مبارزه با آفت جوانه خوار جنگلهای بلوط در استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: آفت جوانه خوار جنگلهای بلوط یکی از آفات مهم
علی محمدیمقدم افزود: در استان سطحی معادل 15 هزار هکتار به این آفت آلوده شده است که بیشتر جنگلهای دو شهرستان لردگان و کیار را در برگرفته است .
وی گفت : مبارزه با این آفت به صورت بیولوژیک، در سطح دو هزار هکتار از مساحت جنگلها ، با اعتباری افزون بر پنج میلیارد ریال آغاز شده است.
70 درصد از سطح 307 هزارهکتار جنگل های استان چهارمحال و بختیاری ، بلوط است .
مدیرکل منابع طبیعی استان گفت : در طرح مبارزه بیولوژیکی بااین آفت از سه شیوه استفاده از تله های نوری ، تله های فرمون و حشره کش بیولوژیک بی تی استفاده شده است که هیچگونه خسارت زیست محیطی را ندارند و فقط برروی همین حشره تاثیر می گذارد .
طرح " هر دانش آموز یک درخت بلوط " هم برای احیای جنگلهای بلوط استان چهارمحال و بختیاری در حال اجراست.
رئیس اداره حفاظت وحمایت اداره کل منابع طبیعی استان مهمترین علل آلودگی جنگل های بلوط به آفت جوانه خوار بلوط را تغییراقلیم بویژه از بین رفت فصل سرمازدگی ویخ بندان بیان کرد وگفت : این پدیده باعث می شود تا لارو این آفت از بین نرود وباشروع فصل گرما فعال شود .
خانم بنی هاشمی افزود : دخالت انسانی بویژه شخم وشیارهای بی رویه ، چرای زودهنگام ودیرهنگام دام دراین مناطق از دیگر علل از بین رفتن دشمنان طبیعی این آفت در جنگل ها و طغیان آفت شده است .
آفت جوانه خوار بلوط ازجوانه وبرگ درختان تغذیه می کند واین امر باعث تضعیف درخت ودرنهایت مرگ ونابودی آن می شود .
به گفته ی کارشناسان منابع طبیعی استان ازآنجایی که سطح گسترده جنگلهای بلوط در مناطق سخت گذر قراردارد استفاده از محلول پاشهای هوایی مرحله دوم اجرای این مبارزه است اما تحقق این امر نیازمند بیش از 10 میلیارد تومان اعتباراست .