به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه.
این روزها فصلی تازه ازکار و تلاش برای کشاورزان در زمینهای زراعی ورق میخورد، فصل مبارزه با افات نباتی. اقای کریمی در مزرعهی کلزا مشغول سم پاشی میان گندمزارهاست ازاو در مورد کیفیت سموم استفاده شده در مزرعه میپرسم میگوید سالها قبل از سموم خارجی از جمله چینی استفاده میکردم، ولی هیچ تاثیری در مزرعه نداشت. او میافزاید علفها همچنان رشد میکردند و من فقط هزینه روی دستم باقی ماند، اما حالا از سموم شیمیایی در کارخانهای که در همین حوالی شهر روانسر است استفاده میکنیم که کیفیت آن مناسب است و تولید داخل هم هست.
امروز در بازار سموم مختلفی برای کشاورزان عرضه میشود اعم از ایرانی و خارجی. آقای مرادی فروشنده سم میگوید به دلیل کیفیت خوب سمهای ایرانی در سالهای اخیر کشاورزان بیشتر به خرید این نوع از سموم روی اورده اند
کشاورز دیگری که برای خرید سم مراجعه کرده است میگوید اگر قیمت سم ایرانی مناسب باشد ما حتما از سموم داخلی استفاده خواهیم کرد
حال راهی کارخانه میشویم کارخانهای به نام مجتمع تولید دفع سموم شیمیایی بیستون، این مجتمع در نزدیک شهر روانسر قرار دارد که در آن علاوه بر تولید انواع سموم شیمیایی دفع افات نباتی انواع تکنیکال مورد نیاز سایر کارخانههای کشور هم تامین میشود و در واقع میتوان گفت: این کارخانه تنها واحد تولید تکنیکال در کل کشور است (تکنیکال همان مواد اولیه تولید سم میباشد).
اقای قبادی مدیر عامل این مجتمع میگوید در این واحد حدود ۱۰۰ نفر به طور مستقیم کار میکند و ۴ واحد تولید تکنیکال هم در این مجتمع فعال است.
وی میگوید کیفیت خوب سمومی که در این کارخانه تولید میشود باعث استقبال کشاورزان کشورترکیه شده است تا جایی که سال گذشته ۳۰ تن سموم دفع افات نباتی به این کشور صادر کردیم درحالی که امسال قرارداد ۵۰ تن را منعقد کرده ایم.
آقای قبادی همچنین از اخذ قرارداد با کشور چک برای صادرات سم در سال جاری خبر میدهد و میگوید کیفیت خوب سموم تولیدی ما باعث استقبال این کشورها شده است.
وی میگوید برای حمایت هر چه بیشتر از کشاورزان، ما قراردادهایی با عاملان توزیع در استانهای غربی منعقد کرده ایم و هزینه پخش را از آنها نمیگیریم به این ترتیب هزینه تمام شده برای کشاورزن کمتر میشود.
اقای شهسواری هم که مدیر کارخانه است از توسعهی دو واحد دیگر تولیدی این مجتمع در آینده نزدیک خبر میدهد و میگوید با بهره برداری از دو واحد دیگراین مجتمع برای ۱۰۰ نفر دیگر اشتغالزایی میشود و تعداد واحدهای تکنیکال مجتمع به ۶ واحد میرسد.
علاوه بر این به تازگی این مجتمع به جمع شرکتهای دانش بنیان کشور پیوسته و در نظر دارد مواد اولیه بیشتری را برای سایر کارخانههای کشور تهیه کند.
همچنین طرح دیگری که در این مجتمع در حال انجام است تولید سم سبز است یعنی سمی که کاملا با محیط زیست سازگار است و اثر سوئی بر آن ندارد.
کیفیت خوب و حمایت کشاروزان از محصولات این مجتع باعث شده تا هر روز در راه موفقیتهای بیشتر و خودکفایی بیشتر درکشور گام بردارد.