تحقیقات نشان میدهد عادت به کتابخوانی، ریشه در نخستین روزها و ماههای زندگی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ داشتن کودک علاقهمند به کتاب آرزوی اکثر بزرگترهاست؛ پدر و مادرهایی که با همین امید فرزندانشان را به نمایشگاهها و کتابفروشیها میبرند و با روشهای مختلف توجه آنها را به کتابها جلب میکنند.
تشویق بچهها به کتابخوانی خیلی وقتها به همین جا ختم میشود؛ مطالعه قبل از اینکه به یک عادت و علاقه مندی برای بچهها تبدیل شود در میان انبوهی از سرگرمیهای جذاب دنیای مدرن و البته گرفتاریهای والدین گم میشود.
با وجود این غفلتها تحقیقات نشان میدهد عادت به کتابخوانی، ریشه در نخستین روزها و ماههای زندگی دارد، از وقتی کودک صداها و تصاویر را میشناسد اگر با کتاب آشنا شود، میشود امیدوار بود در آینده کتابخوانی در وجودش نهادینه میشود.
کودکان برای وارد شدن به دنیای بزرگترها گاهی از آنان تقلید میکنند؛ تقلیدی که میتواند تبدیل به یک عادت مثبت شود.
«پدر و مادرها هنگام مطالعه کتاب مورد علاقه شان گاهی باید به هیجان بیایند»، توصیهای روانشناسانه برای بزرگترهایی است که مایل هستند کودکشان کتابخوان شود.
کارشناسان پیشنهاد میکنند برای پیوند بیشتر بچهها با مطالعه، باید علاقه آنها را شناخت و آنان را به سمت کتابهایی با موضوعات مورد علاقه شان هدایت کرد.
خواندن ساده یک کتاب برای کودک وقتی با کمی صداپیشگی شخصیتها جایگزین میشود تا مدتها در خاطر بچهها میماند و علاقه به کتاب را در وجودشان ریشه دار میکند.
یک بازدید کننده اوکراینی از نمایشگاه بین المللی کتاب به خبرنگار ما گفت: «در کشورش، کتاب همانند اسباب بازی وسیله کودکی کردن است»؛ آنچه در کشورهای پیشرو در کتابخوانی مرسوم است، والدین برای ابتداییترین آموزشها به کودکشان نیز از نوشته و کتاب استفاده میکنند.
در فنلاند، خانوادهها، بچهها را به دورهمیهایی برای حرف زدن درباره یک کتاب مشترک هدایت میکنند، در ژاپن نیز حضور بچهها در کتابخانهها را یک عادت برای مطالعه آنها میکنند، در ایران هم البته، خانوادههایی که روشهایی خلاق برای علاقهمند کردن فرزندانشان به کتابخوانی در پیش گرفته اند، کم نیستند.
برای عادت دادن کودکان به کتابخوانی راههای زیادی است که هر خانواده باید متناسب با روحیه و علایق فرزندش، آنها را به کار بگیرد.
روشهایی که میشود با استفاده از آنها نسلی تربیت کرد که کتاب انتخاب نخست آنها و محبوبترین سرگرمی برای پر کردن اوقات فراغتشان باشد.