مديرعامل شركت مجتمع فولاد خراسان گفت:فولاد خراسان، آماده حمايت از طرحهاي پژوهشي در زمينه كمآبي است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی،سيد حسين احمدي سليماني گفت: با توجه به بحران آب و خشکسالی، فولاد
وی در نشست خبري كه در سالن جلسات مجتمع فولاد خراسان برگزار شد، عنوان كرد: فولاد در دو بخش حفاظت از منابع آبی و جلوگیری از هدررفت آب براي حمايت از طرحهاي پژوهشي اعلام آمادگي ميكند.
احمدي سليماني اظهار كرد: امروز یکی از بحرانهاي مهم کشور ما بحران آب است. در جلسهای که با حضور مسئولان منطقهای داشتیم اين مورد مطرح شد كه در کل دشت نیشابور و فیروزه هزارو900 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق کوچک و بزرگ داریم که میزان دبی آب آنها بین 550 تا 600 میلیون متر مکعب است؛ آبی که فولاد خراسان از این چاهها استفاده میکند حدود 2 و نيم میلیون متر مکعب است؛ یعنی فولاد خراسان رقمی حدود نیم درصد کل این آب را مصرف میکند و حدود 6هزار نفر را به کارگرفته است.
وي ادامه داد: از طرفی مجتمع فولاد حدود 10 درصد درآمدهای مالیاتی استان را تامین میکند، یعنی رقمی حدود 240 میلیارد تومان از درآمدهای مالیاتی استان از طریق فولاد خراسان تامین میشود. اگر نگاهی به سال 90 بیندازیم مالیاتهای ما زیر 100 میلیارد تومان میشود و این به دليل فروش کم ما در آن سال است؛ ما به میزانی که توسعه داريم و زیرساختها را در فولاد خراسان تقویت میکنیم، فروشمان نيز افزایش میيابد.
مديرعامل شركت مجتمع فولاد خراسان گفت: این که ما با حدود نیم درصد از آب مصرفی نیشابور 6هزار شغل ایجاد کردهایم و 10 درصد درآمدهای مالیاتی استان را تامین میکنیم يك دستاورد فولاد و صنعت، محسوب ميشود.
وي افزود: همچنین با توجه به این که بیش از 90 درصد آب مصرفی کشور در حوزه کشاورزی استفاده میشود، ما آمادگی صنعتی کردن کشاورزی در منطقه خودمان و در قالب طرحهای پژوهشی، مطالعاتی و فرهنگ سازی را نيز داریم.
احمدي سليماني بيان كرد: مجتمع فولاد خراسان با اجراي يك سري پروژهها در بحث صرفه جویی مصرف آب مورد نیاز فضای سبز مجتمع نيز در سال گذشته حدود 50درصد صرفه جویی مصرف آب را داشته است.
وي گفت: استفاده از بازچرخانی آب و پروژه آبیاری قطرهای و همچنین احداث پروژه اکوپارک با منبع 160هزار مترمکعب میتواند از پسابهای صنعتی برای مصرف در فضای سبز استفاده کند كه از جمله اقدامات مجتمع فولاد در زمینه صرفه جویی آب است.
احمدي سليماني افزود: در حوزه محیط زیست نيز در سال جاری در چهار نوبت از سازمان محیط زیست تهران، استان و نیشابور بازدیدهای سرزده را داشتیم که در این بازدیدها از تمامی خروجیها و پسابهای کارخانه نمونه گیری شد و تمام خروجیهای کارخانه در حد استانداردهای ملی و بین المللی محیط زیستیبودند.
وي عنوان كرد: همچنین کل هزینههایی که فولاد خراسان در تکنولوژی به کار رفته در کارخانههای نورد، احیای مستقیم و گندله سازی داشته بالغ بر 20 میلیون یورو بوده است که این مبلغ صرف تجهیز کارخانهها به تکنولوژیهای محیط زیستی شده است.
مديرعامل شركت مجتمع فولاد خراسان گفت: در حوزه مدیریت پسماند نيز بر اساس دستورالعملهایی که داریم عمل کردهایم. همچنین با پیگیریهای مستقیمی که داشتیم در بحث پرس کردن آهن قراضه، سایتهایی را تعبیه کردهایم که در این سایتها آهن های قراضه فراوری میشوند تا مواد غیر فلزی از آهن جدا شود و این کار باعث ميگردد تا خروجی دودکشها که بر اثر سوختن مواد غیر فلزی ایجاد میشوند، کاهش یابد.
وي با بيان اين كه فولاد خراسان، پارسال حدود 117هزار تن صادرات به 6 کشور منطقه داشته، درباره پيمانكاران گفت: در بحث حقوق پیمانکاران نيز امکان ندارد پیمانکاری صورت وضعیتش را بیاورد و ظرف مدت 15 روز به کار او رسیدگی نشود؛ ما خوشبختانه به هیچ پیمانکاری بدهکاری نداریم. البته بعضی بد اخلاقیها در انتشار اخبار اتفاق افتاده که باعث شده این گونه برداشت شود که فولاد خراسان بدهکار است؛ در حالی که من رسما اعلام میکنم فولاد خراسان در حوزه تعهداتش به پیمانکاران هیچ گونه بدهی ندارد و اعتقاد دارم اگر چرخ پیمانکاران نچرخد چرخ ما هم نمیچرخد.
وي افزود: ما سیستمهای آبیاری را به سیستمهای تحت فشار و قطرهای تبدیل کردیم و میتوانیم ادعا کنیم که از سال 95 به حدود یک سوم آب مصرفی رسیدیم و اینها همه حاصل برنامهریزی و سرمایهگذاری بوده است که در مجموع هزینههای تجهیز فضای سبز در سال 96 بالغ بر دو میلیارد تومان بوده است که توانستهایم حدود 95 درصد از سیستمهای آبیاری را از غرقابی به قطرهای تبدیل کنیم.
مديرعامل شركت مجتمع فولاد خراسان گفت: دستاورد مهم ديگر این است که قبلا ما از آبهای زیرزمینی برای مصارف فضای سبز استفاده میکردیم و اکنون به سمتی رفتهایم که در سال 97 از محل پسابهای صنعتی و خانگی برای آبیاری فضای سبز استفاده کنیم.
وي افزود: همچنین در آینده و با توجه به خشکسالی، ما طرح توسعه مجتمع فولاد را به میزاني که اجازه داریم انجام خواهیم داد. بر اساس آبی که از چاهها و سد داریم، طرح توسعه را مدیریت و برنامهریزی خواهیم کرد که در حال حاضر ما از یک سوم سهم آبی که داریم، استفاده میکنیم. اگر خشکسالی همین طور ادامه پیدا کند مجبوریم در طرح توسعه ترمز کنیم ولی یکی از حلقههای اجتناب ناپذیر ما کارخانه کنسانتره در سنگان است که خوشبختانه در آنجا آب مورد نیاز کارخانه را داریم و در نیشابور نيز با رصد اوضاع و احوال آینده در حوزه توسعه گام بر میداریم.