دبیر سومین جشنواره توانمندیهای بهرهبرداری و نگهداری در صنعت آب و فاضلاب کشور از برگزاری این رویداد ملی با رویکرد ارتقای تابآوری در تاسیسات آب و فاضلاب خبر داد.
وی یادآور شد: هدف از برپایی این جشنواره، معرفی توانمندیها و تولیدات داخلی، تبادل دستاوردهای علمی و فنی و ارج نهادن به تلاشهای صادقانه دستاندرکاران بخش بهرهبرداری صنعت آب و فاضلاب در گستره ملّی است و این دوره از نمایشگاه، با استقبال بسیاری از کشورهای دنیا روبهرو شده است.
به گفته دبیر جشنواره توانمندیهای بهره برداری در صنعت آب و فاضلاب کشور، نمایندگانی از آلمان، اسپانیا، هلند، ژاپن، سوئد و انگلیس در این جشنواره و نمایشگاه حضور دارند. همچنین انجمنهای مختلف بینالمللی از جمله برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد
(UN-HABITAT)، Water Operators Partnerships، شرکت آب پاریس، UNESCO-IHP، سازمان آب هلند (شهر روتردام)، شرکت فاضلاب یوکوهاما ژاپن، دانشگاه دولتی سوئد، IWA & WHO، JOKASO،MLIT-JICA، European Union،K-Water، UWV، شرکتهای بینالمللی همکار از فرانسه، آلمان، ژاپن، کره و هلند در این دوره مشارکت میکنند.
پاکروح ادامه داد: رویکرد سومین جشنواره و نمایشگاه توانمندیهای بهرهبرداری و نگهداری صنعت آب و فاضلاب کشور ارتقای تابآوری در تاسیسات آب و فاضلاب است. در همین راستا، به منظور انتقال تجارب و تکنولوژیهای نوین دنیا کارگاههای متعددی برگزار میشود.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه هدف اصلی جشنواره متناسب با دغدغههای کشور است، بیان کرد: این جشنواره فرصتی است برای همکاران خدوم در حوزه بهره برداری تا به بیان موضوعاتی که با آن دست به گریبان هستند بپردازند و بتوانند نسخههای اجرایی و تجارب ارزنده خود در صنعت را برای مقابله با بحرانها ارائه کنند.
پاکروح با اشاره به این موضوع که امروز حوزه بهرهبرداری بر موضوعات و چالشهای کمی و کیفی اشرافیت کامل دارد و دغدغهها را میداند، گفت: جشنواره توانمندیها نیز متناسب با همین دغدغهها احصا شده است و سعی داریم در این جشنواره موضوعات را به لحاظ محتوا، غنی ببینیم.
وی تنش آبی امسال را بیسابقه ترین تنش در تعدادی از حوضههای آبریز کشور طی 50 سال اخیر عنوان کرد و گفت: آزمون سختی پیش رو داریم که میتواند به فرصت تبدیل شود. ما باید به مدلی سازنده برسیم که متناسب با سازگاری و پایداری در موضوع آب باشد و این جشنواره فرصتی مغتنم است تا در ابتدای فصل گرم به ارائه راهکارهای جدید با این رویکرد بپردازیم.
دبیر سومین جشنواره توانمندیهای بهرهبرداری و نگهداری در صنعت آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه صنعت آب و فاضلاب در حوزه بهرهبرداری باید به رویکرد فنی- تحلیلگری روی بیاورد، افزود: استقرار نظام جامع بهرهبرداری متکی بر تحلیل رفتار تاسیسات از اولویتهای کاری خواهد بود.
پاکروح بیان کرد: این جشنواره و نمایشگاه با رویکرد ارتقای تابآوری صنعت در شش محور کاربردی تعریف شده است و امیدواریم با تبادل تجارب کارشناسان داخلی و خارجی در بخشهای مختلف دولتی و خصوصی امکان استمرار خدماترسانی مناسب و ارتقای بهرهبرداری از تجهیزات و تاسیسات آب و فاضلاب کشور در شرایط تنش آبی پیش رو فراهم شود.
وی در خصوص محورهای اصلی این جشنواره و نمایشگاه گفت: مدیریت شرایط بحران و اضطراری، مدیریت تقاضا و مصرف آب، کیفیت آب و فاضلاب، تاب آوری تاسیسات آب و فاضلاب، مدیریت هوشمند تاسیسات و شبکه توزیع آب و سرمایهگذاری و مدیریت داراییهای فیزیکی از جمله مسائل اساسی حوزه بهرهبرداری آب و فاضلاب در کشور است که به عنوان محورهای جشنواره و نمایشگاه سوم انتخاب شدهاند.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: برگزاری چندین نشست تخصصی در قالب کارگاههای آموزشی و پنلهای تخصصی جهت ارتقای سطح آگاهی و توانمندیهای مدیران و کارشناسان صنعت آب و فاضلاب کشور با همکاری مرکز منطقهای مدیریت آب شهری وابسته به یونسکو برنامهریزی شده است. در این نشستها از اساتید و مدرسین داخلی و خارجی به منظور ارتقای دانش فنی و ظرفیتسازی مناسب در بخش عملیاتی و کارشناسی در کشور استفاده خواهد شد.
پاکروح عنوان کرد: در این جشنواره بخش نمایشگاهی نیز به منظور انعکاس توانمندیهای بهرهبرداری و نگهداری در صنعت آب و فاضلاب تعریف شده است و حضور شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی در کنار شرکتها و مجموعههای بخش خصوصی و همچنین شرکتهای خارجی، این نمایشگاه را به آوردگاهی جهت تبادل تجارب، تکنولوژی و فناوری مبدل ساخته است.
وی با بیان اینکه در حوزه نوآوری نیز پذیرای شرکتهای دانش بنیان و موسسات آموزشی و تحقیقاتی هستیم از حضور پررنگ شرکتهای داخلی و خارجی در این جشنواره و نمایشگاه ابراز خرسندی کرد و افزود: در نظر داریم با ایجاد نشستهای دو جانبه تخصصی میان شرکتهای خارجی و طرفهای ذی نفع ایرانی در بخش دولتی و خصوصی زمینه همکاریهای متعددی را در این رویداد فراهم کنیم.
دبیر سومین جشنواره توانمندیهای بهرهبرداری و نگهداری در صنعت آب و فاضلاب کشور از تمامی شرکتهای فعال در صنعت آب و فاضلاب درخواست کرد در این جشنواره و نمایشگاه مشارکت کنند تا در آستانه تابستان با هماندیشی و همافزایی که ایجاد خواهد شد، شاهد عبور از بحرانهای احتمالی تامین آب شرب در کشور باشیم.
6 محور سومین جشنواره و نمایشگاه توانمندیهای بهرهبرداری و نگهداری در صنعت آب و فاضلاب کشور با زیرمجموعههای تخصصی شامل مدیریت شرایط اضطراری: ارتقای تابآوری و تداوم خدمات، مدیریت و فرماندهی شرایط اضطراری، روشهای نوین و کمهزینه تامین آب در شرایط اضطراری و انرژیهای نو و تولید برق در محل، مدیریت تقاضا و مصرف: روشهای عملیاتی جداسازی آب شرب و غیرشرب، روشهای عملیاتی استفاده از آبهای نامتعارف، روشهای جدید نشتیابی، روشهای نوین مدیریت فشار و آبشیرینکنها، کیفیت آب و فاضلاب: روشهای نوین حذف آلایندهها از آب و فاضلاب، روشهای کنترل و پیشگیری از رسوب و خوردگی، سنجش کیفیت به ویژه سنجش لحظهای و آلایندههای نوظهور و حفظ و تداوم کیفیت و مدیریت ایمنی، تاسیسات آب و فاضلاب: بازسازی و ارتقا، فناوریهای نوین تصفیه و مدیریت آب و فاضلاب در جوامع کوچک و پراکنده، مدیریت هوشمند تاسیسات و شبکه توزیع آب: مدیریت هوشمند شبکههای توزیع آب و تجهیزات نوین پایش و راهبری و سرمایهگذاری و مدیریت داراییهای فیزیکی: مدیریت داراییهای فیزیکی و مدلهای سرمایهگذاری (شامل کاهش هدررفت آب، اسکادا، ارتقای کیفیت آب، تولید انرژی و ارتقای تجهیزات) است.