اجرای طرح های نیمه تمام توسعه فرودگاههای کشور با 450 میلیارد تومان اعتبار تا پایان امسال تکمیل می شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گلستان مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران امروز در گرگان گفت : با توسعه و تجهیز فرودگاهها هیچ تقاضایی برای افزایش پروازها را بدون پاسخ نخواهیم گذاشت.
رحمت اله مه آبادی با اشاره به اینکه پارسال فرود و پرواز هواپیماههای مسافری 8 درصد و میزان باربری 9 درصد رشد داشته است افزود : پارسال 61 میلیون و 562 هزار و 246 مسافر در فرودگاههای کشور جابجا شدند که 92 درصد آن در فرودگاههای تحت مالکیت شرکت فرودگاههای هوایی ایران بوده است .
وی همچنین با اشاره به نقش تحریم ها در عملکرد سیستم فرودگاهی و حمل و نقل هوایی کشور تاکید کرد: در هیچ یک از حوزه ها چالشی که بتواند اختلال در عملیات حمل و نقل هوایی کشور ایجاد کند نخواهیم داشت زیرا تجهیزات و سیستم های مورد نیاز را پیش تر خریده ایم و در حال نصب آنها هستیم.
رحمت اله مه آبادی ادامه داد : ما از ابتدای سال با عزمی راسخ برای تحقق منویات رهبر در ورود شرکتهای دانش بنیان برای تامین نیازمندهای صنعت هوایی کشور برنامه ریزی کرده ایم.
مدیر عامل شرکت فرودگاههای کشور همچنین خبر داد : بر اساس نظرسنجی مسافران و ارزیابی اتحادیه فرودگاهها میزان رضایتمندی مردم از فرودگاههای کشور به 4 و 6 دهم درصد از نمره 5 جهانی ارتقاء یافته است.
وی با اشاره به توازن نداشتن درآمد و هزینه های اداره برخی فرودگاههای کشور گفت : غیر از فرودگاه امام در تهران بقیه فرودگاهها تجاری نیستند و نمی توانند هزینه های خود را تامین کنند.
مه آبادی افزود : برای مثال فرودگاه بین المللی گرگان سالانه 14 میلیارد تومان هزینه دارد ولی درآمدش برای شرکت فرودگاههای کشوری 5 میلیارد تومان است ، همچنین فرودگاه بزرگی مانند مهرآباد تهران با روزانه 450 پرواز نمی تواند هزینه های جاری خود را تامین کند.
وی علت این نامتوازن بودن درآمد و خرج را واقعی نبودن تعرفه ها دانست و افزود : حدود 3 سال است که علیرغم آزادسازی قیمت ها و افزایش نرخ بلیت تعرفه جابجایی مسافر و ناوبری ثابت مانده است.
وی گفت : بر اساس اساسنامه شرکت فرودگاهای کشور از این پس تنها این شرکت در ساخت فرودگاههایی ورود می کند که دارای توجیه اقتصادی و در آمد زا باشد.
وی همچنین افزود : بعد از سقوط هواپیمای تهران ، یاسوج تصمیم گرفتیم که پرواز در این فرودگاه انجام نشود .
مدیرعامل شرکت فرودگاههای کشور همچنین با اشاره به توسعه فرودگاه بین المللی گرگان گفت : دو سال گذشته 10 طرح توسعه را با هزینه 70 میلیارد تومان برای این فرودگاه اجرا کردیم که توسعه سامانه ناوبری هوایی فرودگاه برای فرود در هوای ابری مهمترین آنها بود.
وی خبر داد : ترمینال شماره 2 فرودگاه بین المللی گرگان تا پایان سال به بهره برداری می رسد که تا دو دهه دیگر فرودگاه گرگان نیاز به طرح توسعه نخواهد داشت.