احتمالی تحریم های آمریکا را بر شرکتهایی که در حال حاضر در ایران در حال کسب و کار هستند مطرح کرد.» وی افزود: «آنها توافق کردند میان تیم های ما گفتگوهایی صورت گیرد.»
البته در اين جا بايد خاطر نشان شود که حفظ برجام براي کشورهاي غربي حتي آمريکا مهم است. به هرحال آمريکا و اروپا تجربه شکست مذاکرات بين ايران و تروئيکاي اروپايي پيش از سال 84 را در کارنامه خود دارند. تقريبا ده سال پس از اين شکست، آمريکا و اروپا مجبور شدند در شرايط بدتري - شرايطي که ايران ظرفيت هاي هسته اي خود را به صورت بي سابقه اي توسعه داده بود - تن به برجام و شرايط تهران بدهند.
بنابراين به نظر ميرسد اهميت برجام سبب میشود که آمريکا و اروپا تنها در پي وارد کردن يک شوک اقتصادي و سياسي و تبليغي شديد اما مقطعي – نهايتا تا پايان اين دوره رياست جمهوري ترامپ- بر اوضاع کشور باشند شايد تهران تغييرات مد نظر ترامپ در برجام را بپذيرد و در کنار آن با وقت کشي و وعده و وعيدهاي کاذب و گاهي واقعي از خروج ايران از برجام جلوگيري کنند.
به همين علت از سويي شاهد ادعاهايي درباره تصميم اروپا براي مقابله با تصميمات آمريکا در زمينه برجام و از سوي ديگر شاهد ادعاهايي درباره ناتواني دولتهاي اروپايي براي متقاعد کردن شرکتهاي اين کشورها براي قبول کردن هزينههاي ناشي از تهديد آمريکا در ازاء استمرار همکاريهاي اقتصادي با ايران هستيم.
--------------------------------------
عبدالرضا خليلي