رئیس میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران گفت: رفتار عراقیها در مراودات تجاری با جمهوری اسلامی تاکنون تبعیض آمیز نبوده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ابراهیم رضازاده در برنامه «رهیافت» رادیو اقتصاد افزود: اعمال محدودیتها و ممنوعیتها از طریق دولت عراق برای کاهش واردات کالا تنها به منظور تقویت بنیه داخلی و رسیدن به خودکفایی در این کشور است.
وی گفت: این محدودیتها و ممنوعیتها تنها مختص کالاهای ایرانی نبوده بلکه اقلام تولیدی سایر کشورهای جهان را نیز شامل میشود.
رئیس میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران افزود: دولت عراق تا کنون رفتار تبعیض آمیزی علیه جمهوری اسلامی در بحث کالا و همینطور تجار و بازرگانان ایرانی نداشته است.
وی در ادامه از طرف سازمان توسعه تجارت ایران و ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران در ریاست جمهوری درخواست کرد اگر کسی سندی مبنی بر رفتار تبعیض آمیز عراق در بحث مراودات تجاری با ایران در اختیار دارد، ارائه کند تا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد.
رضازاده اطمینان داد در صورت وجود اسنادی در این زمینه با قوت هر چه تمامتر از حق تجارو بازرگانان کشور در عراق دفاع میکنیم و نخواهیم گذاشت رفتار منفی با شرکتها و کالای ایرانی داشته باشند.
وی همچنین درباره موضوع افزایش ممنوعیتها و محدودیتها در عراق گفت: دولت این کشور ۶۳ قلم کالا را مشمول حمایت دولتی اعلام کرده، ولی هنوز برای این اقلام ممنوعیت یا محدودیتی اعمال نکرده است.
رئیس میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران افزود: دولتمردان عراقی برای محصولاتی مانند ماست، شیرخشک، آب میوه، نوشابه و نظایر این تعرفههای اضافی برای حمایت از صنایع داخلی وضع تا شرکتهای عراقی بیشتر به سمت خودکفایی، تولید وطنی و اشتغال کشور خود حرکت کنند.
وی گفت: طبق معمول تولید کالاهایی مشمول حمایت دولتی این کشور قرارمی گیرند که به فناوری خیلی پیچیده و سرمایه گذاری بلند مدت و سنگینی نیاز نداشته باشند.
رضازاده افزود: در حال حاضر سالانه بیش از ۹۵ درصد اقلام مصرفی در عراق از محل واردات تامین میشود که ادامه این روند میتواند زنگ خطری برای آینده اقتصاد این کشور باشد.
وی گفت: دولت عراق برای کاهش واردات و تقویت بنیه تولید و اشتغال داخلی اقدامات و برنامههای مختلفی را با هدف تحقق بخشی به این مهم در دستور کار خود قرار داده است.