مدیر جهاد کشاورزی میاندورود گفت: امسال در ۶۰۰ هکتار از زمینهای شالیزاری این شهرستان، سویا به عنوان جایگزین برنج کشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مازندران، کشت جایگزین برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و مقابله با کم آبی و خشکسالی احتمالی در بخشی از شالیزارهای این منطقه انجام می شود .
وی از کشت مکانیزه سویا از نوع رقم GK در ۲ هکتار از اراضی زراعی روستای سوربن بخش گهرباران شهرستان میاندورود خبر داد وگفت: پیش بینی میشود، امسال یک هزار هکتار از زمینهای زراعی این شهرستان به کشت سویا اختصاص یابد که ۶۰۰ هکتار آن به عنوان کشت جایگزین برنج در اراضی شالیزاری و مابقی در اراضی خشکه زاری کشت خواهد شد.
این مقام مسوول در باره مزایای کشت مکانیزه این محصول اظهار کرد: مصرف بهینه آب در مزرعه، کاهش مصرف بذر در هنگام کاشت در واحد سطح و اعمال مدیریت کنترل شده روی گیاه در هنگام کاشت، مبارزه آسانتر با علفهای هرز و مدیریت بهتر در مرحله داشت گیاه در زمین و ... از مزایای این روش است.
موسوی با بیان اینکه سویا بزرگترین منبع تأمین کننده پروتئین و روغن دنیا و یکی از معدود نباتاتی است که فراهم کننده پروتئین کامل بوده، به طوری که دارای همه ۸ اسید آمینه ضروری برای سلامتی بشر است، افزود: از کنجاله آن نیز که دارای مقدار زیادی پروتئین مرغوب است در دامپروری و خصوصاً، مرغداری استفاده میشود.
وی ادامه داد: کشت این گیاه به دلیل تثبیت بیولوژیکی نیتروژن، موجب تقویت خاکهای زراعی میگردد و تفاله دانه پس از روغن گیری و باقیمانده گیاه به مصرف انسان یا دام میرسد.