مدیرعامل تعاونی اتحادیه زنبورداران ایران در همایش ملی زنبور عسل: ایران چهارمین کشور در زنبورداری است و مقام سی ام را در متوسط بهره وری از زنبورداری دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ عفت رییسی سرحدی در این همایش گفت: ۳۵مقاله علمی با حضور ۱۵۰ اندیشمند از دانشگاههای کشور در همایش ملی زنبور عسل ارائه شد.
مدیرعامل تعاونی اتحادیه زنبورداران ایران افزود: برگزاری سه کارگاه علمی و ارائه مقالات پژوهشگران حوزه زنبورداری و عسل را از جمله برنامه های جانبی و مهم این همایش ملی بیان کرد.
محورهای این همایش را زنبور عسل، چرخه حیات و محیط زیست، زیست شناسی زنبور عسل، زنبور عسل در آینه فرهنگ، تاریخ و تمدن، فرآورده های متنوع زنبور عسل و بهرهگیری از آنها، عسل و صنایع غذایی، فراورده های زنبور عسل و سلامت، اقتصاد و تجارت فرآوردههای زنبور عسل، روش های تولید و فرآوری محصولات زنبور عسل و پرورش و بیماری های زنبور عسل عنوان کرد.
وی گفت: ایران چهارمین کشور زنبوردار دنیاست اما به لحاظ متوسط بهره وری رتبه سی ام را در دنیا دارد که با برگزاری این همایش به دنبال ارتقای عملکرد این صنعت در کشور هستیم.
رییسی با اشاره به اینکه هم اکنون 82هزار زنبور دار با هفت و نیم میلیون کندو، 300هزار فرصت شغلی مستقیم در کشور ایجاد کرده اند گفت: در این همایش برای ارتقای کیفیت عسل ایران، ایجاد مرکز کنترل کیفی عسل کشور پیشنهاد شد.
عسل(Honey)، ژله رویال(شاه انگبین) (Royal Jelly)، گرده گل(Bee Pollen) و نان گرده، برّه موم(Propolis)، موم(Wax) و زهر زنبور عسل (Venom)از جمله انواع فرآورده های زنبور عسل است.
عَسَل که آن را به فارسی اَنگَبین گویند، مایعی شیرین و گران است که زنبور عسل از شهد گلها تولید می کند.