به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از تلويزيون اتريش «اُ.ار.اف»، اعمال تعرفه هاي تنبيهي گمرکي آمريکا، سناريويي بشدت وحشتناک براي اتحاديه اروپا محسوب مي شود.
اين شبکه با اشاره به اينکه بعد از مکرون حالا ديگر، نوبت به ديدار مرکل با ترامپ رسيده است، افزود: اين احتمال وجود دارد که اختلاف نظرات دو طرف، در اين ديدار نمايان شود. قرار است از سه شنبه آينده، تعرفه هاي افزايشي جديد واردات فولاد و آلومينيوم به آمريکا در مورد اتحاديه اروپا نيز اعمال شود. اين در حالي است که دولت آلمان نيز از احتمال اعمال اين تعرفه ها سخن گفته است. در مورد مساله ايران نيز به نظر مي رسد ترامپ از آمادگي سازش کمتري برخوردار باشد و اين همان احتمالي است که اتفاقا رئيس جمهور فرانسه نيز به تحقق آن اذعان کرد.
به نظر مي رسد در دوستي (سران) دو سوي اقيانوس اطلس نوعي ترکيب بوجود آمده است. بي اعتنا به اين برادري که ميان اين دو (ترامپ و مکرون) وجود دارد اما دونالد ترامپ در سياست آمريکا در برابر ايران، خط فکري خود را دنبال مي کند. او از احتمال خروج آمريکا از توافقنامه اتمي با ايران سخن گفته است. امانوئل مکرون در پايان يک کنفرانس مطبوعاتي در واشنگتن در اينباره گفت: وقتي اظهارات رئيس جمهور ترامپ را تحليل مي کنيم، در مي يابيم که همه نمي خواهند تا اين توافقنامه به قوت خود باقي بماند. اين صحبتها از يک احتياط قائده مند حکايت داشتند تا بلکه شروط لازم براي ديدار ميان آنگلا مرکل با ترامپ شرايط بهتري پيدا کند. آنگلا مرکل، نخستين بار از زمان رياست جمهوري ترامپ در مارس سال گذشته ميلادي با او در کاخ سفيد ديدار و گفتگو کرد. در آن ديدار شايد قدري پيشرفت در مناسبات انتظار مي رفت. اما حالا معلوم نيست که در دومين ديدار، شرايط بهتري حاصل خواهند شد يا خير.
بيرگيت شوارتس، خبرنگار شبکه «اُ.ار.اف» اتريش در برلين در ادامه اين گزارش در پاسخ به سئوال مجري اين شبکه که پرسيد آيا انتظار داريد ديدار مرکل و ترامپ، دستاوردي نيز داشته باشد، گفت: آنچه هم اکنون در فضاي برلين حاکم است، ترسيم يک سناريوي بشدت وحشتناک با توجه به تهديد اعمال تعرفه هاي تنبيهي آمريکا عليه اتحاديه اروپا براي واردات فولاد و آلومينيوم به آمريکاست که قرار است در اول ماه مه اجرايي شود. با اين حال همچنان يک بسته راهبردي در زمينه تخصيص زمان بيشتر ميان سران آمريکا و آلمان متصور است تا به اين وسيله آلمانها بتوانند در يک گفتگوي فراگير در مورد کليه تعرفه هاي گمرکي کالاهاي صنعتي که از سال 1994 ميلادي در چارچوب سازمان تجارت جهاني تاکنون بدون تغيير باقيمانده اند با طرف آمريکايي مذاکره کنند. اين تمايل وجود دارد که مذاکرات جامع و فراگيري در مورد تعرفه ها و همين طور ساير مناقشات تجاري ميان دو طرف گشوده شود تا شايد با استفاده از فرصت زماني بدست آمده بتوان آمريکايي ها را به اغماض از اعمال تعرفه هاي گمرکي تنبيهي در يکم ماه مه براي اتحاديه اروپا واداشت. البته چندان احتمال نمي رود که اين خواست، محقق شود و تنها اميد اندکي به پذيرش اين درخواست قابل پيش بيني است.
خبرنگار «اُ.ار.اف» در پاسخ اين سئوال که با توجه به آنکه مرکل بعد از سفر سه روزه مکرون، رئيس جمهور فرانسه به آمريکا سفر مي کند و سفر مکرون بيش از آنکه نشانه هاي آشکار گفتاري داشته باشد، بيشتر با دست تکان دادن گذشت، فکر نمي کنيد سفر مرکل به واشنگتن، سفر سختي باشد؟ گفت: مشاور مرکل در برلين همواره در اين باره تاکيد کرده است که ديدار امروز مرکل و ترامپ، نخستين ديدار ميان آن دو نيست و قبلا ديدارهاي کاري ديگري ميان دو طرف وجود داشته است و خانم مرکل، آخرين بار در جمع سران سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) تاکيد کرد روابط فرا اقيانوس اطلس تا چه ميزان براي آلمان مهم است. برغم تمامي مشکلات اما انتظار نمي رود آن چاپلوسي که دونالد ترامپ در ديدار با مکرون از خود نشان داد در ديدار با مرکل نيز تکرار شود.