رئیس سازمان دامپزشکی کشور: مدیریت بهداشت محصولات خام دامی در بخش دامپزشکی ضامن پایداری تولید و اشتغال در کشور است.
وی گفت: مدیریت بهداشت و سلامت در صنعت دام در واقع خدمت به حوزه تولید است و این علم زاینده اشتغال است.
وی افزود: خدمات دامپزشکی در واقع کالای تخصصی عمومی است که در حوزه های بهداشت، امنیت سیاسی اجتماعی و حتی مذهبی تاثیرگذار است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: دانش دامپزشکی در ایران ضمن حفظ سرمایه دامی کشور، مرزهای امنی را برای جامعه جهانی رقم می زند.
رفیعی پور گفت: این نقش زمانی پر رنگ می شود که بیش از 50 درصد بیماری های مشترک و 70 درصد بیماری های نو پدید از محصولات دامی آلوده منتقل می شود.
وی تاکید کرد: چنانچه فرآورده ها به عوامل بیماری زا آلوده باشند خطری متوجه جامعه می شود که مقابله با آن بسیار مشکل خواهد بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: نظارت و کنترل سلامت و بهداشت محصولات خام دامی از مزرعه تا سفره برعهده دامپزشکی است و اندک غفلتی در انجام این وظیفه می تواند به فاجعه منجر شود.
رفیعی پور تصریح کرد: عوامل بیماری زا به احتمال قوی در حال تبدیل شدن به بیوتروریسم است و باید همیشه و در همه حال هوشیار باشیم.
وی افزود: انتظار مردم از سازمان دامپزشکی، حفظ سلامت آنها و غذای آنهاست و به یقین دیده بانی، هوشیاری و آماده باش همیشگی دامپزشکی امنیت غذایی ، امنیت اقتصادی و اشتغال پایدار را رقم می زند.
صدور مجوز مرغداری ها باید بازنگری شود
رئیس انجمن دامپزشکان ایران گفت: برای مدیریت بحران بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از صدور مجوز مرغداری های همجوار خودداری کنید.
پیام محبی در همایش روز جهانی دامپزشکی با اشاره به اینکه صنعت مرغداری در کشور ما صنعت بزرگی است و در جهان نیز مزیت رقابتی دارد افزود: باید از بحران بیماری آنفلوانزا در صنعت مرغذاری درس بگیریم چرا باید مجوز مرغداری برای واحدی صادر کنیم که در مجاورت مرغداری دیگری قرار دارد.
وی گفت: نزدیکی مزارع پرورش مرغ به یکدیگر و رعایت نشدن فاصله جغرافیایی از مهم ترین علل شیوع بیماری آنفلوانزا و افزایش میزان تلفات بوده است.
رئیس انجمن دامپزشکان ایران افزود: ما نمی توانیم جلوی بیماری را بگیریم اما قطعا می توانیم با مدیریت دقیق از گسترش بیماری جلوگیری کنیم.
محبی آمار تلفات آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در سال گذشته 25 میلیون قطعه اعلام کرد و اگفت: شیوع آنفلوانزا 2500 میلیارد تومان خسارت بر جای گذاشت که قطعا با آموزش و بازنگری روشهای مقابله با بیماری شاهد کاهش این میزان خسارت در شیوع احتمالی بیماری خواهیم بود.