چراغ راهنمای تغذیهای، از زرد و قرمز تا سبز سلامتی
اجرای طرح نشانگر رنگی تغذیه ای در واحدهای تولیدی فسا
طرح نشانگر رنگی تغذیهای برای محصولات غذایی و آشامیدنی در واحدهای تولیدی شهرستان فسا اجرا شد.
به
گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس، مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: این طرح در چارچوب اجرای برنامه ششم توسعه و با هدف پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر اجرا شده است.
زهرا مجدی افزود: نشانگر رنگی تغذیه ای، تعیین کننده میزان چربی کل، چربی ترانس، نمک و قند در محصولات غدایی و آشامیدنی است و میزان مواد به رنگ های سبز، نارنجی و قرمز بر روی این محصولات درج شده است.
مجدی گفت: رنگ قرمز بیانگر میزان زیاد، نارنجی نشان دهنده متوسط و رنگ سبز نشانگر میزان اندک است.
وی اضافه کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف کننده میدهد تا ماده غذایی را بر اساس الگوی مصرف و یا محدودیتهایی که برای استفاده از مواد غذایی دارد، انتخاب کند.
او گفت: در قالب اجرای این طرح، تولید کنندگان مواد غذایی ملزم به درج اطلاعات تغذیهای به صورت نشانگر رنگی هستند.
مجدی با بیان اینکه بیش از ۳۹ درصد مرگ و میر در کشور، ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است، گفت:عوامل مختلفی از جمله رژیم غذایی ناسالم و عادات غذایی غلط در ایجاد این بیماریها نقش دارند.
وی گفت: با توجه به این امر سازمان غذا و دارو، برای حل این مشکل تصمیم به ایجاد تحول در نشانه گذاری مواد غذایی گرفت و نسبت به اجباری کردن درج نشانگر رنگی بر روی بسته بندیهای مواد غذایی و آشامیدنی اقدام کرد.
شهرستان فسا در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز واقع شده است.