بزرگ که می شویم، رؤیای قلک هایمان هم فرق می کند؛ اسم قلک بزرگسالیمان را می شود، "جوانی" گذاشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ دفتر خاطراتِ عمر را که ورق می زنیم، از تلفیقِ لذت و حسرت، لبخندی بر لب هایمان می
در تقویم کشورهای مختلف، روز "۲۱" آگوست توسط سازمان ملل به عنوان روز جوان نامیده شده و در کشور عزیزمان ایران نیز "۱۱" شعبان، میلاد حضرت "علیاکبر" (ع) روز جوان نام گرفته است.
دروازه هایِ قلب جوان برای ورود خدا بازتر است؛ این را روایات بسیار تأکید می کنند.
"یک کارشناس مذهبی" با تأیید این مطلب گفت: جوان، دارای دلی شفاف و زلال است و به همین خاطر، بهتر از دیگران پذیرای حقیقت است.
"مریم بیگ محمدی" با اشاره به اهمیت جایگاه این قشر در نزد پیامبرِ خدا (ص) افزود: رسالت آن حضرت با دعوت از جوانان آغاز و بعدها نیز بسیاری از مسئولیت های کلیدی به آنان واگذار شد.
وی با یادآوری این نکته که اسوه و الگوی جوان، باید خود، جوان باشد تا فضایل و کمالات او دست یافتنی و ملموس شود، تشریح کرد: بر اساس روایات اسلامی، جوانی یک دوره با ارزش در زندگی است و سعادت و شقاوت هر کس در این دوره شکل می گیرد.
به گفته ی یک کارشناس ارشد روان شناسی: جوانی، فصلی معماوار، پیچیده، دگرگون شونده، دگرگون ساز است، به گونه ای که در این مرحله، گویا آدمی (کودک) می میرد و انسانی دیگر زنده می شود؛ بنابراین باید شیوه ی برخورد با او نسبت به مقطع کودکی و نوجوانی تغییر کند.
"افسانه سهرابی" اضافه کرد: فاصله زدایی و ذهنیت شناسی به عنوان اصلی ترین و کارآمدترین ابزارِ مناسباتِ میان بزرگسالان با جوانان است که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد.
و اما آنچه یک جوان را از بزرگسالان متمایز می کند، فقط تاریخ تولد او نیست؛ بلکه انرژی و قدرتِ محرکه ی او است که نقش مؤثری را در تحولات گوناگون جامعه ایجاد می کند.
"یک کارشناس علوم اجتماعی" گفت: جوانان، محور اصلی جوامع اند که با به حرکت درآمدن آن ها چرخ های توسعه نیز به حرکت درمی آید.
"خدیجه صیدمحمدی": با توصیف دوران جوانی به سرمایه ای هنگفت، تصریح کرد: سلامتى، توانايى، فرصت و نشاط، دارایی هایی است که در دوران جوانی به وفور یافت می شود؛ بنابراین جوانان با بهره مندی از این فرصتِ مغتنم، می توانند به پیشرفت خود و رشد و بالندگیِ جامعه دست یابند.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان ایلام با اشاره به این که یکی از مهمترین وظایف این معاونت، افزایش سطح کمی و کیفی مشارکت های اجتماعی جوانان است، افزود: سیاستگذاری و برنامهریزی در امور جوانان و مشارکت اجتماعی آنان در حوزه های، فرهنگ، هنر، گردشگری، توانمندسازی و ارتقاء مهارتها، اشتغال، ورزش و اوقات فراغت، فضای مجازی و رسانه، آسیبهای اجتماعی، ازدواج و تحکیم خانواده، بهداشت و سلامت، از جمله محورهای حمایتیِ این معاونت در خصوص توانمندسازیِ جوانان است.
"محمدرضا تردست" تصریح کرد: هم اکنون (52) "سمن" در (17) شاخه ی مختلف در استان فعال است که مورد حمایت های مادی و معنوی قرار می گیرند.
"وی" در خصوص برنامه های هفته جوان، اظهار کرد: هر سال و همزمان با میلاد با سعادت حضرت علیاکبر (ع) و آغاز هفته جوان، برنامههای ویژهای برای نکوداشت این ایام برگزار میشود که امسال نیز این ویژه برنامه ها از (هشتم تا چهاردهم) اردیبهشت ماه و در قالب (150) برنامه در دستور کار اداره کل ورزش و جوانان، سمنها و دیگر دستگاههای اجرایی قرار گرفته است.
" معاون فرهنگی و امور جوانان " مهمترین برنامه های این هفته را همایش بزرگ تجلیل از جوانان نخبه و فعال استان عنوان کرد و یادآور شد: جشنواره ی "نشاط و امید" به منظور معرفی الگوهای برتر و موفق با حضور مسئولان ارشد استانی برگزار می شود.
"مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری ایلام" اظهار کرد: توسعه کمی و کیفی سازمان های مردم نهادِ جوانان به عنوان بازوان اجرایی دولت و واگذاری کارها به آنها یکی از مهمترین اهداف دولت است که تا کنون موفقیت های خوبی در این زمینه به دست آمده است.
"عهدیه طهماسبی" تأکید کرد: پرداختن به امور جوانان يك امر فرابخشی است و همه دستگاه ها بايد با هم افزايی، جمعيتِ هدف را مورد پوشش قرار دهند و برنامه های خود را برای اين قشر مؤثرِ جامعه تدوين كنند.
"وی" از دبيرخانه ستاد ساماندهی جوانان خواست تا برای شناسایی جوانان توانمند و فعال استان و نیز تدوين برنامه هایی در خصوص پیشبرد فعالیت های سازنده ی آنان، تمام تلاش خود را به کار بگیرند.
"کارگزار توسعه اشتغال استان ایلام" نیز با بیان این که نرخ بیکاری در میان دانش آموختگان استان به (25) درصد می رسد، تصریح کرد: یکی از راه حل های برون رفت از این معضل، روی آوردن قشر جوان به تولید و کارآفرینی است.
"هدایت پویا" یادآور شد: حمایت از راه اندازیِ مراکز تولیدی از اولویت های مهم در حوزه ی کسب و کار است، به گونه ای که طرح "تکاپو" به منظور توسعه ی اشتغال پایدار و کمک به افزایش توانِ بنگاه های موجودِ فعال و همچنین ایجاد بنگاه های جدید مورد توجه قرار گرفته است.
"مشاور استاندار ایلام در امور جوانان" فعالیت های این حوزه را در خصوص تسهیلِ ارتباط میان جوانان و استاندار، مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: گام های مؤثر و مفیدی در خصوص بررسی واقع گرایانه ی مشکلاتِ جوانان برداشته شده است.
"مهدی فیلی" تأکید کرد: یکی از اولویت های استانداری کمک به حضور و بروز خلاقیت و ابتکارِ جوانان در عرصههای مختلف است، امری که نیازمندِ عزم ملی برای تأمین منابع و هماهنگیِ میان بخشی از سوی دولت است .
بزرگ که می شویم، رؤیای قلک هایمان هم فرق می کند؛ اسم قلک بزرگسالیمان را می شود، "جوانی" گذاشت. در قلک جوانی، پس اندازهای گران بها و پر ارزشی ریخته شده که روز مبادایش به قول معروف، همان دوران پیری و کوری است. سرمایه ای به نام جوانی که می تواند، پنجره ی خوشبختی یا برعکس شوربختی را به رویت باز کند.
"روستای حیدر آبادِ میشخاص" نام جوانی را در شناسنامه اش ثبت کرده که توانسته است در دلِ بی امکاناتی و کمبودها، دست به خلاقیت بزند و زندگیِ سخت روستایی را برای اهالی اش آسان کند. با او تماس گرفتم تا قرار مصاحبه را بگذارم، اما تلفنش را پاسخ نمی داد. تا این که از دهیار روستا آقای "حسین مظلومی" خواستم تا او را برای انجام این گفتگو متقاعد کند. اما او از ماجرای دلخوری "رحمت الله مجدد" به خاطر حمایت نشدن اختراعاتش برای افتادن به روی خطِ تولید گفت. دهیار صمیمی روستا با وجود تلاش های بسیار نتوانست جوان مبتکر اما دلخور حیدرآباد را پای این گفتگو بیاورد؛ اما "همت، اراده و خودباوری" آن هم در دل محرومیت و دورافتادگی از امکانات، چیزهایی بود که باعث می شد تا از "رحمت" و دلیل قهر او به سادگی نگذرم؛ بنابراین تصمیم گرفتم تا با دهیار روستا در مورد زندگی "مجدد" و پستی و بلندی هایی که او را به سکوت کشانده است، صحبت کنم و او هم صمیمانه پذیرفت.
بنا به گفته ی او: "رحمت الله مجدد" مجرد و حدود (30) سال دارد و به خاطر شور و اشتیاق غیر قابل وصفی که به کشف و اختراع دارد، تمام وقت و انرژی اش را صرف این کار می کند و از درس و مدرسه غافل می شود؛ بنابراین فقط تا پایه ی سوم راهنمایی به تحصیل می پردازد.
"حسین مظلومی" ادامه می دهد: شاید یکی دیگر از دلایل روی آوردن او به اختراع علاوه بر استعداد ذاتی اش، محرومیت روستا و سیال بودن فعل خواستن و تسلیم نشدن در برابر کمبودها در وجود او بوده باشد.
"دهیار حیدرآباد" ادامه می دهد: یکی از اختراعات "رحمت"، ساخت دستگاهی برای نانواییِ روستا بوده که به وسیله آن تمام مراحل تهیه ی نان از جمله بُرش و چینش منظم آن ها را به صورت اتوماتیک انجام می دهد و یا برای سهولت در کار میوه چینی در مکان های غیرقابل ترددِ باغات، ماشینی اختراع کرده است که بتواند به راحتی میوه ها را حمل و جابه جا کند.
او برخی از اختراعاتش را به ثبت هم رسانده است، اما عملی نشدن وعده های مسئولان در خصوص ارائه ی تسهیلات، برای به جریان انداختنِ خط تولیدِ این ابداعات، باعث شده، تا با صرف نظر از رؤیای تولید، مدتی را در یکی از شرکت های شهرک صنعتی "ششدار" مشغول به کار شود و پس از فراگیری نحوه ی تولیدِ "نایلکس"، کارگاهی را در ایلام راه اندازی و به تولید این محصول اقدام کند، تا باز هم چرخ تولید را با دستان همت و اراده ی خستگی ناپذیرش و این بار در شهر "ایلام" به حرکت دربیاورد.
گرچه در پایان گفتگو در خصوص قصه ی زندگی "رحمت الله مجدد" بسیاری از سؤالاتمان بی پاسخ ماند، اما گرفتن قول مساعدِ "مهدی فیلی - مشاوراستاندار ایلام در امور جوانان -"، و عزم جزم استانداری برای رفع مشکلات او، نقطه ی عطف این داستان بود.
و اما یک ضرب المثل آفریقایی می گوید: با چوب هایی که در دوران جوانی جمع آوردی، در پیری گرم خواهی شد.
زندگی تان به گرمای یک ظهر تابستانی.
**زهرا پور اسماعیل