به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، نهاد ناظر بر ارتباطات روسيه روز چهارشنبه و به دنبال قطع کردن دسترسي شهروندان اين کشور به نرم افزار پيام رسان تلگرام، اعلام کرد قصد دارد تا پيش از پايان سال از شرکت فيسبوک تحقيق و تفحص کند.
الکساندر ژاروف رئيس سازمان تنظيم مقررات ارتباطات روسيه ( روس کوماندزور ) به يک نشريه طرفدار کرملين گفت: ما تا پيش از پايان سال 2018 از فيسبوک تحقيقاتي به عمل مي آوريم. سازمان تنظيم مقررات ارتباطات روسيه پيشتر بارها به فيسبوک هشدار داده بود اگر تا پايان سال خود را با قانون فدرال روسيه در زمينه داده هاي شخصي اتباع اين کشور هماهنگ نکند، مسدود خواهد شد.
بر اساس اين قانون که سال 2014 تصويب شد، همه سرويس هاي پيام رسان خارجي، موتورهاي جستجو و شبکه هاي اجتماعي بايد داده هاي کاربران روس را درون اين کشور ذخيره کنند و نگه دارند. البته اين قانون نگراني هاي گسترده اي را در ارتباط با احتمال قرار گرفتن داده هاي شخصي کاربران در دسترس سرويس هاي اطلاعاتي روسيه ايجاد کرده است.
ژاروف در مصاحبه با ايزوستيا گفت: فيسبوک هنوز خود را با مقررات روسيه منطبق نکرده است. وي تاکيد کرد: آنها (فيسبوک) تا همينجا هم به شکل قابل ملاحظه اي از ضرب الاجل ها و انطباق با مقررات داخلي روسيه عقب هستند. احتمال مسدود کردن فيسبوک در صورت عدم انطابق کامل با قوانين داخلي روسيه مطرح مي شود. ما تقريبا سالي دوبار با نمايندگان فيسبوک ديدار مي کنيم.
روسکوماندزور روز دوشنبه پس از آنکه دادگاهي در روسيه، به خاطر خودداري تلگرام از دادن اجازه دسترسي سرويس هاي امنيتي روسيه به گفتگوهاي شخصي کاربران راي به مسدود شدن اين پيام رسان داد، تلگرام را مسدود کرد. صدور اين راي پس از جدل هاي فراوان ميان مقامات روس و تلگرام صورت گرفت. تلگرام به علت استفاده از پيام هاي رمزنگاري شده شناخته شده است. روسيه قصد دارد نظارت بر فعاليت هاي داخلي اينترنت را در اين کشور افزايش دهد.
تلگرام يک پيام رسان رايگان است که به کاربران امکان ارسال پيام متني، عکس، ويديو و فايل هاي صوتي را مي دهد و از زمان راه اندازي به وسيله پاول و نيکولاي دوروف در سال 2013 بيش از دويست ميليون کاربر جذب کرده است. روسکوماندزور روز دوشنبه ميليون هاي آي . پي اينترنت را که براي دور زدن ممنوعيت تلگرام استفاده شده بود، مسدود کرد.
مخالفان ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه به شکلي گسترده از تلگرام و فيسبوک با هدف هماهنگي اعتراضات و انتشار بيانيه هاي سياسي استفاده مي کنند. بخش خبري و اطلاع رساني کرملين نيز براي ارتباط با روزنامه نگاران از تلگرام استفاده مي کرد تا اينکه اوايل اين هفته استفاده از اين پيام رسان را قطع و ارتباطات خود را به يک سرويس پيام رسان مربوط به دهه 1990 با نام آي.سي.کيو ( ICQ ) منتقل کرد که مالکيت آن در اختيار آليشر عثمانف ميلياردر طرفدار کرملين است.