شهردار سابق تهران با بیان اینکه من از لفظ مراسم تودیع خوشم نمیآید، گفت: مراسم تودیع شبیه مراسم ختم است، با این تفاوت که در مراسم تودیع میت هم باید سخن بگوید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محمدعلی نجفی شهردار تهران در سومین همایش فصلی مدیران شهری تهران که عصر امروز ( سهشنبه ) برگزار شد ، با اشاره به اینکه این مراسم ،
برنامهریزی شده بود ، اظهار کرد : گمان نمیکردم که این برنامه با روز آخر مسئولیت من در شهرداری مقارن شود.
نجفی در ادامه با اشاره به کلیپی که در این مراسم پخش شد ، تصریح کرد : یک جاهایی ریتم آهنگ آن تند میشد و من نگران آقای مکارم هستم که همین روز اول با مشکل مواجه شود.
نجفی با بیان اینکه مطمئن هستم در دوره مکارم مشکلی در کار شهرداری ایجاد نمیشود، گفت: او جزء کسانی بود که در روزهای اول به من در انتخاب معاونان کمک میکرد.
وی در ادامه با اقدامی عجیب که شگفتی و خنده همگان را برانگیخت ، دست خود را بالا گرفت و گفت: "من کنت مولاه فهذا حسینی مکارم مولاه".
نجفی ادامه داد : همه باید به هم کمک کنیم تا مشکلی در کار شهرداری ایجاد نشود و باید از کسانی که داخل شهرداری بودند ، استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه من از همه کسانی که استعفای من برای آنها مشکل ایجاد کرد عذرخواهی میکنم، گفت: نتوانستم دستور عدم استعفا را از شورا بپذیرم و از همه کسانی که در مقابلشان جسارت کردم، عذر میخواهم.
نجفی با تشکر از تلاشهای کارکنان شهرداری که در سال 96 و تعطیلات سال 97 به انجام امور شهر پرداختند، گفت: بر اساس مطالعات دفتر شهرداری 39 درصد مردم از عملکرد شهرداری خیلی زیاد رضایت داشتند و 50 درصد هم رضایت زیاد داشتند.
وی با بیان اینکه برخی فعالیتهای ما هنوز نقض نشده است ، ابراز امیدواری کرد در سال 97 جوانههای این فعالیتها از زیر خاک بیرون میزند و گلهای خوش رنگ و بویی را به مردم هدیه میدهد.
نجفی با بیان اینکه درآمدهای نقدی در سال 96 برابر 120 درصد تحقق یافت،گفت: شهرداری در سال 97 وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد و امیدواریم که آلودگی هوا کمتر شود.
وی با بیان اینکه طی تماسهای فراوان با نمایندگان مجلس توانستیم سهم شهرداری تهران را از 70 درصد مالیات بر ارزش افزوده به 88 درصد برسانیم، گفت: از این طریق 1500 میلیارد تومان به درآمدهای پایدار اضافه شد.
نجفی گفت: 1300 میلیارد تومان مجوز برای خط 6 و 7 مترو گرفتیم و 180 میلیارد تومان هم با نظر شورا در اختیار بانکها گذاشتیم تا وام ارزانقیمت به کسانی که میخواهند برای نوسازی حملونقل فرسوده اقدام کنند ، وام دهند.
وی با بیان اینکه معماری سازمانی شهرداری تهران در 6 ماه اول سال به انتها میرسد، گفت : یک ریلگذای برای تسریع فعالیتها در سال 97 انجام شد.
شهردار سابق تهران در ادامه با اشاره به رئیس سازمان فضای سبز شهرداری گفت: مختاری تنها مدیر دائمی شهرداری تهران است و امیدوارم عمر بالای 100 سال پیدا کند.
نجفی با اشاره به ویژگیهای شخصیتی مختاری ادامه داد: او فردی است که هرگاه به دفتر من میآمد از قبل وقت نمیگرفت و به طور ناگهانی و سرزده وارد دفتر میشد که آقای قرائتی هم همین طور است.
نجفی با بیان اینکه مدیریت شهری متشکل از 21 نفر عضو شورای شهر است، گفت: ما در طول 7 ماه توانستیم نزد مردم رو سفید باشیم و کارنامه قابل قبولی ارائه دهیم.
شهردار سابق تهران در پایان گفت: یک بخشی از این کارنامه مربوط به فعالیتهایی است که ملموس بوده است و ما برای طراحیهای جدید خیلی وقت صرف کردیم که اجرای هر یک از آنها چهره شهر را متحول میکند.
رئیس شورای شهر تهران : استعفای شهردار به معنی ناکامی مدیریت شهری نیست
رئیس شورای شهر تهران گفت: استعفای شهردار تهران را نباید ناکامی مدیریت شهری در دوره جدید بدانیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، محسن هاشمی در همایش فصلی مدیران شهرداری و خداحافظی محمد علی نجفی از شهرداری تهران درباره فضیلت ماه رجب، گفت: رجب در لغت به معنای عظمت است و در ادبیات دینی ما، ماه رجب به عنوان ماه خداوند، ماه شعبان به عنوان ماه پیامبر اکرم و ماه رمضان به عنوان ماه مردم خوانده شده است، بی مناسبت نیست درباره این پیوندی که میان خداوند ، پیامبر و مردم وجود دارد و باید در همه فعالیت های ما به ویژه در حوزه مدیریت شهری کاربرد داشته باشد، امروز چند جمله صحبت کنیم.
رئیس شورای شهر تهران اظهار داشت : در نگاه اسلامی، ارتباط با خدا فارغ از ارتباط با مردم، بی معنی است و در فرهنگ ما نیز این موضوع جایگاه ویژه ای دارد که شاید بتوان آن را در جمله «عبادت به از خدمت خلق نیست» خلاصه کرد. اینکه اسلام که نماد پیامبر عظیم الشان خاتم است، مسیر صحیح رسیدن به خداوند را از طریق خدمت به مردم و بهبود شرایط فردی و اجتماعی زندگی ترسیم کرده است، تفاوت مهم اسلام با سایر ادیان است که یا به بعد اجتماعی فرد کمتر توجه کرده اند و دینداری را در ریاضت و انزوا خلاصه کرده اند و یا انسان را در حوزه اجتماع بدون محدودیت رها کرده اند تا هرچه را که به سود منافع شخصی اوست، انجام دهد.
وی افزود : بنابراین مشروعیت رفتارهای فرد در اسلام ، به روابط اجتماعی او وابسته است و مشروعیت حضور وی در مسئولیتهای اجتماعی به رابطه او با مردم ومیزان توفیق او در خدمت رسانی بستگی دارد.فردی که نتواند که مسئولیت محول شده به او را با بهترین نحو ممکن و با رعایت کارآمدی واثربخشی به انجام برساند در امانت خیانت کرده است و مدیریت او مشروعیت ندارد هرچند به لحاظ فردی و ظاهری بیشترین تقید را داشته باشد.
هاشمی با بیان اینکه در حوزه مدیریت شهری این موضوع اهمیت ویژه ای پیدا می کند، گفت: ارتباط و پیوند مدیریت شهری با مردم از بسیاری از حوزه های دیگر است، مدیریت شهری سازمانی مردم نهاد است که با رای مردم شکل می گیرد و فعالیت اصلی وی ، خدمت رسانی به شهروندان می باشد ، یعنی هم در حوزه تاسیس وهم در حوزه وظیفه با شهروندان ارتباط تنگاتنگی دارد و از این رو مشروعیت آن بطور مضاعف وابسته به رضایت مردم و کارامدی در عملکرد است.
وی تصریح کرد : اما باید به این پرسش پاسخ داد میزان بهروری که تلفیقی از کارایی و اثربخشی اقدامات یک سیستم است در مدیریت شهری چه اندازه است؟، اینکه مدیریت شهری در طول دهه های اخیر چه میزان کارهای درست را انجام داده واثربخش بوده وچه میزان همان کارها را به درستی و کارآمد انجام داده ، موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و متاسفانه در دو بخش آن ما دچار چالش های جدی در شهر تهران هستیم.
هاشمی با اشاره به اینکه بخش عمده منابع مدیریت شهری که به قیمت گزافی چون شهرفروشی و واگذاری سرمایه ها بدست آمده است، صرف فعالیتهای شده که دارای اولویت نبوده است، گفت: سیاست خودرومحوری و اجرای پروژه های بزرگراهی، فعالیت های تبلیغاتی و خارج از وظایف اصلی مدیریت شهری و فربه کردن بی رویه ساختار منابع انسانی مدیریت شهری از مصداق های این روند نادرست بوده که کارامدی مدیریت شهری را کاهش داده است.
رئیس شورای شهر تهران افزود : نیاز جدی به مهندسی مجدد وبازتعریف وظایف اصلی و اولویتهای مدیریت شهری و تطبیق ساختار و بدنه بزرگ مدیریت شهری با تکالیف و انتظارات مردم از آن داریم که امیدواریم در برنامه سوم توسعه شهری به سوی این هدف گام برداشته شود.
وی گفت: چابک سازی بدنه شهرداری و تنظیم آن با وظایف و تکالیف قانونی گام نخست و تحقق ظرفیتهای بالقوه مدیریت شهری و تفویض بسیاری از فعالیتهای که هم اکنون توسط دولت در حوزه هایی نظیر حمل ونقل وترافیک، سلامت، آموزش ، زیرساختها و انرژی انجام می شود به مدیریت شهری گام دوم در توسعه پایدار شهری است.
هاشمی با بیان اینکه فرهنگ مدیران ما از مدیر هزینه به مدیر درآمدساز و خودگردان باید تغییر یابد، گفت : با ایجاد شفافیت ، فرصت رقابت و حمایت از ورود سرمایه گذاران و بخش خصوصی به مدیریت شهری ، هم فساد و رانت کاهش یافته و هم بحران مالی و کمبود نقدینگی که مهمترین چالش امروز شهرداری است، مدیریت شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه خدمات شهری در تهران ۲ هزار میلیارد تومان هزینه دارد، گفت: با این هزینه، خدمات ارائه شده می تواند بسیار بهتر باشد و به عنوان مثال در حوزه پسماند، نیروهای زیادی برای جمع آوری زباله خدمت می کنند و از علم کافی نیز در این حوزه برخورداریم، بنا بر این رضایتمندی مردم با افزایش کارآمدی بیشتر خواهد شد.
وی با مقایسه حمل و نقل عمومی تهران نسبت به سایر شهرهای جهان، تصریح کرد: به دلیل وضعیت ناهنجار و رعایت نشدن قوانین راهنمایی و رانندگی در مورد استفاده نکردن شهروندان از حمل و نقل عمومی با مشکل مواجه هستیم و برای نمونه، وقتی ۱۷۶ کیلومتر خط بی آر تی و ۲۰۰ کیلومتر خط مترو داریم، چرا نباید بیشتر و درست تر آن را تجهیز کنیم تا ۱۰ میلیون نفر با همین سیستم جا به جا شوند.
وی ادامه داد: در حال حاضر دو و نیم میلیون سفر روزانه با مترو انجام می شود که باید به ۷ میلیون نفر برسد که باید زیرساخت های آن با پیگیری از دولت و استفاده از صندوق ذخیره ارزی توسعه یابد تا با افزایش کارآمدی خدمات بهتری را به مردم ارائه دهیم.
هاشمی با بیان اینکه در محدوده ۳۱ کیلومتری طرح ترافیک ۴۰ ایستگاه مترو و بیش از ۴۵ ایستگاه بی آر تی وجود دارد، خاطرنشان کرد:در محدوده طرح ترافیک در هر ۳۰ مترمربع یک ایستگاه مترو و بی آر تی وجود دارد و سیستم حمل و نقل عمومی در این محدوده تکمیل شده است؛ اینکه چرا مردم از این ها استفاده نمی کنند، به دلیل عدم کارآمدی سیستم در حد مطلوب است که مردم را جذب نمی کند.
وی با تقدیر از عملکرد نجفی گفت : وی در هفت ماه گذشته که در سخت ترین شرایط مسئولیت را به عهده گرفت ، گام های مهمی را در جهت شفافیت و تغییرات لازم جهت توسعه پایدار شهری برداشت و استعفای وی در روزهای پایانی سال و به دلایلی چون بیماری و مسایل شخصی صورت گرفت نباید حمل بر ناکامی مدیریت شهری در دوره جدید باشد چرا که این رویکرد، خط مشی شورای پنجم وبرخاسته از مطالبات وانتظارات عمومی است که چه ایشان به خدمت ادامه دهد یا فرد دیگری این مسئولیت را بپذیرد در مسیر تغییری بوجود نخواهد آمد.
محسن هاشمی : فکر نمی کنم شهردار شوم
رئیس شورای شهر تهران گفت: فکر نمی کنم شهردار تهران شوم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما محسن هاشمی در حاشیه سومین همایش فصلی مدیران شهرداری تهران گفت: در جلسات هم اندیشی روش انتخاب شهردار را مشخص می کنیم و افرادی که معرفی می شوند برنامه های خود را ارائه خواهند کرد که امیدواریم طول نکشد.
هاشمی درباره گزینه هایی که در فضای مجازی مطرح است، گفت: گمانه زنی است و اعضای شورا باید به شهردار رای بدهند.
معاون منابع انسانی شهرداری تهران هم با اعلام همکاری این معاونت با سرپرست جدید شهرداری گفت: با تمام توان در خدمت سرپرست شهرداری خواهیم بود.
ابراهیم شیخ در سومین همایش فصلی مدیران شهرداری تهرانبا اشاره به پایان کار نجفی در شهرداری تهران گفت: اقدامات برجسته ای در دوره کوتاه حضور نجفی در شهرداری انجامک شد.
شیخ ضمن تشکر از شورای شهر به خاطر حمایت از مدیریت شهری و تبریک به مکارم سرپرست جدید شهرداری تهران افزود: با تمام توان دست شما را میفشاریم و در خدمت شما خواهیم بود.
با نجفی آمدم با نجفی رفتم
معاون شهرسازی شهرداری تهران گفت: با نجفی آمدم و با نجفی رفتم زمانی که متوجه شدم آقای نجفی قرار است استعفا دهد همان زمان تصمیم گرفتم که من نیز استعفا بدهم.
مهدی حجت با اشاره به انتشار خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر اینکه او از سمت خود در معاونت شهرسازی شهرداری تهران کناره گیری کرده است ، در جمع خبرنگاران گفت: آقای نجفی رفیق سالهای دور من است و از زمان قدیم با او کار کرده ام و زمانی که آقای نجفی به شهرداری آمد من نیز با او آمدم و زمانی که استعفا داد من نیز تصمیم گرفتم استعفا بدهم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهر ، شهردار ندارد و سرپرست نمی تواند بسیاری از فعالیت ها را انجام دهد ، افزود: بعید می دانم در دو سه هفته ای که شهردار هنوز مشخص شود ، اتفاق خاصی در حوزه معاونت شهرسازی بیفتد لذا شورای شهر به زودی شهردار پایتخت را انتخاب خواهد کرد.
با حجت آمدم و با او می روم
مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران گفت: با توجه به استعفای معاون شهرسازی شهرداری تهران من نیز استعفای خود را دادم.
رضا میرصادقی در جمع خبرنگاران افزود: آقای حجت مرا به عنوان مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران انتخاب کرد و از آنجایی که خط فکریمان با هم یکی بود در این زمینه فعالیت می کردیم و با رفتن وی، من نیز از سمت خود استعفا دادم.
وی ادامه داد: در زمینه نوسازی بافت های فرسوده، اقدامات خوبی صورت گرفته و ریل گذاری های مهمی انجام شده است لذا مدیران شهری بعدی می توانند با سرلوحه قرار دادن این زیرساخت ها در زمینه نوسازی بافت های فرسوده اقدامات خوبی انجام دهند.
سمیع الله حسینی مکارم سرپرست شهرداری تهران کیست؟
سمیع الله حسینی مکارم معاون مالی و اقتصادی شهر تهران امروز با رای اعضای شورای شهر به عنوان سرپرست شهرداری تهران انتخاب شد.
حسینی مکارم دارای سابقه تحصیل در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در حوزه اقتصاد نظری و اقتصاد برنامهریزی است و در کارنامه کاری خود سابقه کار در مدیریت اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۴ تهران، معاون اداری و مالی آموزش و پرورش تهران و مدیر کل مدارس شبه قاره هندو مدیرکل بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش را دارد.وی در طول دولتهای نهم و دهم از آموزش و پرورش جدا و به سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران و پست بانک رفت و از آغاز دولت روحانی به عنوان معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری (معاون نجفی، سلطانی فر و احمدی فر) منصوب شد.حسینی مکارم از معلمی، مدیریت مدرسه، رئیس اداره منطقه، معاون مدیرکل، مدیرکل و… را در تجربه و کارنامه خود دارد.
وی همچنین سابقه کار در سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران را دارد و با آغاز کار نجفی به عنوان شهردار تهران، حسینی مکارم به عنوان معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران انتخاب شد و در حال حاضر با پذیرفته شدن استعفای نجفی به صورت موقت به سمت سرپرست شهرداری تهران انتخاب شده است.
سوابق تحصیلی کارشناسی: اقتصاد نظری دانشگاه شهید بهشتی کارشناسی ارشد: اقتصاد نظری دانشگاه تهران
گواهینامه و مدارک حرفهای۱-تجزیهوتحلیل صورتهای مالی (صورتهای مالی)۲-تجزیهوتحلیل صورتهای مالی (ترازنامه)۳-سمینار تخصصی پولشویی۴-دوره سیاستهای پولی بانکداری بینالمللی
سوابق تدریس۱-دانشگاه علوم اقتصادی و دارایی: تدریس اقتصاد کلان - مالیه عمومی۲-دانشگاه پیام نور: تدریس اقتصاد خرد-اقنصاد کلان – اقتصاد آموزش و پرورش
سوابق مدیریتی۱-رییس اداره آموزش و پرورش منطقه ۱۴ تهران۲-معاون اداری و مالی ادارهکل آموزش و پرورش تهران۳-مدیرکل بودجه و تشکیلات وزارت آموزش و پرورش۴-معاون طرح و برنامه پست بانک ایران۵-معاون سرمایهگذاری سازمان سرمایهگذاری شهرداری تهران۶-معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
سوابق حرفهای۱-عضو هیئت مدیره شرکت تأمین سرمایه آرمان۲-نایب رییس هیئت مدیره گروه راهبران اقتصادی آرمان (هلدینگ سرمایهگذاری)۳-رییس هیت مدیره شرکت کارگزاری بانک توسعه صادرات۴-عضو اصلی هیت مدیره موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس۵-عضو هیئت امنا کانون اتومبیلرانی
سوابق پژوهشی۱-ارائه مقاله چالشها و چشماندازهای آموزش و پرورش در بخش نیروی انسانی و منابع مالی آموزش و پرورش در سمینار مربوطه سال ۱۳۸۱،۲-ارائه مقاله آموزش ابتدایی و نقش آن در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور (در سمینار همایش علمی کاربردی – آموزش عمومی کشور) آذرماه ۱۳۷۴ چاپ ادارهکل آموزش و پرورش تهران۳-ارائه گزارش ارزیابی و تحلیل عملکرد منابع ده ساله آموزش و پرورش کشور۴-طراحی و ارائه الگوی توزیع بهینه منابع مالی آموزش و پرورش بین استانها و مناطق کشور۵-تجزیه وتحلیل روند سرمایهگذاری در برنامه توسعه ایران (۱۳۸۸-۱۳۳۸) - چاپ در مجله پیام دانشگاه شماره ۵۰ سال ۲۰۱۱،۶-تحلیل روند رشد اقتصادی در برنامههای ایران – چاپ در مجله پیام دانشگاه شماره ۵۲ سال ۲۰۱۲،۷-شصت سال تجربه برنامهریزی در ایران – چاپ در مجله پیام دانشگاه شماره ۶۰ سال ۲۰۱۳
سوابق ایثارگریحضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل
سایر فعالیتها۱-عضویت در کمیته تهیه و تدوین برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش۲-داور بررسی مقالات علمی – اقتصادی ارائه شده به همایش اقتصاد آموزش و پرورش۳-رییس کمیته تامین و تجهیز منابع شورای آموزش برای همه اعضاء (مسئول کمیته بودجه و پشتیبانی)۴-شورای بسیج دانشآموزی کشور۵-عضو شورای اندیشمندان و تهیهکنندگان چالشها و چشماندازهای برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعیوفرهنگی۶-ناظر پروژه طراحی و نصب و راهاندازی سیستم جامع نرمافزاری پست بانک ایران۷-رییس شورای پژوهش و تحقیقات پست بانک ایران۸-رییس شورای برنامهریزی پست بانک ایران۹-رییس ستاد هماهنگی فعالیتهای فرهنگی اجتماعی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری.
پیام دکتر نجفی به کارکنان شهرداری تهران
محمدعلی نجفی با انتشار پیامی از حسن نظر یکایک کارکنان خدوم شهرداری تهران و همراهی خالصانه اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران تقدیر کرد.
متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیمخواهران و برادران عزیز همکاردر شهرداری تهرانسلام علیکماینک که دست تقدیر و وقایع خارج از اراده اینجانب، توفیق استمرار همراهی و همکاری با مجموعه خدوم شهرداری را برایم ناممکن کرده است، لازم میدانم از حُسن ظن شما خواهران و برادران گرامی و تلاشهای ارزشمند یکایک شما در 7 ماه گذشته سپاسگزاری نموده و مراتب تقدیر و تشکرخویش را از حمایتها و مساعیتان برای سامانبخشی به وضعیت شهرداری، تحول در نظام مدیریتی، بسترسازی زمینههای مبارزه با فساد، حرکت به سمت استقرار سازمانی شفاف، توجه بیش از پیش به روح شهر و نشاط شهروندان و خلق طرحی نو برای اداره مطلوبتر شهر اعلام دارم.در این مقال شایسته میدانم مراتب امتنان و سپاس خویش را از همراهی خالصانه اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران در طول این مدت بیان و توفیق هرچه بیشتر ایشان را آرزو نمایم.علیرغم دشواریها و مهجوریها، اینجانب بر عهد و عزم خویش برای خدمت به تهران بزرگ و شهروندان بزرگوارش استوارم و در حد امکان و توان، اندوخته تجربه خود را به سرپرست محترم شهرداری و شهردار آتی منتقل خواهم نمود.امید راسخ دارم با درایت، اتحاد و هوشیاری شورای اسلامی شهر و سرپرست محترم شهرداری، تدبیر و پاکدستی مدیران و تلاش و اراده پولادین تک تک کارکنان شریف شهرداری، کهن پایتخت ایران عزیزمان، تهران بزرگ، روزهای پرامیدی را پیش روی خواهد داشت.
یا رب این نوگل خندان که سپردی بمناش میسپارم به تو از چشم حسود چمنش.