مدیرکل دفتر امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آثار عطار نیشابوری نمادی از فلسفه وحدت وجود است
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین سید علی حسینی افزود: در اغلب آثار عطار نمودهای
حسینی که در مراسم گرامیداشت عطار و همچنین تجلیل از استاد شفیعی کدکنی در جمع دوستداران، استادان دانشگاه و عطارشناسان کشور در کدکن سخن می گفت، در تشریح آثار عطار اظهار کرد: سیمرغ نماد وجود واحد و سی مرغ نماد انسان ها در آفریش الهی از جمله تمثیل های بکار رفته بر اساس وحدت وجود است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مباحث روز دنیا، بحث جهانی شدن و جهانی سازی تصریح کرد: گرچه در خصوص این دو واژه دیدگاههای مختلفی ارایه شده اما مباحث جدید در این حوزه به این نظریه جدید رسیده است که در جهانی شدن فرهنگ ها یکسان و یکنواخت خواهند شد ، بلکه تنوع فرهنگی به شکلی جدید آرایش خواهد یافت که به نوعی تبلور وحدت در عین کثرت خواهد بود چراکه انسان به ماهو انسان دارای ارزش و ارزش بنیادین است.
این مقام مسوول در وزارت فرهنگ و ارشاد با تاکید بر اینکه باید آرا و اندیشه بزرگان را به روز کنیم تصریح کرد: شخصیت های علمی و توانمندی چون شفیعی کدکنی های قدرت نرم فرهنگی جمهوری اسلامی هستند که در صورت استفاده صحیح می تواند به برتری و ارتقای گفتمان جمهوری اسلامی در دنیا شود.
حسینی استفاده از نخبگان و آثار فرهیختگان و ادیبان و مشاهیر کشور را نوعی قدرت نرم جمهوری اسلامی دانست که می تواند توطئه های علیه نظام را با کمترین هزینه خنثی کند.
شهرکدکن زادگاه شیخ فریدالدین عطار و ادیب فرزانه کشور محمدرضا شفیعی کدکنی است که برای مردم این منطقه به عنوان یک میراث ارزشمند و فرصتی برای معرفی محل زندگی خود است.
شیخ فریدالدین عطار نیشابوری شاعر مشهور و عارف عظیم قرن ششم و اوایل قرن هفتم هجری است که سراسر زندگی و آثار وی رنگ و بوی خدایی و عرفانی داشته و به سبب آوازه بلند وی در ادبیات کلاسیک ایران و جهان، بیست و پنجمین روز فروردین در تقویم ملی ایران روز ملی عطار نام گرفته است.
در حاشیه این مراسم و در محوطه مجموعه تاریخی مذهبی شیخ حیدر کدکنی نمایشگاه عرضه صنایع دستی و غذاهای سنتی منطقه کدکن دایر شد که مورد توجه بسیار زیاد مراجعان قرار گرفت.
کدکن یکی از بخش های شهرستان تربت حیدریه است.