معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت: هزار و 500 حلقه چاه کشاورزی استان نیازمند تجهیز به کنتور هوشمند حجمی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ قدبیگی افزود: تجهیز این چاه ها به کنتور هوشمند نیازمند 300 میلیارد ریال اعتبار است.
وی گفت: با نصب 253 کنتور هوشمند حجمی در این استان پارسال از اضافه برداشت پنج میلیون مترمکعب آب جلوگیری شد.
تاکنون هزار حلقه چاه آب کشاورزی در استان مرکزی به کنتور هوشمند مجهز شده است.
قدبیگی افزود: اجرای طرح های احیا و تعادل بخشی منابع آبی از سرعت افت آب های زیر زمینی در دشت های ممنوعه می کاهد.
نصب کنتورهای هوشمند در شرایط کم آبی به عنوان ابزاری کارآمد برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی توسط وزارت نیرو پیش بینی شده است.
با نصب کنتورهای هوشمند در طول سال میزان آب استحصالی هر چاه سنجش می شود و در صورت اضافه برداشت هشدار لازم به بهره بردار داده خواهد شد.
معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه ای استان مرکزی گفت : با مشارکت بهره برداران برای نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های آب کشاورزی از آثار مخرب بهره برداری بی رویه از منابع آب زیرزمینی جلوگیری می شود.
قدبیگی افزود: حجم آب قابل استحصال از آبخوان های زیرزمینی دارای محدودیت است و به منظور حفظ منابع آبی استان باید بخش قابل توجهی از آب نفوذ یافته به آبخوان ها ذخیره شود.
با استفاده از کنتور هوشمند میزان آب اندازه گیری شده به وسیله نرم افزار نصب شده مخابره می شود و با این اطلاعات حجم آب استحصالی هر چاه و اضافه برداشت های احتمالی مشخص می شود.
قدبیگی گفت: حجم بارش زمستان گذشته در استان مناسب نبود و ذخایر سدها و بندهای خاکی افت دارد و نیاز است که برنامه های مدیریت مصرف به صورت جدی تداوم یابد.
وی، اصلاح الگوی کشت را از مهمترین راه های حفظ منابع آبی دانست و افزود: انواع کشت های جالیزی آب بر مانند هندوانه به دلیل مصرف بالای آب توجیه ندارد و سازمان جهاد کشاورزی باید نسبت به صدور مجوز کشت این محصول به کشاورزان تجدید نظر کند.
92 درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در حوزه آشامیدنی صرف می شود.