با آغاز فصل بهار بر اساس یک سنت دیرینه مردم آذربایجان غربی به مصرف انواع گیاهان خوراکی پرخاصیت کوهی از جمله کنگر، گل آقا، گندله و قضیاقی روی میآورند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان غربی، با توجه به شرایط اقلیمی و وجود حدود ۳میلیون هکتار مراتع طبیعی و ۱۲۰۰ گونه گیاه خوراکی و دارویی استان آذربایجان غربی غنی ترین استان کشور در تنوع و ذخیره گیاهی ایران است و سالیانه از این مراتع هزار تن محصول خوراکی برداشت می شود.
هر چند برداشت گیاهان کوهی در بهار موجب رونق امرارمعاش مردمان محلی می شود اما نباید این رونق موجب انقراض گونه های گیاهی و آسیب به طبیعت شود.
به گفته کارشناسان منابع طبیعی، فرسایش خاک، عدم تعادل زنجیره غذایی، از بین رفتن اطلاعات ژنتیکی گیاهی و حتی انقراض تنوع گیاهی نتیجه برداشتهای غیر اصولی است.