در صورتي که جمهوري آذربايجان هر نوع اقدام تخريبي در قره باغ انجام دهد، ما همه مشکلات داخلي را کنار مي گذاريم و از وطن مان دفاع خواهيم کرد .
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ،نيکول پاشينيان، رييس حزب « قرارداد شهروندي » و نامزد مقام نخست وزيري ارمنستان که رهبري اعتراضات در اين کشور را در اختيار دارد، اعلام کرد « مناقشه قره باغ با جمهوري آذربايجان بايد از راه گفتگو حل شود، اما در صورتي که جمهوري آذربايجان هر نوع اقدام تخريبي در قره باغ انجام دهد، ما همه مشکلات داخلي را کنار مي گذاريم و از وطن مان دفاع خواهيم کرد .»
به گزارش پايگاه اينترنتي « ويرتوالاذ » جمهوري آذربايجان، نيکول پاشينيان در گفتگو با راديو « بي بي سي » گفت: « مساله قره باغ بايد از راه گفتگو حل شود. شما مي دانيد که جمهوري آذربايجان چند سال است که خيلي تهاجمي رفتار و فضاي منفي ايجاد مي کند. در شرايطي که ما هر روز از جمهوري آذربايجان مي شنويم که « ما آماده شروع جنگ با ارمنستان هستيم » و « براي تصرف ايروان آماده مي شويم »، آيا در اين شرايط گفتگو امکان پذير است؟ »
پاشينيان اعلام کرد: « اکنون اين تصور ايجاد مي شود که هدف جمهوري آذربايجان تسليم شدن ارمنستان و قره باغ کوهستاني است. اين تصور بيهوده و غير سازنده است. من فکر مي کنم که در وهله اول بايد براي گفتگو فضاي مناسبي ايجاد شود. هم ارمنستان هم جامعه جهاني بايد در اين باره به نتايج مشخصي برسند. در شرايطي که هدف آنها نابود کردن ارمنستان است، درباره هيچ چيز ديگري صحبت نمي کنند و هيچ چيزي را نمي خواهند بشنوند. الهام علي اف، رئيس جمهور آذربايجان در آخرين سخنان خود درباره طرح هايش براي ورود به ايروان سخن مي گفت ».
پاشينيان افزود: « ارمنستان هميشه براي گفتگو آماده است و همواره همه دولت هاي ارمنستان بر اين باورند که مساله قره باغ کوهستاني بايد از راه گفتگو حل شود و بايد از لفاظي هاي مبني بر استفاده از زور براي حل اين مساله خودداري شود. چنين چيزي نبايد باشد. الان ما در قرن بيست و يکم کشورهاي متمدني هستيم. در هر حال، ارمنستان کشوري متمدن است. شما اين را در 20 سال گذشته مشاهده کرده ايد. اما، نبايد متمدن بودن به معناي ضعيف بودن تلقي شود. اگر جمهوري آذربايجان هر اقدام خرابکارانه اي را در قره باغ مرتکب شود، ما همه مشکلات داخلي را کنار بگذاريم و فقط از وطن مان دفاع کنيم .»
همچنين پاشينيان در گفتگو با خبرنگاران در مجلس ارمنستان گفت: « بايد جمهوري آذربايجان را مجبور به بازگشت به مسير سازنده در حل مساله قره باغ کرد. جمهوري آذربايجان موضع تهاجمي و غيرسازنده دارد. وظيفه ما اين است که ارتش ارمنستان را تقويت کنيم و بر آمادگي رزمي بيافزاييم. اين، راه بازگرداندن آذربايجان به مسير سازنده است ».
پاشينيان افزود: « ما بطور کامل از قره باغ حمايت مي کنيم و در صورت انتخاب شدن به نخست وزيري، نخستين اقدام من آگاهي با اوضاع خط تماس ( خط آتش بس با جمهوري آذربايجان ) خواهد بود. گروه مينسک و سازمان امنيت و همکاري اروپا نيز بايد سعي کنند باکو لفاظي تهاجمي خود را متوقف کند و به چارچوب گفتگوها باز گردد ».
پاشينيان از پاسخ به سوالي درباره احتمال تغيير وزير دفاع ارمنستان خودداري کرد.
پايگاه اينترنتي « ويرتوالاذ » در تحليل سخنان پاشينيان افزود: « اين اظهارات پاشينيان نشان مي دهد که انتظار تغييري مثبت در حل مساله قره باغ به دليل تغيير حاکميت در ارمنستان بي مورد است. در اين ميان آرمن سرکيسيان، رييس جمهور ارمنستان نيز ابرازاميدواري کرده است که در شرايط سياسي پيچيده ارمنستان، هيچ "حرکت خرابکارانه اي" در قره باغ روي ندهد. آرمن سرکيسيان گفته است: « من در اين دوره پيچيده همه را به خويشتنداري فرامي خوانم تا مناقشه قره باغ شعله ور نشود ».