به همت محققان داخلی؛
ساخت نخستین دستگاه لاپاروسکوپی بومی در شیراز
طراحی و ساخت نخستین دستگاه لاپاروسکوپی بومی سازی شده کشور در شیراز، ایران را در جمع کشورهای دارای این فناوری قرار داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سرپرست تیم طراحی این دستگاه با بیان اینکه در حال حاضر فناوری ساخت دستگاه لاپاروسکوپی تنها در انحصار تعداد انگشت شماری از کشورهای اروپایی و آمریکایی است گفت: با تولید این دستگاه در شیراز، ایران اولین کشور سازنده دستگاه لاپاروسکوپی در خاورمیانه به شمار میآید.
عبدالرضا اسرار با بیان اینکه دستگاه لاپاروسکوپی در انجام همه جراحیهای کم تهاجمی مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: بیمارستانها و مراکز درمانی کشور این دستگاه را با صرف هزینههای زیاد از کشورهای خارجی خریداری میکنند.
وی گفت: در حال حاضر هزینه خرید نمونههای اروپایی این دستگاه حدود ۵۰۰ میلیون تومان و نمونههای آمریکایی نیز بیش از ۸۰۰ میلیون تومان است، اما دستگاه لاپاروسکوپی بومی سازی شده با حدود یک دوم هزینه نمونه اروپایی و یک سوم هزینه نمونه آمریکایی تولید شده است.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه از سه بخش اصلی دوربین، منبع نور سرد و اینسافلیتور تشکیل شده است، افزود: در عمل جراحی کم تهاجمی، دستگاه اینسافلیتور با دمش حجم و فشار معینی از گاز CO۲ در حفره شکم، امکان ورود ابزارهای جراحی و انجام عمل را فراهم می کند.
اسرار گفت: مهمترین بخش از ساخت دستگاه لاپاروسکوپی، طراحی و ساخت ایسافتلیتور بوده است.
وی افزود: دستگاه لاپاروسکوپی ساخته شده در شیراز مراحل مختلف تستهای استاندارد وزارت بهداشت و تستهای بالینی را پشت سرگذاشته است و با دریافت مجوز نهایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آماده ارائه به بازار مصرف خواهد بود.