همايش بین المللی عرفان در کلام مولانا در دانشگاه محقق اردبیلی آغاز به کار کرد.
رییس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: براساس تفاهم نامه ای بین دانشگاه محقق اردبیلی و دانشگاه خاور نزدیک قبرس مقرر شده هر دو سال یکبار همايش علمی در زمینه عرفان و آثار عرفانی برگزار شود که براین اساس نخستین کنگره با عنوان عرفان در کلام حافظ و یونس امره شاعر ترک دو سال پیش در دانشگاه خاور نزدیک نیکوزیای قبرس برگزار شد و امسال هم دانشگاه محقق اردبیلی میزبان کنگره عرفان در کلام مولانا با حضور اندیشمندانی از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، قبرس و ایران است.
گودرز صادقی افزود: دانشگاه محقق اردبیلی تلاش می کند در جهت منویات مقام معظم رهبری در کنار علوم دیگر به حوزه علوم انسانی و شناساندن مفاخر علمی این حوزه توجه ویژه ای داشته باشد.
دکتر غفاری دبیر علمی این همایش 2 روزه هم از ارسال بیش از یکصد مقاله در زمینه عشق، انسان کامل و فنا از نظر مولانا و موضوعات دیگر عرفانی به دبیرخانه جشنواره خبر داد و گفت: 13 مقاله از کشورهای خارجی و بقیه از محققان داخلی است.
وي افزود : مقالات منتخب هیات داوران طی 2 روز به صورت سخنرانی ارائه خواهد شد.
آیت الله عاملی تسلط کامل بر معارف اسلامی، قرآن و حدیث را از دلایل اصلی رسیدن مولانا به چنین جایگاه و مرتبه ای دانست و افزود: داشتن استادی خوب چون شمس تبریزی، رعایت میزان شریعت، داشتن سبک خراسانی که مکتب عشق است، ریاضت و عمل و نیز اعتقاد به توحید و فنا دیگر دلایل موفقیت و تعالی مولانا بود.
نواداد معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل هم در سخنانی با اشاره به اهمیت دیپلماسی فرهنگی بر لزوم توجه به این امر در تقویت تفاهم بین ملت ها دانشگاهها را به تلاش در این زمینه و ارائه راهکارهای نوین در توسعه فرهنگی فراخواند.