یک کارشناس بازار سرمایه گفت : با توجه به شرایط هیجانی ایجاد شده در اقتصاد به واسطه رشد قیمت طلا و ارز، یک فرصت طلایی برای سرمایه گذاری در بورس به وجود امده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت های بورسی از دارایی های فراوانی برخوردار هستند و با توجه به اینکه این دارایی ها با قیمت های پایین تر از نرخ کنونی دلار خریداری شده اند، می توان دریافت که با افزایش قیمت دلار و ارز، ارزش آنها افزایش پیدا می کند و این دارایی ها ارزش بالقوه بیشتری دارند.
این کارشناس تصریح کرد: همچنین بسیاری از این شرکتها به واسطه وجود صادرات و منابع ارزی بسیار، می توانند در دوره های آتی از این موضوع بهره برده و سود خود را بیشتر کنند.
به گفته خواجه نصیری با وضعیت اقتصادی حاضر و در شرایطی که با بالا رفتن قیمت طلا و ارز هیجان عجیبی در بازارهای سکه، ارز و طلا و حتی در حوزه مسکن ایجاد شده است، بازار بورس قیمت های خود را حفظ کرده و این به معنای آن است که فرصتی طلائی برای سرمایه گذاران به وجود آمده است تا اگر از افزایش قیمت بازارهای یاد شده نگران هستند و می خواهند نقدینگی آنها با کاهش ارزش بیشتری مواجه نشود در بورس سرمایه گذاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد این فرصت سرمایه گذاری، فرصتی مناسب است که می تواند بخش زیادی از مسائل نگران کننده برای مردم از حیث عقب ماندن از روندهای رشدی بازار سکه و ارز را از بین ببرد و در عین حال آنها در جایی سرمایه گذاری کنند که سرمایه آنها به تولید، تقویت ساختار اقتصادی کشور و بهبود وضعیت مردم در آینده کمک کند.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه ، از آنجا که در بورس معاملات آزادانه و با قوانین کاملاً منصفانه صورت می گیرد، نه تنها نگرانی ندارد بلکه این سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران سود آور است.
خواجه نصیری با اشاره به اینکه سوابق روند بازارها در شرایط مشابه نشان می دهد که ورود به بازار سهام با تصور ریسک بالای سرمایه گذاری، نسبت به بازار سکه یا دلار با تاخیر و بعضا تردید انجام می شود تصریح کرد: از سوی دیگر روند بلند مدت این بازار نشان می دهد که سرمایه گذاران در این بازار توانسته اند به خوبی ارزش سرمایه خود را افزایش دهند و بهترین سپر را در مقابل نوسانات قیمت دلار ایجاد کنند.
وی افزود: در شرایط فعلی ورود مردم به بازار سرمایه، خرید سهام شرکت ها و حرکت نقدینگی به سمت بازار سرمایه تنها راهی است که می تواند مشکلات به وجود آمده در سر راه اقتصاد کشور و هم پیچیدگی های کنترل بازار و نقدینگی ها را به راحتی حل کند و در کنار آن به مردم راه حلی نشان دهد که بتوانند آنچه را که به واسطه افزایش قیمت ارز در ماه های گذشته از دست داده اند باز تولید کنند.
گفتنی است روند بلند مدت بازار سرمایه نشان می دهد که سرمایه گذاران دراین بازار توانسته اند به خوبی ارزش سرمایه خود را افزایش دهند و بهترین سپر را در مقابل نوسانات قیمت دلار ایجاد کنند.
اعتماد، همچنان مهمترین نیاز بازار سرمایه است
عضو شورای عالی بورس گفت : اعتمادسازی و تقویت آن مهمترین نیاز فعلی بازارهای کشور از جمله بازار سرمایه است.
حسین عبده تبریزی با اشاره به برخی احتمالات در خصوص خروج آمریکا از برجام گفت: برخی حرکت های ایذایی امریکا تاثیر خود را بر بازارها می گذارد، در این شرایط بازار سرمایه فرصت دارد در شرایط عدم اطمینان، خود را به عنوان محلی مطمئن، مستقر کرده و ضمن شناساندن پتانسیل های بازار، از حرکت هایی که اعتماد را نسبت به بازار سلب می کند، پرهیز کند.
عبده تبریزی با تاکید بر اینکه اعتماد در بازار سرمایه باید توسعه داده شود، گفت: این کاری است که در شرایط فعلی کشور باید انجام شود. یعنی باید سعی کنیم اعتماد مردم را به جایی که معتبر هست و مشکلات سیستم بانکی را ندارد، افزایش دهیم. در عین حال، باید مراقبت کرد سهمی به بازار وارد نشود که مساله ای داشته باشد یا مثلا یک کارگزاری رفتار غیرحرفه ای داشته باشد .
وی با بیان اینکه دولت طبعا علاقه مند است که برجام حفظ شود، گفت: البته من اطلاع ندارم که اگر امریکا از برجام خارج شود، دولت یا وزارت امور خارجه چه عکس العملی نشان خواهند داد. چون به هرحال یک بحث سیاسی است و از متخصصین سیاسی باید پرسید؛ اما به طور کلی می توان گفت که بیرون آمدن امریکایی ها به این معنا نیست که برجام به کلی به هم می خورد .
عبده تبریزی اظهار داشت: اینکه آیا دولت برجام را با اروپایی ها به تنهایی ادامه می دهد و امکان ادامه آن پیدا می شود یا خیر، موضوعی است که نیاز به بررسی دارد .
وی در عین حال بیان کرد: البته چشم انداز در این مساله کاملا مشخص نیست و ممکن است آمریکایی ها باز در برجام بمانند .
این اقتصاددان سپس با اشاره به سیاست دولت در تک نرخی کردن ارز گفت: تحریم ها و محدودیت های بین المللی، اجازه اجرای سیاست ارز تک نرخی را در شرایط فعلی کشور نمی دهد و به نظر می رسد دولت باید سعی در اصلاح آن داشته باشد .
عضو شورای عالی بورس همچنین یکی از دلایل اعمال سیاستهای فعلی ارزی را جلوگیری از خروج سرمایه دانست و گفت: نباید بگوییم هرچه تک نرخی نیست، قاچاق است. در عوض، باید بازار دومی را تعریف کنیم و آن بازار را سامان دهیم ؛ همان گونه که قبلا هم چنین بوده است .