مالیات دهندگان شماره اقتصادی بگیرند
سازمان امور مالیاتی کشور: اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند تا پانزدهم آذر شماره اقتصادی بگیرند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی عسگری، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در نشست خبری گفت: امکانات برای ثبت نام مالیات دهندگان در طرح اعطای شماره اقتصادی فراهم است و اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند تا پانزدهم آذر اقدام کنند.
وی افزود: تاکنون 244 هزار و 960 شخص حقوقی پیش ثبت نام خود را در این طرح انجام داده اند و مرحله دوم ثبت نام هم پس از پایان عملیات راستی آزمایی در ماه های آینده آغاز خواهد شد.
عسگری گفت: همچنین از تیر امسال یک میلیون و 19 هزار مؤدی به عنوان اشخاص حقیقی پیش ثبت نام خود را انجام داده اند و این کار اکنون با ثبت نام حدود 25 هزار نفر در روز، به طور میانگین، صورت می گیرد.
عسکری درباره طرح جامع مالیاتی با اشاره به این که هم اکنون در مرحله پنجم اجرای این طرح هستیم گفت: این طرح را تا پاییز سال آینده در شهرهای تهران، اصفهان و کرمانشاه به صورت نمونه اجرایی خواهیم کرد.
افزایش 17 درصدی درآمد مالیاتی کشور
به گزارش واحد مرکزی خبر علی عسگری، رئیس کل سازمان امور مالیاتی در نشست خبری گفت: درآمد مالیاتی کشور در هشت ماهه امسال حدود 19 هزار و 480 میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه پارسال 17% افزایش نشان می دهد.
وی افزود: از این مقدار 14 هزار و 992 میلیارد تومان در بخش مالیاتهای مستقیم است که در این بخش نسبت به مدت مشابه پارسال 11% افزایش داشتیم.
وی با بیان اینکه 86 % درآمد مالیاتی پیش بینی شده در بودجه امسال محقق شده است گفت : تلاش می کنیم حداقل 90% درآمدهای مالیاتی پیشبینی شده تا پایان امسال محقق شود.
عسکری افزود : درآمد مالیاتی در بخش مالیات بر کالا و خدمات نیز 43% افزایش یافت.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم کاهش وابستگی بودجه به نفت و جایگزینی آن با درآمدهای مالیاتی تاکید و اضافه کرد: ظرفیت لازم برای تحقق درآمدهای مالیاتی در اقتصاد وجود دارد.
وی گفت: نظام مالیاتی به تنهایی امکان جبران همه کاهش درآمدهای نفتی را در کوتاه مدت ندارد اما بخشی از آن را می تواند جبران کند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: هزینههای دولت و درآمدهای بودجه در شرایط کنونی باید مدیریت شود و متناسب با درآمدها، هزینه شود.
وی افزود: با اضافه شدن پایههای جدید مالیاتی و شناسایی مؤدیان مالیاتی بدون فشار بر مؤدیان کنونی، میتوان بخشی از کاهش درآمدهای نفتی را جبران کرد.
آماده شدن لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
همچنین رئیس سازمان امور مالیاتی کشور از آماده شدن لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم خبر داد و افزود: پیش بینی می شود پیش از برررسی قانون بودجه سال 92 در مجلس شورای اسلامی از هفته آینده، این لایحه در صحن علنی مجلس بررسی و تصویب شود.
علی عسکری افزود: آنچه در این لایحه دنبال شده اصلاح رویکردهای اصلی مالیاتی است و اصلاح نرخ ها، گسترش پایه های مالیاتی، توسعه مشوق های مالیاتی، ایجاد شفافیت و نیز حمایت از تولید از ویژگی های آن محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه در اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم در بعضی جاها نرخ ها را اصلاح کرده ایم گفت: البته به این معنا نیست که در این قانون افزایش نرخ داشته ایم بلکه بر عکس هیچ نرخی افزایش پیدا نکرده و در اکثر موارد، کاهش هم یافته است.
عسکری با اشاره به اینکه درلایحه اصلاحی ، نرخ مالیات مشاغل و اشخاص حقوقی از 35% به 25% کاهش پیدا کرده است ، تصریح کرد: در پیش بینی های قانون جدید تمام تلاش ما برای تسهیل امور مودیان و تحقق عدالت مالیاتی بوده است؛ در بعضی جاها برای ساده کردن کار مردم نرخها را اصلاح کردیم که در این مورد می توان به مالیات بر ارث اشاره کرد.
وی افزود: در قانون جدید نیازی به ارائه همه مایملک متوفی برای صدور مجوز انحصار وراثت نیست و مالیات بر ارث در زمان نقل و انتقال هر یک از مایملک متوفی و به صورت مالیات نقل وانتقال دریافت خواهد شد که این روش مشکلات زیادی را ازپیش روی وراث برمی دارد.
علی عسگری همچنین گفت: بر اساس لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم اگر ملکی بیش از دو بار در سال معامله شود 5 % به مالیات نقل و انتقال آن افزوده می شود.
وی پیشگری از سفته بازی و بورس بازی در بازار ملک را هدف این کار بیان و اضافه کرد: این حکم برای هرمعامله بیش از دو بار تا پنج بارقابل اجراست.
وی گفت : نرخ مالیات نقل و انتقال املاک در لایحه اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم به همان میزان پیشین است.
عسکری یکی از اهداف اساسی لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم را شفاف کردن اقتصاد کشور بیان کرد و افزود: شفاف بودن اطلاعات اقتصادی، فضای سالم رقابتی را بوجود می آورد و از فرار مالیاتی جلوگیری می کند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: در صورت تصویب و اجرای این لایحه فعالیت هایی که در فضای پول و سرمایه شکل می گیرد به خوبی رصد ، مالیات ها عادلانه تر و از مفاسد اقتصادی جلوگیری می شود.
وی با بیان اینکه به همین منظور ایجاد پایگاه اطلاعاتی در این لایحه پیش بینی شده است گفت: مبنای این اطلاعات، خود اظهاری و اصل بر صحت اظهارات مودیان است مگر خلاف آن ثابت شود.
عسکری با اشاره به اینکه ضمانت های لازم برای جلوگیری از اظهارات خلاف واقع پیش بینی شده است افزود : با استفاده از پایگاه اطلاعات اقتصادی و دیگر ابزارهای نظارتی ، عملکرد و اظهارات مودیان مالیاتی راستی آزمایی می شود.
به گفته رئیس کل سازمان امور مالیاتی، یک فوریت لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم تصویب شده و هم اکنون در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است و پیش بینی می شود قبل از بررسی قانون بودجه سال 92 در صحن علنی مجلس مطرح شود.
کتاب فروشان مشمول معافیت های مالیاتی نیستند
رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: کتاب فروشان مشمول معافیت های مالیاتی نیستند.
علی عسکری با اشاره به انتشار مطالبی مبنی بر معافیت های مالیاتی ناشران و کتاب فروشان گفت: با توجه به موضوع گرانی کاغذ و سیاست های حمایت از مشاغل فرهنگی ناشران مشمول این معافیت ها هستند اما کتاب فروشان، یک صنف بازاری همچون دیگر اصناف تلقی می شوند و باید مالیات های قانونی خود را بدون معافیت بپردازند.
اجرای آزمایشی طرح جامع مالیاتی؛ زمستان 91
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور همچنین از آغاز مرحله پنجم طرح جامع مالیاتی و آزمایش یکپارچگی سامانه نرم افزاری یکپارچه مالیاتی خبر داد.
علی عسگری گفت: طرح سامانه نرم افزاری یکپارچه مالیاتی پس از پشت سر گذاشتن مراحل برنامه ریزی، تحلیل، طراحی، تولید، تست و پذیرش ها، وارد مرحله یکپارچه سازی و آزمایش نهایی برای اجرای آزمایشی شده است.
وی افزود: کار طراحی و آماده سازی نرم افزار یکپارچه مالیاتی حدود دو و نیم سال طول کشیده و همزمان با این کار، بسترسازی لازم در زیرساخت های فناوری سازمان در قالب پروژه های متعدد طرح جامع مالیاتی نیز صورت گرفته است.
عسگری گفت: طرح جامع مالیاتی از زمستان امسال به صورت نمونه در سه استان تهران ،اصفهان و کرمانشاه به اجرا در خواهد آمد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه گفت: لازمه تحقق عدالت مالیاتی، گسترش پایه های مالیاتی است که در لایحه اصلاح قانون مالیات ها پیش بینی های لازم در این مورد صورت گرفته است.
عسکری با بیان اینکه در بیشتر کشورها پایه های مالیاتی گسترده است افزود: برای اینکه شاهد تحقق عدالت مالیاتی و شفافیت اقتصادی باشیم درلایحه اصلاحیه قانون مالیات ها چند پایه مالیاتی را اضافه کردیم تا عدالت مالیاتی اجرا شود.
وی ازمالیات بر جمع درآمد، مالیات بر ثروت و مالیات های سبز به عنوان پایه های جدید مالیاتی که در اصلاحیه قانون مالیات ها پیشنهاد شده است، نام برد.
مالیات بر جمع درآمد، مالیات برثروت و مالیات سبز
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سه پایه مالیاتی جدید در لایحه اصلاح قانون مالیات ها پیش بینی شده است.
وی "مالیات بر جمع درآمد"، "مالیات بر ثروت" و "مالیات سبز" (زیست محیطی) را پایه های جدید مالیاتی برشمرد و افزود : توسعه پایه های مالیاتی به عدالت مالیاتی کمک می کند.
وی در توضیح مالیات سبز گفت: در لایحه جدید برای تولید کالاهایی که مشکل زیست محیطی ایجاد می کنند مالیات در نظر گرفته شده است.
عسکری با بیان اینکه توسعه پایه های مالیاتی موجب می شود مالیات شامل همه اقشار جامعه شود افزود: به همین علت پایه های مالیاتی بسیاری از نظام های مالیاتی جهان بسیار گسترده و فراگیر است.
عسکری از تغییر عنوان معافیت مالیاتی به نرخ صفر در لایحه جدید خبر داد و اضافه کرد: بر اساس این لایحه معافیت های مالیاتی حذف نمی شود تنها عنوان آن تغییر می کند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: در لایحه جدید برای حمایت از تولید، معافیت مالیاتی صادرات کالاهای ساخته شده 100 % و صادرات مواد خام 50 % است.
وی افزود : همچنین برای حمایت از سرمایهگذاری و کمک به تحرک اقتصادی، امکان استفاده از روش محاسبه استهلاک شتابان برای مستهلک کردن زودتر سرمایه و جایگزینی سرمایه جدید پیشبینی شده است.
عسکری اضافه کرد: در لایحه جدید امکان تجدید ارزیابی مستمر داراییها به سرمایهگذاران داده شده است در حالیکه پیش از این باید هر پنج سال یکبار انجام می شد.