مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور گفت: برای بهره برداری بهینه بیش از این نمی توان به مدیریت تامین اتکاء کرد و باید به مدیریت تقاضا پرداخت و کارهای بیشتری در این زمینه انجام داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حمیدرضا جانباز در سومین جشنواره توانمندی های بهره برداری و نگهداری در صنعت آب و فاضلاب کشور گفت: ما در منطقه شاهد تغییر اقلیم هستیم و خشکسالی حادثه غیرمترقبه نیست باید بپذیریم خشکسالی برطرف نمی شود و میزان بارش ها افزایش نمی یابد در حالیکه رشد تقاضا روزبه روز بیشتر می شود بنابراین باید با سازگاری مسئله کم آبی را حل کنیم.
وی افزود: همه طرح هایی که در دست ساخت داریم به جز ابزار دقیق، تجهیزات آن در داخل کشور تولید می شود.
جانباز افزود: با اشاره به این که در بخش فاضلاب مشکلاتی وجود دارد که برای حل آن در تلاش هستیم، مدیریت تقاضا از نظر فرهنگ عمومی جامعه و از نظر فنی مانند شبکه هوشمند کاهش آب بدون درآمد مهم است.
وی گفت: ماهم اکنون با طرح تقاضای مردم مواجه هستیم و 99 درصد جمعیت شهری و 88 درصد جمعیت روستایی از آب بهداشتی سالم برخوردار هستند وخدمات این شرکت باید در شهرها و روستاها بیش از این فراگیر شود، تا مشکلات روستاها در بخش تامین آب شرب و در شهرها در بخش جمع آوری فاضلاب برطرف شود.
جانباز گفت: تامین آب امروزه باید بدون وقفه صورت گیرد و حتی لحظه ای این خدمات را نمی توان با وقفه مواجه کرد، بنابراین ارایه خدمت باکیفیت و استاندارد موضوع مهمی است که شبکه های اجتماعی این موضوع را با اطلاعات در دست همگان قرار می دهند.
وی به حضور بخش خصوصی در طرح های در حال اجرا شرکت آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: فضای گسترده و وسیعی برای فعالیت این بخش وجود دارد تا با بهره گیری از توان بخش خصوصی کنترل کیفی جلوگیری از آلودگی آ ب هوشمندی سازی شبکه، مدیریت انرژی و بهره برداری و ارتقای مدیریت موجود حاصل شود.
وی یکی دیگر از موضوعات مورد بحث واگذاری شرکت ها و طرح ها به بخش خصوصی در شرکت آب و فاضلاب برشمرد و گفت: در یکی دو سال اخیر تجدید صلاحیت شرکت ها، در دستور کار قرار گرفت تا بجای قراردادهای کوچک به سمت خرید محصول پیش برویم.
وی افزود: قراردادهای BOO , BOT و بیع متقابل تاکنون بخاطر پیچیدگی های این نوع قرارداد سرعت لازم را نداشته و بیش از 90 درصد قراردادهای بهره برداری صرف قراردادهای توسعه ای می شود.
جانباز گفت: کشور ما بحران خیز است و حوادثی مثل زلزله ، سیل و خشکسالی را تجربه کرده بر این اساس شرکت های آبفا باید آمادگی لازم را برای مواجه با چنین حوادثی داشته باشند ، تا با بهره گیری از تجربیات دنیا یک اشتباه و اتفاق را دوبار تکرار نکنند.