نشست مشترک هیات تجاری آفریقای جنوبی و بخش تعاون باهدف آشنایی و شناخت ظرفیت های بخش تعاون در حوزه مختلف هم اکنون در حال برگزاری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به قنل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران، در این نشست بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران، ضمن خیرمقدم به هیات تجاری کشور آفریقای جنوبی، با معرفی توانمندی های بخش تعاون در ایران گفت: براساس قانون اساسی، اقتصاد کشور ما در سه بخش دولتی، خصوصی و تعاون تقسیم می شود.
وی در ادامه به توانمندی ها و ظرفیت های بخش های مختلف در بخش تعاون پرداخت و ابراز داشت: بخش تعاون بیش از نیمی از جمعیت کشور ایران را به صورت مستقیم و غیر مستقیم تحت پوشش دارد.
رئیس اتاق تعاون ایران ، در این نشست ۳ پیشنهاد مهم برای توسعه تجارت میان دو کشور ایران و آفریقای جنوبی مطرح کرد. وی بیان داشت: سرمایه گذاری در بخش گردشگری با توجه به وجود ظرفیت های بخش گردشگری در ایران همچنین کشاورزی، می تواند باعث توسعه تعاملات اقتصادی میان دو کشور شود.
وی در بخش دیگری برگزاری نمایشگاه های تخصصی در دو کشور ایران و آفریقای جنوبی را پیشنهاد داد و انجام این مهم را راه موثری برای گسترش تعاملات اقتصادی عنوان کرد.
رئیس اتاق تعاون ایران، سرمایه گذاری، تجار آفریقای جنوبی در حوزه پتروشیمی و صنایع پائین دستی را به عنوان سومین پیشنهاد به هیات تجاری آفریقای جنوبی عنوان داشت.
وی در ادامه گفت: متأسفانه حجم مبادلات تجاری بین دو کشور حدود ۷۰ میلیون دلار در سال است که رقم بسیار پایینی با توجه به ظرفیتهای دو کشور است و باید در جهت افزایش حجم این مبادلات اقدام کرد.
وی افزود: آفریقا با رهبری نلسون ماندلا شناخته میشود و این شخصیت محبوب بین ایران و کشور آفریقای جنوبی است، بنابراین میتوانیم از چنین فرصتهایی استفاده کنیم و روابط خود را در سطوح مختلف گسترش دهیم.
رئیس اتاق تعاون ایران تأکید کرد: حجم مبادلات بازرگانی با کشور آفریقا ۷۳ میلیون دلار است که این رقم بسیار پایینی است و باید با استفاده از ظرفیتهای مختلف در سطوح صنعتی و ساختمانی بتوانیم مبادلات را افزایش دهیم.
عبداللهی، تصریح کرد: ایران در صنایع پتروشیمی، پلاستیک، صنعت ساختمان و مصالح ساختمانی بسیار قدرتمند است، به طوری که توانسته در حوزه مصالح ساختمانی، محصولاتی با کیفیت بسیار بالا تولید کند، بنابراین این بخش میتواند مورد توجه کشور آفریقای جنوبی باشد.
وی با تأکید بر اینکه کشور ما یکی از تولیدکنندگان اصلی محصولات پتروشیمی است، گفت: ایران توانسته محصولات بسیار باکیفیتی بسازد و به کشورهای مختلف همجوار صادر کند، بنابراین سرمایهگذاران کشورهای آفریقای جنوبی میتوانند از این فرصت استفاده و سرمایهگذاری کنند.
رئیس اتاق تعاون ایران اظهار کرد: در حوزه محصولات کشاورزی به ویژه در تولیدات عسل ایران حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و ما میتوانیم از این بازار برای سرمایهگذاری در کشورهای آفریقای جنوبی استفاده کنیم.
عبداللهی اظهار کرد: کشور ایران می تواند علاوه بر آفریقای جنوبی، از طریق این کشور به بازارهای کشورهای همجوار نیز دسترسی داشته باشد که بازار ۱۲۰ میلیونی را برای تجار، بازگانان و سرمایه گذاران ایرانی فراهم می کند.
وی در ادامه به حوزه گردشگری ایران و آفریقای جنوبی اشاره کرد و گفت: یکی از محصولاتی که ایران و آفریقای جنوبی باید به آن توجه کند بحث گردشگری است. هم اکنون کشور ایران جزء ۱۰ کشور اول گردشگری در دنیا به شمار میرود، بنابراین باید از این فرصت طلایی استفاده کرد.
رئیس اتاق تعاون ایران به حوزه گردشگری حلال در کشور ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به حجم گسترده مسلمان در ایران و جمهوری آفریقای جنوبی باید به ظرفیتهای گردشگری دو کشور توجه کرد.
عبداللهی در ادامه پیشنهاد برگزاری نمایشگاه صنایع و توانمندیهای ایران و جمهوری آفریقا در حوزه صنعت ساختمان را ارائه کرد و گفت: کشور ایران در حوزه مصالح ساختمانی حرفهای زیادی دارد، بنابراین پیشنهاد برگزاری و افزایش همکاری بین ایران و آفریقای جنوبی را میدهم.
وی افزود: کشور آفریقای جنوبی متقاضیان اصلی محصولات پتروشیمی به ویژه پلاستیک هستند، بنابراین سرمایهگذاران میتوانند در این زمینه سرمایهگذاری کنند که نتیجه آن کاهش قیمت تمام شده و افزایش حجم تولیدات در این بخش میشود.
رئیس اتاق تعاون ایران اظهار کرد: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد رشد و توسعه روابط بین دو کشور ایران و آفریقای جنوبی باشیم.
عبداللهی با بیان اینکه بخش تعاون کشور یکی از ارکان اصلی اقتصاد کشور به شمار میرود، گفت: بر اساس قانون اساسی اقتصاد کشور به سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تقسیمبندی میشود و طبق این قانون بخش تعاون مکلف است ۲۵ درصد از ظرفیت اقتصاد ایران را دربرگیرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۴ میلیون شغل در بخش تعاون ایجاد شده، افزود: ۴۰ میلیون نفر از جمعیت ۸۵ میلیونی ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات بخش تعاون استفاده میکنند.
عبداللهی تأکید کرد: یکی از اصلیترین مزیتهای بخش تعاون به این صورت است که مردم به طور مستقیم در درآمدهای خود شریک هستند و این تنها اقتصاد مبتنی بر عدالت اجتماعی است.
در ادامه این نشست لوتاند فونانی سرپرست امور سفارت آفریقای جنوبی به ایراد سخن پرداخت و توانمندی های کشور متبوعش را توضیح داد.