مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز درباره آخرین وضع گازرسانی به نیروگاههای کشور گفت: هم اکنون ۸۴ نیروگاه در سراسر کشور داریم که از میان آنها، ۸۱ نیروگاه گازرسانی شده است.
مومنی درباره گازرسانی به نیروگاه چابهار توضیح داد: خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار در حال احداث است که تاکنون ۲۶ کیلومتر از این خط، لولهگذاری و برای ۷۰ کیلومتر از آن نیز جادهسازی انجام شده است.
وی افزود: تا زمانی که خط انتقال گاز به چابهار تکمیل شود، بر اساس برنامهریزیهای انجام شده گازرسانی به نیروگاه چابهار از طریق سیانجی صورت میپذیرد تا نیروگاه چابهار نیز از سوخت مایع استفاده نکند.
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز از نیروگاه شمس در سرخس بهعنوان دیگر نیروگاهی که به آن گازرسانی نشده است نام برد و درباره آن گفت: این نیروگاه از ۵۰ مگاوات به ۷۵ مگاوات افزایش ظرفیت داده و مجوز کمیته سوخت این نیروگاه در اسفندماه پارسال صادر شده است.
مومنی درباره میزان گازرسانی به نیروگاهها در سال گذشته گفت: در طول سال ۹۶، ۶۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاهها تحویل شد.
به گفته مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز، در ابتدای دولت یازدهم ۶۸ نیروگاه گازرسانی شده بودند، اما این تعداد در ابتدای دولت دوازدهم، به ۸۰ نیروگاه رسید و در حال حاضر نیز ۸۱ نیروگاه گازرسانی شدهاند.
وی درباره نیروگاههای سیاچپی (مقیاس کوچک) و نیروگاه زرند اظهار کرد: نیروگاه زرند مجوز خود را از کمیته سوخت دریافت کرد تا پس از احداث از گاز طبیعی استفاده کند، اما به دلیل ساخته نشدن به موقع این نیروگاه، مجوزش باطل شد، همچنین ۱۱۲ نیروگاه مقیاس کوچک نیز از نعمت گاز بهرهمند شدهاند و مصرفکننده گاز طبیعی هستند.
شایان ذکر است که برای بهره مندی نیروگاهها از نعمت گاز طبیعی وزارت نیرو موظف به تبدیل مشعل نیروگاهها از حالت سوخت مایع به سوخت گاز طبیعی است و چنانچه خطوط انتقال گاز تا نیروگاهها احداث و راهاندازی شوند تا زمانی که نیروگاه آمادگی دریافت سوخت گاز طبیعی را نداشته باشد امکان گازرسانی به آن نیروگاه فراهم نخواهد شد، بنابراین برای بهرهمندی نیروگاهها از نعمت گاز طبیعی، همکاری میان وزارت نیرو و شرکت ملی گاز ضروری است.
همه نیروگاههای کشور تا پیش از دریافت گاز طبیعی از سوخت مایع استفاده میکردند که این موضوع افزون بر کاهش میزان صادرات سوخت مایع، سبب آلودگی محیط زیست نیز میشد، اما با رسیدن گاز طبیعی به نیروگاهها، سوخت مایع به جای سوزانده شدن و آلوده کردن هوا و محیط زیست، امکان استفاده در سایر بخشها و صادرات به خارج از کشور را دارد.
رئیس جمهور صبح امروز در نشست مدیران ارشد دولت به وزیر نفت دستور داد: روند گازرسانی به نیروگاههای سراسر کشور تسریع شود.