ایران صدرنشین تولید علم جهان اسلام
۲۲ درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی سال ۲۰۱۷ میلادی، توسط پژوهشگران ایران اسلامی تولید شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: بر اساس آخرین اطلاعات استخراج شده از پایگاه استنادی وب آو ساینس (web of science )سال ۲۰۱۷ میلادی، ۲۳۷ هزار و ۵۴۳ مدرک علمی از ۵۷ کشور اسلامی به ثبت رسیده است.
محمدجواد دهقانی با بیان اینکه از این تعداد ۵۱ هزار و ۷۱ مدرک ثبت شده متعلق به جمهوری اسلامی ایران است افزود: ایران با سهم ۲۲ درصدی از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی از نظر کمیت تولید علم در میان کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۷ برای اولین بار رتبه نخست را کسب کرده است.
وی اظهار داشت: ایران در پایگاه استنادی WOS تا پیش از این همواره پس از ترکیه در جایگاه دوم بود و در حال حاضر رتبه بین المللی آن در هر دو پایگاه بین المللی WOS و اسکوپوس در پایان سال ۲۰۱۷ برابر با ۱۶ اعلام شده است.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام افزود: بر اساس برنامه ۱۰ ساله علم و فناوری کشورهای اسلامی که در سال ۲۰۱۷ با حضور روسای جمهور و وزرای علوم و فاوری کشورهای اسلامی در قزاقستان به تصویب رسید، میزان تولیدات علمی کشورهای اسلامی در ۱۰ سال آینده باید به دو برابر افزایش یابد.
دهقانی تصریح کرد: در حال حاضر سهم کل کشورهای اسلامی در تولید علم دنیا حدود ۸ درصد بوده و در ۱۰ سال آینده بر اساس این برنامه لازم است به ۱۶ درصد افزایش یابد.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که درصدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر است .
ایران بعد از ایالات متحده که 60 سال در مطالعات استنادی تجربه دارد و نیز بعد از کشور هلند ، سومین نظام استنادی جهان را بنیانگذاری کرده است .
دفتر اصلی مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری خاورمیانه و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در شیراز است .