سخنگوی وزارت بهداشت: درباره تب کریمه کنگو نگرانی زیادی وجود ندارد و موارد ابتلا درحد انگشتان یک دست است.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره بروز تب مالت نیز افزود: اگر شیر پاستوریزه مصرف شود، نگرانی درباره تب مالت وجود ندارد، البته به علت مواردی که درباره پالم مطرح شد، تمایل مصرف از لبنیات پاستوریزه به سمت لبنیات سنتی رفته است در حالیکه وزارت بهداشت، کارخانهها را بهتر میتواند کنترل کند و از نظر بهداشت و سلامت مورد تایید است.
وی همچنین درباره برگزاری آزمون دستیاری نیز ادامه داد: روز پنجشنبه آزمون دستیاری برگزار شد و امسال ۳۴۰۰ پذیرش دستیار تخصصی خواهیم داشت، اضافه کردن این تعداد یعنی ۸.۵ درصد افزایش توان تخصصی در نظام سلامت.
وی گفت: در ۲۸ رشته تخصصی و ۴۷۸ رشته محل امتحان برگزار شد و ۱۴۳۹۶ داوطلب شرکت کردند که اکثریت با خانمها بود.
حریرچی افزود: تعداد قابل توجهی از این افراد سهمیه مناطق محروم هستند. هر کدام از این افراد برای یک شهر مشخص هستند که بعد از فارغ التحصیلی در همان شهر خدمت خود را ارائه میکنند.
وی درباره تعرفههای پزشکی نیز گفت: بعد از تصویب شورای عالی بیمه، مصوبه با تایید سازمان برنامه و بودجه به هیئت دولت میرود و دولت با توجه به محدودیت منابع، سبد افزایش تعرفه را تا ۵ درصد تعریف کرده است، البته این سبد در هر کدام از بستهها تفاوت دارد.
حریرچی درباره کاهش ۲۵ درصد تعرفه بیهوشی نیز افزود: تعدادی از متخصصان بیهوشی شکایتی به دیوان عدالت اداری ارائه کردند و قضات دیوان عدالت با حدود ۷۴ درصد این شکایت را رد کردند و در جلسهها نیز بحث شد که تعرفهگذاری جزو ابزار سیاستگذاری است.
وی گفت: وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه و وزارت رفاه و مجموعه عوامل اجرایی با توجه به سیاستگذاریهایی که دارند در مورد این که چه کارهایی با چه قیمتی عرضه شود، این سیاستها را تعیین میکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره مصوبه دیوان عدالت اداری مبنی بر ممنوعیت دریافت حق فنی توسط داروخانهها افزود: از این مصوبه اطلاع داریم و در اخبار نیز اعلام شد. اطلاع داریم که مصوبه ابلاغ شده است، اما مراحل اجرایی آن طول میکشد؛ خود همکاران داروساز درباره این مصوبه مباحثی دارند که باید با دیوان عدالت اداری و نحوه ابلاغ آن بررسیهایی انجام شود.
وی درباره ادعای سونامی سرطان و شیوع خیلی بالای آن در ایران گفت: سرطان دومین عامل مرگ و ششمین عامل سالهای از دست رفته عمر در ایران است. سالانه از هر ۱۰۰ هزار ایرانی ۱۴۳ مورد سرطان جدید بروز میکند، یعنی سالانه ۱۱۲ هزار مورد سرطان جدید داریم.
وی افزود: میزان میانگین بروز سرطان در کل کشورهای دنیا ۱۸۲ در ۱۰۰ هزار است، متوسط بروز نرخ سرطان در کشورهای در حال توسعه ۱۴۸ در ۱۰۰ هزار و در ترکیه ۲۰۵ و در اروپا ۲۶۸ در ۱۰۰ هزار است در نتیجه ادعای سونامی سرطان و شیوع خیلی بالای آن در کشور کاملا غلط و نادرست است.
حریرچی گفت: در سال ۲۰۱۵ حدود ۱۷ میلیون سرطان جدید بروز کرد. در تمام کشورهای دنیا از جمله ایران، میزان بروز و شیوع سرطان در حال افزایش است. مهمترین علت این افزایش میزان بروز و شیوع ابتلا به سرطان، افزایش جمعیت، افزایش سن متوسط در کشورها، افزایش درصد و تعداد افراد کهنسال و میان سال و افزایش عوامل خطر شامل سبک زندگی و شهر نشینی و افزایش طول عمر افراد مبتلا به سرطان است.
وی افزود: در سال ۹۵ در کل کشور ۳۶۹ هزار نفر مرگ و میر داشتیم که ۵۴۸۰۰ مورد آن مربوط به سرطان بود، یعنی ۱۴.۹ درصد مرگ را سرطانها ایجاد میکنند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: به دلایلی که گفته شد، میزان سرطان و مرگ و میر ناشی از آن طی ۲۵ سال گذشته افزایش داشته است، اما نکته مهم این است که طبق گزارش رسمی آژانس بین المللی سرطان و سازمان جهانی بهداشت، میزان نرخ استاندارد شده مرگ ناشی از سرطان در سال ۱۹۹۰ در ایران ۱۰۴ در ۱۰۰ هزار بود که در سال ۲۰۰۷ به ۹۷ کاهش پیدا کرده است.
حریرچی با بیان اینکه شایعترین سرطان در زنان ایرانی سینه، روده بزرگ و تیرویید است، افزود: درخواست تکرار یک آزمایش یا عکس یا سی تی اسکن به علت عدم کیفیت یا به هر دلیل دیگری برای بیماران مشکلزاست و هم برای بیمار و هم برای بیمه و هم نظام سلامت، هزینه مازاد و اضافی ایجاد میکند.
وی گفت: درخواست ما آن است هم بیماران و هم پزشکان، موارد و مشکلات را به سامانه ۱۹۰ اعلام کنند تا ناظرین ما به موضوع رسیدگی کنند، به هر حال نمیتوانیم یک آزمایش یا عکس را چند بار یا دو بار تکرار کنیم.