غلامحسين دهقاني ، اتخاذ اقدامات عملي دولت ها را براي مقابله با ايدئولوژي هاي افراطي و جذب جوانان به فعاليت هاي افراط گرايانه خواستار شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما از نيويورک، معاون امور حقوقي و بين الملل وزارت امور خارجه کشورمان در نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد، اتخاذ اقدامات عملي دولتها و نهادهاي بين المللي را براي مقابله با ايدئولوژي هاي افراطي و جذب جوانان به فعاليت هاي افراط گرايانه خواستار شد.
«غلامحسين دهقاني» با اشاره به نقش ايدئولوژي هاي افراطي خشونت طلب در تهديد صلح و امنيت بين المللي، گفت: در سال هاي اخير، ايدئولوژي افراطي خشونت طلب و گروه هاي تروريستي بزرگترين تهديد ضد صلح و امنيت بين المللي بوده و در اين راستا جوانان به عنوان قربانيان اصلي، هدف جذب و سوء استفاده اين گروه ها قرار گرفته اند.
وي افزود: فقر، ناديده گرفته شدن، بي عدالتي، سياستهاي تبعيض آميز، اشغالگري، منازعات مسلحانه و به حاشيه رانده شدن از مهمترين عواملي هستند که آسيب پذيري جوانان را افزايش داده و آنان را مستعد افراط گرايي و پيوستن به گروه هاي افراط گرا کرده است.
وي تاکيد کرد: همچنين بيگانه ستيزي که در برخي از کشورها با نژاد پرستي در هم آميخته، چالش مهم ديگري است که عليرغم گستردگي فناوري هاي جديد ارتباطاتي، باعث سرخوردگي و انزواي بيشتر جوانان شده است؛ چنين تمايلاتي زمينه ساز نارضايتي، اختلاف و منازعه در جهان امروز شده است. وي افزود: براي جلوگيري از افراط گرايي و به حاشيه رانده شدن جوانان، چارهاي جز تلاش براي تشويق تحمل و مدارا، سرمايه گذاري در آموزش و آگاه سازي، محو فقر، پايان دادن به تبعيض و اشغالگري بخصوص در سرزمين فلسطين و رسيدگي موثر به وضعيتهاي بحراني و منازعات نداريم.
«غلامحسين دهقاني» گفت: همچنين ارتقاء آموزشهاي مدني و تقويت گفتگو در درون جوامع و ميان ملتها، نقش مهمي در افزايش آگاهيهاي نسل جوان درباره تهديدات صلح و امنيت و کمک به تقويت فضاي تحمل و مدارا دارد. وي گفت: تحقق چنين اهدافي ضرورتاً نبايد از دولت ها آغاز شود، بلکه لازم است جوانان در سطوح ملي و بين المللي تشويق به مشارکت فعالانه و معنادار در فعاليت هاي مختلف شوند.
« دهقاني» با تاکيد بر اهميت محافظت از جوانان در برابر تهديدات افراط گرايي که بواسطه سوء استفاده از رسانه هاي جمعي و فناوريهاي نوين اهميت روزافزوني يافته است، اظهار داشت: لازم است رسانههاي جمعي مسئولانه اقدام کنند و بمثابه ابزاري براي انتقال و گسترش تفکرات افراط گرايانه مورد سوء استفاده قرار نگيرند.
وي افزود : در صورتي که رسانه هاي جمعي به مسئوليت خود بطور شايسته عمل نکنند، لازم است دولت ها براي توقف فعاليتهاي رسانهاي افراط گرايانه اقدام کنند؛ چنين راهبردي، نسل بعدي را در مواجهه با خشونت و تفکرات افراطي ياري مي کند و مانع از به ثمر رسيدن تلاش هايي مي شود که هدف از آنها تشديد مشکلات و افزايش منازعه و بحران در جهان است.
معاون وزير امور خارجه کشورمان در پايان ضمن تاکيد بر تعهد قاطع جمهوري اسلامي ايران به مقابله با افراط گرايي و تروريسم، تصريح کرد: ايران مفتخر است که جوانانش مصونترين قشر در مواجهه با تبليغات و فعاليت هاي گروه هاي تروريستي و افراطي در سطح جهاني بوده اند.
وي همچنين با تاکيد بر اهميت قطعنامه هاي مصوب نشستهاي مجمع عمومي سازمان ملل متحد در سال هاي 2015 و 2017 در زمينه «جهان عاري از خشونت و افراط گرايي خشونت طلب» که به ابتکار رئيس جمهور ايران به تصويب رسيد، اظهار داشت: در اين قطعنامهها ضرورت حمايت از جوانان در مقابله با افراط گرايي خشنونت طلب مورد توجه جدي قرار گرفته است.