به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، نهاد ناظر بر فعاليت رسانه ها در انگليس، موسوم به آفکام، اعلام کرد پس از مسموم شدن يک جاسوس دوجانبه روسي الاصل در انگليس، هفت بررسي را درباره عملکرد تلويزيون روسيه ، موسوم به آر تي (RT) آغاز کرده است.
رسانه هاي انگليسي ظهر امروز به وقت محلي، خبر اين بررسي ها را به صورت مستقيم منتشر کردند. اداره آفکام (Office of Communications) در بيانيه اي اعلام کرد پس از مسموميت سرگئي ويکتورويچ اسکريپال و دخترش يوليا در شهر سالزبري انگليس، بر شمار برنامه هاي تلويزيون روسيه افزوده شده است که احتمالا ناقض قوانين ناظر بر رسانه ها در انگليس است. به نوشته تارنماي روزنامه ديلي ميرور، شبکه تلويزيوني آر تي که قبلا امروز روسيه (Russia Today) نام داشت، به پخش اخبار در اروپا مشغول است و نظر دولت روسيه را منعکس مي کند.
در تاريخ سيزدهم اسفند 1396 خورشيدي، سرگئي ويکتورويچ اسکريپال ، جاسوس دوجانبه که در انگليس زندگي ميکند، به همراه دخترش يوليا، در حال بيهوشي روي يک نيمکت در يک مرکز خريد در شهر سالزبري ديده شد. سرگئي اسکريپال، شهروند روسيه، نظامي پيشين روسيه و عضو بخش اطلاعات ارتش آن کشور، قبلا به جرم جاسوسي براي انگليس، در مسکو بازداشت و به 13 سال زندان محکوم شده بود اما وي در تبادل جاسوسان آمريکا و روسيه آزاد و به انگليس منتقل شد. در پي پيدا شدن اسکريپال و دخترش در حال بيهوشي، رسانه ها و سياستمداران انگليسي، دولت روسيه را عامل اين حادثه معرفي کردند.
دولت روسيه اين اتهامات را رد و خواستار پيگيري ماجرا شد اما متحدان دولت انگليس، اعم از آن هايي که در ناتو عضوند يا اساسا ناتو به شمار مي روند، از جمله آمريکا، استراليا، کانادا و شماري از کشورهاي عضو اتحاديه اروپا، جمعا بيش از 130 ديپلمات روس را اخراج کردند که با اقدام متقابل روسيه روبرو شد.
اداره آفکام در انگليس، قبلا شبکه تلويزيوني ايراني پرس تيوي را از سرويس پخش اسکاي حذف کرده است. آفکام در 23 ماه مي 2011 ميلادي، حکمي را صادر و اعلام کرد پرس تيوي با پخش گزيده 10 ثانيهاي از مصاحبهاي با مازيار بهاري، روزنامهنگار کانادايي ايراني در زندان، قوانين اين سازمان را نقض کرده است. آفکام در پي شکايت مازيار بهاري، براي اعمال تحريم عليه پرس تي تلاش کرد و اتهام اين شبکه خبري را «نقض مقررات پخش آفکام» عنوان کرد. گزارش هاي محرمانه وزارت خارجه آمريکا که در تارنماي ويکيليکس فاش شده اند نشان ميدهد که چگونه وزارت امور خارجه انگليس به سفارت امريکا در لندن اطمينان داده است که «در حال بررسي راههاي محدود کردن فعاليت پرس تيوي است.»
اداره آفکام در 29 دسامبر 2003 ميلادي راه اندازي شد و به عنوان «ابر قانونگذار» جانشين پنج نهاد موجود شد تا بر شبکه هاي ديجيتال که به سرعت در حال افزايش بودند، نظارت کند. هدف از راه اندازي آن به عنوان نهاد ناظر بر رسانه ها، خدمات پستي، ارتباطات از راه دور و طيف هاي ارتباطات راديويي، تدوين مقررات به منظور رقابت و اداره اين موارد است. ستاد مرکزي آفکام در لندن است اما در بلفاست، کارديف، کاترهام (Caterham)، گلاسگو، نيوتون لي ويلوس (Newton-le-Willows) شعبه دارد. گزارش هاي اين اداره به زبان هاي انگليسي و ولزي (Welsh) منتشر مي شود و نشاني پايگاه اينترنتي آن، اين گونه است: http://www.ofcom.org.uk
اداره ارتباطات که به اختصار به آفکام مشهور است، نهاد قانونگذار و رقابت مورد تاييد دولت بريتانياست که مقررات مربوط به فعاليت هاي رسانه اي، ارتباطاتي و پستي را در اين کشور تدوين مي کند. آفکام قدرت گسترده اي در تلويزيون، راديو، ارتباطات از راه دور (telecoms) و صنعت پست دارد. اين اداره وظيفه قانوني دارد تا خواست شهروندان و مشتريان را با تشويق رقابت ها و حفاظت مردم از موارد اهانت آميز و آسيب رسان، اعمال کند . شماري از موضوعات زير نظر آفکام عبارتند از: دادن مجوز، پژوهش، اصول (codes) و سياست ها، شکايات، رقابت و پيشگيري از سوء استفاده ها در طيف هاي راديويي. در اول اکتبر 2011 ميلادي، آفکام مسووليت تنظيم فعاليت هاي پستي را از پستکام (Postcomm) گرفت.