دانشمندان سوییسی موفق به طراحی سیستم هشدار سریع برای چهار نوع سرطان رایج شدند که در صورت گسترش تومور، لکهای روی پوست ایجاد میشود.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری شین هوا از ژنو، بر اساس گزارش مجله علوم پزشکی آمریکا، پژوهشگران موسسه فناوری فدرال زوریخ نوعی ایمپلنت طراحی کرده اند که زیر پوست قرار میگیرد و به طور مداوم بر سطح کلسیم بدن نظارت میکند. سرطان میتواند سطح کلسیم بدن را افزایش دهد و این ایمپلنت با تشخیص افزایش سطح کلسیم منجر به تولید ملانین و تشکیل لکه کوچک و سیاه روی پوست میشود.
این ایمپلنت میتواند چهار نوع سرطان رایج شامل پروستات، ریه، روده و سینه را در مراحل اولیه تشخیص دهد.
مارتین فوسنگر (Martin Fussenegger) استاد بخش علوم و مهندسی بیوشیمی در موسسه فناوری فدرال زوریخ اعلام کرد: «تشخیص زودهنگام احتمال زنده ماندن افراد را به طور قابل توجهی افزایش میدهد».
وی افزود در صورتی که به طور مثال سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده شود، شانس درمان ۹۸ درصد است. در صورت تشخیص دیرهنگام این سرطان تنها یک زن از میان چهار زن شانس بهبودی را خواهد داشت.
در این گزارش آمده است این ایمپلنت تاکنون در پوست موش و خوک آزمایش شده و به خوبی عمل کرده است، این آزمایش بر روی پوست انسان نیاز به تحقیقات بیشتر طی سالهای آتی دارد.
او در ادامه گفت: به حدود ده سال پژوهش برای در دسترس عموم قرار دادن ایمپلنت تشخیص سرطان نیاز است.