مدیر سازمان بیمه سلامت ایران از حذف دفترچه بیمه سلامت در مراکز درمانی و بیمارستانهای دولتی تا شهریور امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، طاهر موهبتی در نشست خبری سازمان بیمه سلامت با اشاره به شعار هفته سلامت مبنی بر پوشش همگانی سلامت در همه جا و برای همه، گفت: مهمترین برنامه ما در سال ۹۷ استقرار سازمان الکترونیک است و با پیگیریهای انجام شده در حال حاضر در ۱۲۸ بیمارستان کشور حذف دفترچه را داشتهایم و در شش ماه اول ۹۷ تلاش میکنیم دفترچه از همه بیمارستانهای دولتی حذف و ارائه خدمت با ارائه کد ملی انجام شود.
موهبتی افزود: با اجرای مرحله اول اعتباربخشی در برنامه استقرار سنجی بحث همپوشانی بیمهها هم رفع میشود و در دو قسمت میتوانیم همپوشانی را شناسایی و آن را حذف کنیم. یکی در زمان تمدید دفترچه که این کار از سال ۹۶ آغاز شده است و باید توجه کرد که ۹۵ درصد جمعیت بیمهشدگان ما برای تمدید دفترچه بیمه خود مراجعه میکنند بنابراین در این زمان میتوان همپوشانیها را شناسایی و آنها را حذف کرد.
وی گفت: همچنین در زمانی که افراد برای دریافت خدمت به مراکز ارائه دهنده خدمت اعم از مراکز دارویی، درمانی، تشخیصی و ... مراجعه میکنند نیز میتوان همپوشانیها را شناسایی کرد که البته این کار با طرح استقرار سنجی که طی شش ماه کامل میشود اتفاق میافتد و میتوانیم در سال ۹۷ این همپوشانیها را هم حذف کنیم.
موهبتی با اشاره به استقرار پایگاه اطلاعات درمان بیمه شدگان افزود: در این زمینه کارگروهی تشکیل شده است که در شش ماه اول سال ۹۷ آن را مستقر میکنیم. خوشبختانه زیرساختهای آن ایجاد و اطلاعات سازمان بیمه سلامت نیز در آن بارگذاری شده است.
وی گفت: با سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح هم در سطح IT و مدیرعامل صحبت کردیم و آنها اعلام آمادگی کردند تا برای استقرار پایگاه اطلاعات درمان بیمه شدگان همکاری کنند، باید توجه کرد که استقرار این پایگاه مشکل همپوشانی، استقرار سنجی و ... را رفع میکند و امیدواریم در شش ماه آینده کار آن به اتمام برسد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به تعیین تعرفههای درمانی سال ۹۷ افزود: پیشنهاد وزارت بهداشت برای افزایش تعرفهها برابر تورم و ۱۰ درصد بود، اما سازمان برنامه و بودجه پیشنهاد ۵ درصدی را ارائه داد که بر همین اساس قرار است امروز در هیات دولت در این زمینه تصمیم گیری شود و شک ندارم با تدبیر دولت و رئیس جمهور این مسئله هم حل میشود.
وی افزود: آنچه مد نظر وزارت بهداشت بود افزایش ۱۰ درصدی تعرفهها بود؛ اما با توجه به پیشنهاد پنج درصدی سازمان برنامه و بودجه باید ببینیم که چه تصمیمی گرفته میشود.
موهبتی گفت: در تمام این سالها، هیچ گاه بیمه سلامت را بدون بدهی ندیدهایم و معمولا این سازمان زیان انباشته هم داشته است؛ به طوریکه در سال ۹۵ میزان زیان انباشه در سازمان بیمه سلامت ۴۴۰۰ میلیارد تومان بود و ۱۷۰۰ میلیارد هم عدم وصولی داشتیم، حال اگر به میزان ۷۷۰۰ میلیارد تومان اوراق چاپ نمیشد ۱۴ هزار میلیارد زیان انباشته میداشتیم.
وی درباره برگزاری آزمون «وسع» نیز افزود: درباره آزمون «وسع» پیشنهادهایمان را داده بودیم که در همین زمینه جلسهای در سازمان برنامه و بودجه برگزار شد و پیشنهاد دادیم اگر به هر دلیلی امکان دسترسی وزارت رفاه به اطلاعات مردم فراهم نیست، روشهایی را برای ارزیابی «وسع» به صورت غیرمستقیم فراهم کنیم، به عنوان مثال افرادی که نمیتوانند حق بیمه پرداخت کنند در سایت کمیته امداد ثبت نام کنند.
موهبتی افزود: در حال حاضر ۳۴ میلیون نفر رایگان بیمه شدند و باید آزمون وسع برگزار شود؛ اگر کشور پول کافی داشت تمام ملت ایران را رایگان بیمه میکردیم؛ هر چند که کشورهایی هم که از نظر منابع مشکلی ندارند، این اقدام را انجام نمیدهند چرا که تقاضای القایی ایجاد میشود، این درحالیست که ما محدودیت منابع هم داریم بنابراین فقط کسانی که توان پرداخت حق بیمه ندارند باید به صورت رایگان بیمه شوند.
وی گفت: در حال حاضر اعلام میکنیم که فقط محرومان واقعی باید رایگان بیمه شوند و در دریافت خدمت مورد حمایت قرار گیرند تا کمترین مشکل برای مردم ایجاد شود.