معاون بهره برداری برق منطقه ای تهران گفت: اگر بارش ها در دو ماه آینده مناسب نباشد برای استفاده از 312 مگا وات برق آبی در تابسان همزمان با پیک بار دچار چالش خواهیم شد.
رسول قسمت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به اینکه در محدوده برق منطقه ای تهران 1312 مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاه برق آبی وجود دارد افزود: 1000 مگاوات آبی مربوط به نیروگاه تلمبه ذخیره ای سیاه بیشه است و 312 مگاوات دیگر مربوط به نیروگاه های برق آبی دیگر است که برای تولید برق از نیروگاه سیاه بیشه مشکل نداریم.
وی با تاکید بر اینکه برای گذر از پیک تابستان طرح هایی در دو معاونت بهره برداری و طرح و توسعه در حال اجراست افزود: پارسال 64 میلیارد تومان اعتبار برای معاونت بهره برداری در نظر گرفته شده بود که فقط 19 میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
معاون بهره برداری برق منطقه ای تهران تصریح کرد: با اقداماتی که هر دو معاونت برای افزایش ظرفیت و اصلاح شبکه انجام دادند نقاط ضعفی که پارسال باعث بی برقی مشترکان شده برطرف می شود.
وی افزود: مهمترین طرح انجام شده توسعه ترانس 400 به 230 کیلو ولت پست تهران پارس است که تا پایان اردیبهشت ظرفیت 500 مگا ولت آمپر به ظرفیت پست اضافه می شود.
قسمت درباره اقدامات انجام شده در زمینه فرسودگی شبکه نیز گفت: انتظار داریم با اقدامات انجام شده محدودیت های که در شرق و شمال شرق تهران داشتیم اصلاح و برطرف شود و در پست تهران پارس محدودیت های بارگیری که وجود داشت و پارسال باعث شد 500 تا 600 مگا وات خاموشی اعمال شود امسال این محدودیت را نخواهیم داشت.
وی افزود: پارسال مجموعه اقدامات انجام شده در بخش اصلاح فرسودگی شبکه برق حدود 300 مگا وات به ظرفیت شبکه افزوده شده است.
قسمت درباره سایر اقدامات نیز گفت: نصب خازن های فشار قوی در شبکه و در ولتاژ 63 و 20 کیلو وات است.
وی گفت: در دو بخش معاونت بهره برداری و طرح و توسعه اعتباری بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان نیاز داریم که 800 تا 900 میلیارد تومان در بخش بهره برداری برای برنامه ای 10 ساله نیاز است که در این بخش اصلا خوب کار نشده است.
قسمت افزود: بر اساس بودجه سال 97 نیز نمی توانیم از منابع داخلی استفاده کنیم و محدودیت هایی در این زمینه داریم.
معاون بهره برداری برق منطقه ای تهران تصریح کرد: در صورتی که تخصیص ها کامل نباشد نمی توانیم برق مطمئن داشته باشیم.
وی گفت: در سالهای اخیر با استفاده از بخش خصوصی مولدهای تولید پراکنده ساخته شده و حدود 200 مگاه وات از این نوع نیروگاه نصب شده است.
معاون بهره برداری برق منطقه ای تهران گفت: حدود یک ماه آینده 100 مگا وات دیگر از این نوع نیروگاه نیز وارد مدار خواهد شد که می تواند بخشی ازکمبود ناشی از کم آبی و به دنبال آن کاهش تولید نیروگاه های برق آبی را جبران شود.
وی ادامه داد: با توافقات انجام شده با سرمایه گذاران 600 مگاوات دیگر پروانه ساخت نیروگاه های تولید پراکنده صادر شده است که تا یک سال آینده 50 درصد به بهره برداری برسد.
قسمت گفت: برق منطقه ای تهران شامل استانهای تهران، البرز و قم است که تقریبا 8 میلیون و 366 هزار مشترک دارد که حدود 25 درصد کل مشترکان کشور را در بر می گیرد.
وی افزود: پیک مصرف بار تابستان 96 در محدود منطقه ای برق تهران به 10 هزار و 91 مگا وات رسید که حدود 20درصد مصرف برق در کشور بود.