حفاظت از حدود ۲۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی در برابر تجاوز، تصرف و سایر عوامل تخریب، به مجریان طرح ها این بخش واگذار شده است.
مسعود منصور افزود: بیشترین سطح اجرا شده مربوط به محدوده طرح های مرتعداری و بیشترین میزان عرصه مربوط به جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان است.
وی تصریح کرد: تاکنون تعداد ۴۷۲۳ فقره تفاهم نامه حفاظت مشارکتی با مجریان طرح های منابع طبیعی در ۳۲ استان کشور منعقد شده است.
منصور با بیان این که اثر بخشی اجرای طرح حفاظت مشارکتی دردوره سه ساله ۱۳۹۶-۱۳۹۴، روندی افزایشی داشته است، گفت: نتایج گزارش ارزیابی و اثر بخشی شیوه حفاظتی نشان می دهد، موفقیت اجرای طرح در محدوده های مرتعداری در جلوگیری از تجاوزات و تصرفات اراضی منابع ملی در سال های ۹۵و ۹۶ نسبت به سال نخست ۸ درصد و روند جلوگیری قطع درختان و بوته کنی در سال های ۹۵و ۹۶ نسبت به سال پایه ۶ درصد بهبود یافته است.
وی ادامه داد: در سال های ۹۵و۹۶ نیز با اجرای طرح حفاظت مشارکتی، روند قاچاق چوب و سایر محصولات فرعی ۳ درصد بیشتر کاهش یافته ضمن این که در سال های ۹۵و۹۶ فقرات و سطح آتش سوزی و یا اقدام برای اطفای حریق نسبت به سال ۹۴ با ۱۳.۵ درصد کاهش روبه رو بوده است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در عین حال کاهش ۳ درصدی سطح کانون های بحرانی آلوده به آفات و بیماری ها درسال های ۹۵و۹۶ نسبت به سال ۹۴ را از دیگر دستاورد های این طرح دانست.
وی با توجه به اهمیت و اثر بخشی این طرح، خواستار تامین اعتبارات لازم برای توسعه هر چه بیشتر آن شد.
منصور گفت: موضوع حفاظت مشارکتی از سال ۱۳۹۳ با ابتکار این معاونت مطرح و پس از تشکیل جلسات متعدد کارشناسی و دریافتنظرات و تجربیات استان ها و همچنین تشکل های مردم نهاد، دستورالعمل های مربوط به آن تدوین و امر حفاظت از عرصه های منابع طبیعی به مجریان طرح های منابع طبیعی به ویژه دامداران دارای پروانه چرا و طرح مرتعداری احاله شد.