معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد: این دهه، بهانهای برای غبارروبی از کالبد کانونهای الهی و هم نگاهی دوباره به کارکردهای فرهنگی اجتماعی و احیای آن است.
وی با اشاره به اینکه برای ده روز پایانی ماه مبارک شعبان که دهه تکریم و غبارروبی مساجد است نامهای مختلفی انتخاب شده است، گفت: این نامگذاریها برای فرهنگ سازی و یادآوری کارکردهای چند جانبه مساجد از جمله کارکردهای فرهنگی اجتماعی در کنار نقش مذهبی آن است.
صداقت تاکید کرد: اتفاق خوبی که در بیش از ۲۰۰ مسجد با عنوان طرح پیوند مسجد و مدرسه رقم خورده است فردا در مراسم اختتامیه جشنواره آن با تقدیر از ۳۰ مسجد نمونه برگزار میشود.
وی گفت: نقش تربیتی و همچنین خدمات اجتماعی، خیریهها و مسجد بعنوان پایگاه نقش قرآن و نشر اسلامی، توجه به نقش خانواده که امسال بعنوان موضوع محوری مساجد در نظر گرفته شده است در این دهه مورد توجه قرار میگیرد.
صداقت، تکریم خانوادههای شهدا و همچنین برپایی نمایشگاه عکس در ۴۰ مسجد محوری و اکران فیلمهای جشنواره عمار که در این دهه آغاز بکار میکند از دیگر برنامههای دهه تکریم و غبارروبی مساجد برشمرد.
رئیس ستاد بزرگداشت دهه تکریم مساجد گفت: ما مساجد زیادی در کشور داریم که در حوزه خدمات اجتماعی بسیار موفق بوده اند که از آن جمله میتوانیم به مسجد جامع قرچک ورامین، مسجد صفا، مسجد فائق و مسجد موسی بن جعفر اشاره کرد.
صداقت افزود: هنگام زلزله کرمانشاه بیش از ۵ میلیارد کمک نقدی در کنار کمکهای غیر نقدی به صورت خودجوش و از مساجد تهران جمع آوری شد که با قدردانی نیز مواجه شد و این نمونهای از کارکردهای مختلف مسجد است که اگر به خوبی سازماندهی شود نتیجه بخش خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه به کارکردهای اصیل مساجد توجه ویژهای میشود، گفت: امسال موضوع خانواده را در دستور کار مساجد قرار داده ایم که شامل تشکیل و تکریم خانواده است و در این موضوع برنامه ریزیهای مختلفی همچون سخنرانی، کارگاههای مهارتی و مشاوره در نظر گرفته ایم.