امسال نزدیک به یک میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در جنگل های استان های زاگرسی به طور علی الحساب اختصاص یافته است.
بهمن افراسیابی با بیان این که برای مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط به لحاظ اعتباری و فنی محدودیتی نداریم، اظهار داشت: محل های آلوده شناسایی شده و ما برای مبارزه، به موقع وارد عمل شده ایم و بعضی از استان ها از اعتبارات ستاد حوادث غیر مترقبه می توانند برای مهار این آفت استفاده کنند.
وی گفت: دردو سال اخیر در مناطق بحرانی جنگل های زاگرس با آفت جوانه خوار بلوط از طریق محلولB.T که یک محلول غیر شیمایی است به طور زمینی و هوایی مبارزه صورت گرفته که منجر به کاهش جمعیت این آفت شده است.
افراسیابی ادامه داد: در استان های کردستان، آذربایجان غربی، چهارمحال بختیاری، کهگیوله و بویر احمد و لرستان این آفت وجود دارد و متاسفانه به دلیل تغییرات اقلیمی و سایر شرایط محیطی شاهد تشدید آفات و بیماری در عرصه های منابع طبیعی کشور هستیم و در رویشگاه های مختلف به نوعی از آفات و بیماری وجود دارد که برای بخشی که امکان خسارت بیش از حد تحمل پوشش جنگلی و مرتعی و بیابانی باشد، دستورالعمل مبارزه تهیه و به استان های مربوطه ارسال شده که همه آنهاتحت اقدام و عملیات است.
مدیر کل دفتر حفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: از هفته گذشته نیز مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط به صورت محلول پاشی زمینی در جنگل استان آذربایجان غربی آغاز شده و در چارمحال بختیاری، محلول پاشی زمینی و هوایی و در لرستان به صورت زمینی در حال انجام است.
وی تصریح کرد: به لحاظ آمادگی و شناختی که از جوانه خوار بلوط داریم و همچنین مشارکت مردم محلی، این آفت تحت مدیریت و کنترل است.
افراسیابی درباره همکاری سایر نهادهای ذی ربط برای کنترل آفت جوانه خوار بلوط گفت: برای کنترل آفات و بیماری ها در عرصه های جنگلی، مرتعی و بیابانی، نشست هایی با نمایندگان سازمان حفظ نباتات، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی و سایر مراکز تحقیقاتی و سازمان های ذی ربط در قالب کمیته تخصصی گیاه پزشکی داشته ایم و از ظرفیت های علمی، فنی و تجربی آنها استفاده می کنیم.