کپک نان سرشار از سم آفلاتوکسین است و تغذیه دام ها با نان کپک زده باعث ورود این سم به شیر و گوشت دام می شود.
زمانی که مادران شیرده و حیوانات از غذای آلوده به آفلاتوکسین تغذیه کنند متابولیت های سمی این ماده در شیر مادر بروز کرده و به کودک منتقل میشود.
این سم ممکن است در غلات، دانه های روغنی،ادویه جات، ذرت ،بادام زمینی،پسته ، فلفل قرمز، فلفل سیاه، میوه های خشک و انجیرو جو داشته باشد و بنابراین آفلاتوکسین در طیف گسترده تری از غذاها مشاهده میشود .
احتمال آلودگی منابع غذایی به این سم در مناطقی که هوای گرم دارند بیشتر و بیشترین میزان تاثیر آن بر کبد است گرچه مقادیر متفاوتی از آن در ریه ،کلیه، مغز و قلب افراد دچار مسمومیت حاد مشاهده شده است .
مصرف مقدار ناچیز این سم به مدت طولانی هم موجب بروز سرطان کبد ، هپاتیت ، یرقان ، سیروز و اختلال متابولیکی ریز مغذی ها میشود .
آفلاتوکسین همچنین موجب سندرم ریس و کواشیورکور-یک اختلال سوء تغذیه ای در کودکان-میشود.
پزشکان توصیه می کنند مواد اولیه مصرفی کارخانجات باید از منابع کشاورزی سالم و معتبر تهیه و استفاده و در محیط خشک و خنک نگهداری شود و از نگهداری طولانی مدت مواد اولیه خودداری شود .