به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی الاخبار ؛ توجه دبير کل حزب الله لبنان به فساد و پرونده هاي اداري در سخنراني اخير وي، نشان دهنده رويکرد جديد حزب الله در مرحله بعدي در کنار مسائل بزرگ و راهبردي است.
بار ديگر مسئله "فساد و پرونده هاي اداري" در صدر محورهاي سخنراني سيد حسن نصر الله دبير کل حزب الله لبنان قرار گرفت. حزب الله مرحله جديدي را آغاز کرده و در کنار مسائل بزرگ و راهبردي، مسائل داخلي به ويژه مسئله فساد و بدهي ها هم به وظايف حزب الله افزوده شده است.
دبير کل حزب الله لبنان با تاکيد بر اينکه "ما بايد نمايندگاني در پارلمان و دولتي داشته باشيم که در آن کسي براي حل مشکلات شخصي خود، بدهي هايي را به ما تحميل نکند" به دقت اين مسئله را تشريح کرد. وي در تعابير خود درباره پيامد تعيين ماليات هاي جديد هشدار داد.
در دو سخنراني اخير [سيد حسن] نصرالله به وضوح به نظر مي رسد حزب الله خود را براي همکاري و تعامل در عرصه اقتصادي و مالي در مرحله بعدي آماده مي کند؛ گويي خطر اين دو مسئله براي لبنان با خطر اسرائيل براي اين کشور برابري مي کند.
سيد حسن نصر الله با همه رويکردها براي اداره امور اقتصادي کشور مخالفت کرد، رويکردهايي که بر اساس انباشت بدهي ها و وام ها استوار است و مقابله با اين سياست ها، ساز و کارهاي اجرايي در داخل دولت، مناقشه در خصوص وام هاي بعدي و مبارزه با فسادي را مي طلبد که در کشور در جريان است.
بر همين اساس، حزب الله در مرحله بعدي با مشکل سرازير شدن مردم به خيابانها روبرو نخواهد شد. حزب الله در اين رابطه به کساني پيام داد که "نمايندگان حکومت در اين کشور هستند، از سعد حريري نخست وزير لبنان گرفته تا جبران باسيل وزير امور خارجه و برنامه ريزان اقتصادي اين کشور که مدتها در سياست فاسدي مشارکت کرده اند که کشور را روز به روز پايين تر مي کشد". به اين ترتيب در مرحله پس از انتخابات و با شروع حرف و حديث ها درباره تشکيل دولت جديد، "حزب الله روند جديدي از کار سياسي را در پيش رو خواهد داشت که شايد همه مشخصات رويارويي هاي آينده را برهم زند".
طبق سخنراني اخير سيد حسن نصر الله، حزب الله تصميم هاي سياسي خود را با مبارزه با فساد در انتخابات پارلماني آينده ربط نمي دهد.
درست پس از برگزاري انتخابات پارلماني، حزب الله خود را براي آنچه که مرحله جديد برخورد با پرونده هاي اقتصادي، اجتماعي و مالي مي خواند آماده خواهد کرد و تا آن زمان سيستم هاي انتخاباتي حزب الله تلاش خواهند کرد نتيجه انتخابات را در مناطقي که فهرست انتخاباتي حزب الله وارد رقابت سنگيني شده است تا حد ممکن بالا ببرند، به ويژه در بقاع شمالي، بيروت و کسروان، جبيل و بعبدا.
تلاش براي بالا بردن نتيجه انتخابات با مجموعه سخنراني هاي دبير کل حزب الله در سيزدهم و پانزدهم آوريل همراه خواهد بود و هدف از اين امر، افزايش مشارکت مردمي و بالا بردن نتايج رأي گيري است.
حزب الله نشان مي دهد روند ائتلاف هاي مرتبط با انتخابات پارلماني را به خوبي فهميده است، به ويژه ائتلاف هايي که با گزينه هاي جبران باسيل رئيس جريان ملي آزاد مرتبط است.
چه از طريق ائتلاف هاي جريان ملي يا ائتلاف نيروهاي ديگر، حزب الله دريافته است هدف از آنچه که اکنون در جريان است ترسيم مشخصه نبردي سياسي است که ديگر بين جريان هشت مارس و 14 مارس نيست.
اما موازنه هاي سياسي جديد در معادله رياست مجلس که حزب الله آن را به نفع نبيه بري [هم پيمان حزب الله] فيصله مي دهد، تغييري ايجاد نخواهد کرد. حزب الله پافشاري برخي براي به راه انداختن جنگ براي کسب رياست مجلس و مقابله با نبيه بري را به مثابه "حماقت سياسي" مي داند زيرا "رياست مجلس پيشتر به نفع نبيه بري فيصله يافته است".
جداي از خودداري جريان آزاد از رأي دادن به بري در پاسخ به روند انتخابات رياست جمهوري در اواخر سال 2016، بايد گفت يک محاسبه ساده نشان مي دهد اکثريت پارلمان به بري رأي خواهد داد حتي اگر نمايندگان اين جريان برگه آراي خود را سفيد تحويل دهند.