به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: مختومقلی در شعرش از درد مردم سخن میگفت و به همین علت مختومقلی زبان مردم شد و زبان مردم باقی ماند.
سیدعباس صالحی با بیان اینکه مختومقلی شاعر مردمی بود و به دربارها تعلق نداشت افزود: مختومقلی پایبند و وابسته به قدرت زمانه نبود، او از جان و دل مردم برخاست و به مردم وفادار ماند..
وی ادامه داد: اگر بعد از نزدیک به ۳۰۰سال مردم اینجا بر مزار او گرد آمده اند و به نیکی از او یاد میکنند به علت محبت مختومقلی به مردم و پیامبر و اهل بیت با زبان شعر است و مختومقلی فراغی در محبت به پیامبر (ص) و اهل بیت سهم خاصی دارد.
صالحی با تاکید بر اینکه مختومقلی فقط شاعر مراوه تپه نیست افزود: مختومقلی شاعر ترکمن و حتی شاعر ایران هم نیست، او شاعر انسان و انسانیت است و پس از حدود سه قرن از تابش این ستاره ادبی امروز بیش از دیروز برای انسان و جهانیان نمایانده میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در ایران که سرزمین و گهواره شعر و شاعری است، شاعران بسیاری آمده و رفته اند، اما تنها شاعران محدودی در افق ذهن مردم ماندند و مختومقلی یکی از آن شاعران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عارف بودن را از دیگر ویژگیهای مختومقلی فراغی بیان کرد و گفت: او با فرهنگ دینی جامعه پیوند عمیقی داشت و شعر او مانند شعر مولوی و حافظ تفسیر معارف دین بوده است.
در این مراسم پس از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از لوح ثبتی آثار ملموس ترکمن رونمایی شد.
این اثرها شامل قایق سنتی ترکمن، آیین مذهبی یا رمضان و عید قربان، لاله خوانی ترکمن، فن ساخت آلاچیق ترکمن، آداب تهیه دو قوزلیق و بقچه عروس هستند.
این بیستمین سال برگزاری مراسم نکوداشت شاعر ایرانی ترکمن مختومقلی فراغی بود که در آرامگاهش در آق توقای مراوه تپه برگزار شد.
مختومقلی فراغی شاعر مشهور و بلندآوازه ایرانی قوم ترکمن در سال۱۱۵۳ هجری قمری در روستای «حاجی قوشان» از توابع شهرستان گنبد کاووس چشم به جهان گشود.