وزير خارجه پيشين آمريکا: بر اين باورم که طرف های امضا کننده برجام خواستار حفظ اين توافق هستند، بايد منتظر بمانيم.
جان کري در پاسخ به اظهارات مجري شبکه تلويزيوني "ام اس ان بي سيِ" آمريکا که گفته بود برخي از افراد شما را به دورويي و فريبکاري متهم مي کنند، زيرا شما (در سال 2016) به برخي از اعضاي تيم انتقالي ترامپ (پس از پيروزي ترامپ و پيش از روي کار آمدنش) انتقاد مي کرديد که چرا آنان، به عنوان شهرونداني عادي، با مقامات خارجي (مقامات روسيه) صحبت مي کردند، اما اکنون خودتان دوبار در دو ماه گذشته (به عنوان شهروندي عادي) با محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه ايران، صحبت کرده ايد، گفت: اصلاً هيچ (دو رويي) در کار نبوده است.
کري سپس افزود: تا امروز، سياست ايالات متحده آمريکا اين بود که در توافق هسته اي ايران (برجام) باشد. تا همين امروز، کشور ما همچنان يکي از نيروهاي هدايت کننده در درون آن توافق بود. فقط امروز بود که اين سياست (ناگهان) تغيير کرد.
کري در ادامه گفت: در ضمن، گفتگوهاي من با اين افراد (مانند ظريف) مکالماتي عادي بوده است و من به شما اطمينان مي دهم که تمام وزيران پيشين امور خارجه (آمريکا) چنين گفتگوهاي (عادي) با رهبران ساير کشورها و افراد (خارجي) که ما آن ها را مي شناسيم، دارند، زيرا ما (مقامات سابق وزارت خارجه) تلاش مي کنيم خود را از اوضاع جهان مطلع نگه داريم تا اطمينان حاصل کنيم اطلاعاتمان در رابطه با آنچه در جهان مي گذرد، به روز باشد. اين ها گفتگوهايي عادي هستند و تمام آنچه من (در ديدار با ظريف) انجام دادم اين بود که به آنان پيشنهاد کردم که شما بايد واقعاً براي حفظ اين توافق (برجام) تلاش کنيد، به ظريف گفتم: اميدوارم شما اين توافق را حفظ کنيد و همچنان (مانند گذشته) به حفظ اين توافق ادامه دهيد.
جان کري سپس تأکيد کرد: اين هنوز هم اميدِ من است (که ايران برجام را حفظ کند). اين توافقي چندجانبه است. هفت کشور وجود دارند که اين توافق را امضا کرده اند. من بر اين باورم که آلماني ها، فرانسوي ها، انگليسي ها، چيني ها و روس ها خواستار حفظ اين توافق هستند. از اينرو، ما بايد منتظر بمانيم تا ببينيم (در پي خروج آمريکا از برجام) چه اتفاقي خواهد افتاد؟
کري سپس مثال ديگري را طرح کرد و گفت: رئيس جمهور (ترامپ) از توافق (اقليمي) پاريس بيرون آمد، ولي اکثر کشورهاي جهان همچنان در حال ادامه تلاش هاي خود براي اجراي مفاد توافق پاريس هستند. در واقع، در داخل آمريکا نيز شماري از شهرداران و فرمانداران ايالت ها تلاش دارند (داوطلبانه) مفاد توافق پاريس را (در شهرها و ايالت هاي خود) به اجرا گذارند. آيا آنان در حال اقدام عليه آمريکا هستند؟! من که چنين نظري ندارم.
جان کري به خبرنگار "ام اس ان بي سي" که تلاش داشت سؤال بعدي اش را بپرسد، اجازه نداد کلامش را منعقد کند و ضمن قطع سخنانِ او، تأکيد کرد: از اينرو، ما بايد در اين خصوص واقع بين باشيم. مسئله ي واقعي اين است که اين (خروج ترامپ از برجام) ايالات متحده (آمريکا) را منزوي مي کند. اين باعث شده است واقعه اي که ممکن بود احتمالاً 13 الي 15 سالِ ديگر رخ دهد، همين فردا روي دهد. آن (خروج آمريکا از برجام) زمان بحران را حرکت داده (و آن را جلو انداخته) است.