سیستان و بلوچستان:
استاندار : الگوی کشت و کشاورزی در استان باید تغییر کند + گزارش
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر توجه ویژه به خشکسالی های متمادی و کمبود شدید آب در استان گفت: باید به سمت کشاورزی بهینه و مکانیزه پیش برویم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان؛ سیددانیال محبی ظهر امروز در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان هماهنگی بین بخش های مختلف صنعت، معدن، کشاورزی، خدمات، ترانزیت و تجارت را برای توسعه صادرات غیرنفتی مهم عنوان کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به تغییرات اقلیمی و خشکسالی های چندین ساله استان افزود: سطح سفره های زیرزمینی به علت کاهش نزولات جوی کاسته شده است، از این رو بایستی کشاورزی سنتی به الگوی کشت اقتصادی و سازگار با اقلیم استان تغییر یابد بگونهای که بیشترین ارزش افزوده را برای این بخش در پی داشته باشد.
استاندار همچنین با بیان اینکه برخی محصولات استان سیستان و بلوچستان به دلیل بسته بندی نامناسب از بازار مصرف خوبی برخوردار نیستند، تصریح کرد؛ باید بسته بندی محصولات کشاورزی و نوع عرضه تولیدات استان بر اساس ذائقه مشتری و درخواست بازارهای مصرف شکل بگیرد.
محبی افزود: استان سیستان و بلوچستان به دلیل هم مرز بودن با کشورهای افغانستان و پاکستان و موقعیت ممتاز اقتصادی در منطقه، بازارهای مصرف خوبی برای صادرات انواع محصولات کشاورزی و تولیدات داخلی برخوردار است که باید در این راستا تلاش شود هم میزان صادرات افزایش یابد و هم از کالاهای ایرانی حمایت بیشتری صورت پذیرد.
وی همچنین با اشاره به ظرفیتهای شیلاتی سیستان و بلوچستان، ادامه داد: این استان ظرفیت های خوبی در بخش صید و صیادی دارد که با بهره گیری از روشهای جدید آبزی پروری و صید و صیادی در این حوزه میتوان تحول ایجاد کرد
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به وجود معادن مختلف در استان و همچنین کارخانه های سیمان گفت: با توجه به تقاضا و وجود بازار مصرف بسیار خوب در کشورهای همسایه تلاش می شود توسعه صادرات این محصولات افزایش پیدا کند به نوعی که از این رهگذر بتوان تولید را در استان افزایش داد و درآمد سرانه استان را به حد مطلوب رساند.
محبی همچنین با بیان اینکه این استان از نیروهای جوان با استعداد جویای کار برخوردار است، گفت: همه افراد موثر اجتماعی باید برای جذب سرمایه گذاران در حوزه سرمایه گذاری برای ایجاد صنایع تبدیلی و بسته بندی تلاش کنند و از ظرفیت خوب نیروی جوان استان که دارای تعهد و تعصب نسبت به استان خود هستند، بهره ببرند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سیستان و بلوچستان هم در این نشست موقعیت استان را از نظر دسترسی های منطقه ای ممتاز برشمرد.
نادر میرشکار میزان صادرات غیرنفتی استان را در سال گذشته حدود ۵۰۰میلیون دلار ذکر کرد.
وی با اشاره به وجود بازارچه ها و پایانه های مرزی در استان، تصریح کرد: بخشی از زمینه های افزایش صادرات، توجه و پشتیبانی از شرکت های تخصصی صادرات است که این موضوع در برنامه های کلان کشور هم دیده شده است.
دبیر کارگروه صادرات غیرنفتی استان میزان صادرات از مرز میرجاوه را ۲۳۲میلیون دلار و میزان واردات از این مرز را ۲۱۸میلیون دلار ذکر کرد.
میرشکار همچنین میزان صادرات صورت گرفته به افعانستان را از طریق مرز میلک ۱۷۸میلیون دلار و میزان واردات از این مرز را ۲ میلیون دلار بیان کرد.